Új hozzászólás Aktív témák

  • sutszi

    veterán

    ESXI-re telepítetnék Xpenologyt. Mindkét rendszer új még nekem, szóval nagyon ismerkedős fázisban vagyok. Tegnap próbaképp feltettem 6.1.4-et és szépen települt is, viszont a használata közben a tárhely kezelésbe kicsit belekavarodtam.
    Tehát ESXI alatt 2 meghajtót kell adni neki (tutorialok szerint). Az egyik a meglévő vmdk fájl (synoboot.vmdk). Ezen kívül hozzáadnak egy új meghajtót kb 10-15GB mérettel.
    Miután települt az Xpenology akkor fel akartam tenni az open-vm-tools-t, de feldobta, hogy nincs tárterület ahová lehetne telepíteni. Storage Managerben azt mutatta, hogy nincs használható meghajtó/tárterület. Hozzáadtam azt a 10GB-os meghajtót amit korábban ESXI alatt adtam neki majd ebből ő a telepítés után maradt ~5.2GB-ra már engedett telepíteni.
    Az a kérdésem, hogy mekkora helyre van szüksége az Xpenology-nak azon a részen ahová telepítette magát. Lehet abból probléma később, hogy én a 10GB-ból megmaradt helyet elhasználtam? (Pl nem tud később frissülni emiatt...stb?

    Ha már a fenti rész kész, akkor lenne egy 2TB-os külön lemez, amire menne a letöltés. Ezt úgy szeretném bevonni az XPenology alá, hogy szeretném elérni hálózatról fájlmegosztásként más gépekről illetve majd DLNA-val TV-ről lejátszni innen a filmeket. Itt az a kérdés, hogyan érdemes ESXI alá felvenni hogy a virtualizáció miatt a lehet legkisebb legyen a sebesség veszteség?

    Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Új hozzászólás Aktív témák