Új hozzászólás Aktív témák

  • DonJoee

    tag

    válasz Integrator #1536 üzenetére

    Én sem mondtam, hogy fix IP-d van, azt írtam, hogy "dinamikus", azaz a modem által, egy előre megadott tartományból választva kiosztott IP.

    De ha a régi router PPPoE-csatlakozással ment a netre, akkor a modem (ami szerintem egy router) bridge-ben van már, nincs vele több teendő.

    Ha a Xiaomi routert egy narancssárga oldalú dobozból bontottad ki, akkor nagy valószínűséggel globál verziód van. Ha kékes, akkor nagyobb valószínűséggel kínai. Mondjuk ezt a legelső bekapcsoláskor is láthattad: kínai írásjelekkel írt volna ki mindent.

    Egyébként:

    "Error 678: ISP server does not allow re-entry into the system with the same account.
    Remedy: once remove, and then reinsert the cable of modem, after 10 minutes, try to connect again."
    (részlet egy Xiaomi router felhasználói könyvéből, 2 perc keresgélésnyire a Google-ban)

    Szóval ez azt mondja (illetve ez alapján én mondom), hogy csak fel kell másznod arra a padlásra és kihúzni a power kábelt a szolgáltató "modemjéből", majd visszadugni (szerintük 10 perc, szerintem) 2 perc múlva, mert a szerverük azt érzékeli, hogy még mindig rájuk vagy kapcsolódva. Márpedig dupla kapcsolódást nem engedélyeznek, ezért a 678-as hibaüzenet. (A Xiaomi másodikként akarna kapcsolódni, a "fantomizálódott" DIR-825 mellé, ami üzletpolitikailag tilos. :DDD )

    Mindezek előtt én a helyedben kihúznám a Xiaomi-ból (és minden másból) a padlásra vezető UTP-kábelt is, majd miután lejöttél és leporoltad magad, be lehet dugni a Xiaomit és elméletileg a bejelentkező név és jelszó megadásával fel fog jelentkezni...

    Ha nem, akkor izé... majd még gondolkodunk.

    [ Szerkesztve ]

    "Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen

Új hozzászólás Aktív témák