Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • G_N

  csendes újonc

  Szia!

  A global verzió alatt nem teljesen értem mit gondolsz, egyenlőre csak cikkek vannak róla, hogy érkezik EU csatlakozóval, és hogy indulnak az EU szerverek. Hogy ezek milyen ezsközöket fognak támogatni, az más kérdés lesz. Erről csak tippek vannak. A rendszer jelenleg is használható, csak most kínaiul beszél eszköz társításnál, és egy adaptert kell használni, hogy csatlakoztathasd a villamos hálózathoz. A szoftver angol, bár mivel a csatlakoztatott eszköz rendszerbe állítása után húzza le magának a "drivereket" a szoftver így van, ami csirkelábas felületű, vagy csak félig angolosított. Apróbb kényelmetlenség, de vélhetően a teljes termékpalettát be fogják hozni európába is, viszont az tuti elég sok idő lesz.

  Van a xiaominak vezetékes kapcsoló rendszere is, 230~V kapcsolásához, de szerintem elég drágán mérik őket.
  Ha mindenhová okos égőket teszel, természetesen képes vezérelni a rendszer minden világítást, csak a betáplálást kell kábelezni akkor. Én meghagynám a kábeles rendszert. Nálam a led szalagokat, és a hangulat világítást viszi csak a tervek szerint a gateway az okos kockával, és az infra távirányítóval, de ott is lesz a 12V ledeknél fizikai normál kapcsoló, ami szakítja a nullát, is, és a fázist is, mert így elkelülhető, hogy lekapcsolt állapotban halványan világítsanak a ledek.

  Vasbeton födém esetén ki kell tapasztalni, mi az a táv, ahol működik a rendszer. Nem feltétlen kell több gateway, mivel ezek az eszközök egy része jelerősítőként, továbbítóként is működnek. A lépcső feljáróhoz teszel valamit, ami már látja a másik szinten lévő eszközöket, így akkor működni fog a rendszer.

  A wifi megosztó kérdésed sajnos nem értem :)

  "Valószínűleg mindenki életében az a legnehezebb pillanat, amikor meg kell ölniük az egyik szerettüket, mert azt megszállta a sátán..."

Hozzászólok Aktív témák