Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmény topic: World of Tanks - MMO - Archívum I.
Aktív témák
-
Djuree
félisten
válasz Dobi 562 #6849 üzenetére
sztem kempelni jobb vele, védekezni is kell valakinek, na erre való a T95. volt olyan hogy állt egy T95 az ellen kezdőjéhez közel, hát nem tudtuk kilőni, 4 tankunkat lőtte ki, nyertek is, ha nincs ott simán behúzzuk a bázist
oké hogy támogatni is kellene vele, de arra nem alkalmas mert tényleg döglassú.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Patrick76496
őstag
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
virkir
veterán
Csak egy kérdést engedj már meg.
Mi lenne ha előbb kihúznád és mennél pár száz kört azokkal a tankokkal amikről ilyen markáns megalapozott véleményeid vannak? De legfeljebb láttad a játékban messziről őket.
Aztán majd térjünk vissza a melyik jobb kérdésekre."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Iron Funeral
őstag
válasz GrooveHero #6830 üzenetére
E-100 oldalpáncélja skirt type amor ami ugyan el tudja nyelni a lövéseket, de azok a lövések amúgy meg lepattanók lennének a lövés szöge miatt, inkább azért jó mer + vastagságot ad az oldalához amivel a sidescraper könnyebb. IS-3/IS-8/IS-7 spaced armor meg olyan varázslatosan működik, hogy a 90°-ban érkező lövéseket is benyeli, kalibertől függetlenül, ezért rá vagy kényszerítve arra, hogy a lánctalpat illetve az oldalpáncél és a lánctalp közötti részt lődd, remélhetőleg jól eltalálod és nem nyeli el a lánctalp sem a lövést
Bélán meg TigerP-n max a lánctalp illetve a lövegpajzs nyel el lövéseket, egyiken sincs 0dmg zóna emlékeim szerint.[ Szerkesztve ]
Which Twilight do you like the most? Twilight of The Thunder God! /,,/
-
Djuree
félisten
nem kell ahhoz mennem egy tankkal hogy lássam milyen. elég ha látom elég sokszor "kintről" mit csinálnak vele. ebből azért már vonható le némi következtetés.
aztán persze biztos másabb ha én megyek vele, de addig figyelem őket és raktározom el magamban a látottakat, sokat fog segíteni később, ebben biztos vagyok.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
jahrn
senior tag
Persze h kilott titeket ha ugyanabbol az iranybol tamadtatok ra. De lelancolni szembol is lehet, akkor gyorsan korbevenni 3 felol oszt gg. Az agyuja ugyan nagyot ut es szembol elegge kemenyfeju, de a RoF nem combos mozgekonysagra meg egy lajhar is jobb. Plussz mintha gyakrabban gyujtanek fel T95ot mostanaban.
Es amig a T95 kempel a bazison addig a csapata -1 hatranyban van a kulcs pontokon. Ugyanis nonstop camping-el nem lehet nyerni.A Foch nekem tetszett a teszt szeron, sot elegge OP szagu. Ugy forog egy helyben mint a bugocsiga, jo RoF/pen/acc jo loveg kiteritessel. Eleje tavolabbrol egesz jol pattog es melle gyorsan is mozog. Az arty-ra kifejezetten allergias, de ettol fuggetlenul szvsz nagyon jo darab.
Jah, van meg 1 problemaja, az ammo rack elegge szar helyen van. Szal valszeg WAR/safe stowage must have.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
figyelj, ez egy vélemény, neked nyilván más, harmadik embernek megint más. nemtudom ezzel mi a bajod, érdekes vagy. fura lenne ha mindenkinek ugyanaz lenne a jó, akkor egy csatában lenne 15 t110, vagy 15 t95, vagy akármi, be is baszna
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Iron Funeral
őstag
De bepofátlankodnák abba a meccsbe artyval az ellen a 15db T95 ellen
-
Timyyy
őstag
válasz Iron Funeral #6859 üzenetére
Ugyanez jutott eszembe
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Djuree
félisten
válasz Iron Funeral #6859 üzenetére
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
sanya67
tag
ST-1 vagy M103?
Melyikre költsem el a családi ékszert?Kizárólag gurulgatni kell, IS4 megvan, T110 meg ráér!
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz Eagle16 #6840 üzenetére
Az "átlag" fogalmát ismerem, sőt gaussgörbékkel álmodom....
Aki szeretne a páncéltörő lövedékekről tájékozódni itt megteheti: [link]
Ebben az AP-re nincs döntöttség korrekció, fenti ábra az APC-re vonatkozik, de fogadjuk el, hogy WG AP-re is alkalmazza a korrekciót.De ezt nem értem vagy nem jók a korrekciós tényezők (6/8 fok):
"Az E-100 200-as frontja pl. effektív 320mm vastag sima AP ellen, míg ha HEAT-el lősz rá akkor 400mm-t kell átütnie...mert az AP/APCR azt hiszem valami 6/8 fokot csökkent a döntöttségen"Mekkor a döntöttsége a frontnak?
Ezek szerint 60° a döntöttség:
Az eff. páncélvastagság = páncél / cos(ß), ahol ß a döntöttség = 200/0.5=400mm
Ha az AP 6 fokot csökkent akkor 200 / cos(54) = 200/0.59 = 340mm
Ha az APCR 8 fokot csökkent akkor 200 / cos(52) = 200/0.59 = 324mmHaspáncél AP-val lőve (6fokkal korrekciózva) 150 / cos(54) = 150/0.59 = 254mm
[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
-
klambi
addikt
na most ez hogy van 131-219 ig penetrálok de a 114es tornyú pershinget nem tudom meglőni????? ez azért hogy van? ezért kezdem utálni már megint ezt a játékot, minnél nagyobb a tankom annál rosszabb a játék komolyan!
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
Djuree
félisten
ők tudják, én biztos vinnék t95-öt is, de ezért nem nyomok én cw-t, mert nekem vannak saját ötleteim is, nem csak majmolom a többieket. lehet pont így lenne a jó, de ha ki sem próbálják...van aki artyt sem visz, pedig az is kell sztem, vegyesen a legjobb. mikor t6 században csak kv-3-at vittünk, az sem volt mindig nyerő, pedig elvileg az volt a legütősebb. de kell oda gyorsabb gép is, ez sokszor bebizonyosodott.
[ Szerkesztve ]
-
Iron Funeral
őstag
válasz fsb1000 #6863 üzenetére
A haspáncél jelenleg ugyanolyan mint a KT UFP-je, tehát 150mm@50°. Egyedül az UFP döntési szöge 60° az E-100-on, E-50/75 esetében mind az UFP mind az LFP 60° döntésű.
De mondjuk a döntés értéke ott van a linkelt rajzodon
[ Szerkesztve ]
-
Fel
addikt
A 114mm-es érték a Pershingnél csak a lövegpajzsra vonatkozik. Amögött még ott van a torony anyaga is. Effektív páncélzata biztosan 200mm fölött lehet. Nekem előfordult, hogy 128-as vagy a jobb 100-105mm-es lövedékeket lepattintotta, benyelte. A legjobb fícsör az M26-ban..
-
Spori85
csendes tag
Na, ma megint szopónap van a WoT-on.... A mai arányom 5w 32l ..... Köszönöm, WG, én így szeretlek....
"De én azt mondom, mi más úton fogunk járni!' V. I. Lenin wot username: dr_bede
-
Murder3
addikt
Na akkor mit ajánlotok következő tanknak?
jelenleg 3 millió határán vagyok(50-60k) és nem tudom mit kéne megvennem következőnek..
sajnos a német td-vonalon a ferdi ki van zárva, de azt mondják kövi patchbe jön a JP 2 is.
viszont a VkB-t megvehetném és így meglenne midn a 2 német t9...bár még 55k xp kb és így még bőven gyűlne mellé credit....
kb 10kxp-re vagyok az e-50-től de ezt túl fájdalams grindnek tartom míg azt normális állapotba hoznám így eddig is hanyagoltam a panther 2-t.
20k-ra vagyok a kv-4-től emellett az szól, hogy így lenn egy másik nem német t8-am is..st-1 határozottan érdekel, de ez az ág a bl9 hiány miatt kicsit nehezebb.(is-3 teljesen hidegen hagy)
illetve közel vagyok a T29-hez is ez olcsóbb és az M6-al most a legélvezetesebb játszani így ez hamar meglehet, de ezt meg nem akarom 1,5 millióért megvenni, akciósan érné meg nekem.Lehet várnom kellene a JP2-re hátha jön 7.5-ben és akkor azt belőhetném.
-
fsb1000
nagyúr
válasz Iron Funeral #6867 üzenetére
Lehet nem olvastad végig a hsz-em, mert a haspáncélt is kiszámoltam, AP lőszerre az exhas 6 fokos AP korrekcióval: 150 / cos(54) = 150/0.59 = 254mm, ami bizonyosan több kell legyen "valós" helyzetben, mert sik terepen az ellenfélnek lefele kell céloznia, távolságtól függően akár 1-10 fokkal.
De legyen csak 254mm az eff haspáncél.... mégis szinte minden átviszi. A T32-es 198 penje, a KT 225 penje, de még a T44 med 175-ös penje is!! Miért?
Még beforgatva sem lehet odaállni egy t8-as HT vagy Med elé az E-100-al.
Ez régen nem így volt. 1400 csatát nyomtam le E100-al, ami több mint havi 200, azaz naponta 7 csatát mentem vele.. Ennyiből meg lehet érezni mire képes és mikor változnak a dolgok.----
További érdekesség: A WoT angol verziójában az E100 prémium lőszere HEAT-nak van írva (magyarban komulatív), mig a wotdb.info-n APCR-nek.[ Szerkesztve ]
-
Eagle16
addikt
válasz fsb1000 #6863 üzenetére
Ja annyi lesz az, 340mm, nem emlékeztem pontosan, de úgy is mindegy hogy 340 vagy 320 mert egyiket se lövi át semmi se
A haspáncél nem annyi, mert az alap döntöttség ugye 50 fok, és abból ki kell vonni a 6-ot, így ad ki kb. 208mm effektív vastagságot AP-re. (mert a függőlegeshez képest kell nézni)
A WoTdb-n el van írva, a HE helyett HEAT van kiírva, a HEAT helyett meg APCR.
Az alját én nem érzem gyengébbnek, nem megyek vele sokat, de 200-as átütésig megfog mindent, főleg ha kicsit forgat rajta az ember. 225 ellen már sokat kell forgatni, de fedezékből megoldható, és akkor az oldala sem lesz lőhető.
175-ös átütés meg esélytelen ellen, vagy óriási mázlija volt és beadta neki a +25%-ot...vagy gold ammo.
[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
fsb1000
nagyúr
válasz Eagle16 #6875 üzenetére
Én beleszámoltam, hogy le kell hajtani a csövet... de ha nem vesszük figyelembe, akkor is a 208mm elég sok ahhoz, hogy a 200mm alatti pennel ne legyen rendszeres az átütés.
Főleg úgy, hogy be van forgatva az E100, mert az is további eff mm-eket jelent.----
SZerk: mivel nem létezik statisztika, csak az emberi emlékezetre hagyatkozhatunk mi lötte át az utolsó X csatában a tankunkat. Az viszont hajlamos a kirivó eseteket felnagyítani és jobban megjegyezni, mint az átlagost.[ Szerkesztve ]
-
tank1
tag
-
Eagle16
addikt
válasz fsb1000 #6876 üzenetére
Ez is igaz, ha közel van az ellenfél (<10m) akkor még nagyobb lesz az effektív vastagság, de mondjuk ez nem érint annyira egy Is-3-ast mint pl. egy Tiger II-t. Nem mindegy milyen magas a tank ugye. Sőt, szerintem egy Is-3-nak mindegy milyen közel van, mert olyan lapos tank hogy igazából nem kell lefelé céloznia még nagyon közelről sem)
De ez visszafelé is elsülhet, Is-4-el közvetlen közelről nehezebb átlőni az E-100 tornyát mint távolról, mert felfelé kell lőni. És lefelé meg nem lehet annyira célozni, tehát nem lehet rálőni az aljára, csak a tornyára lehet rálátni meg a test felső részére. Szóval néha előny is a magasság.
Amúgy Is-7 alját is simán átlövik 225-ös átütéssel, sőt 220-assal is meg lehet csinálni közelről. Az nem gyullad fel, viszont a vezetőnek annyi Nem tudom melyik a rosszabb. Volt olyan eset is hogy meggyógyítottam a vezetőt, következő lövésnél megint kinyírták...Egyik tank sem tökéletes.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
válasz Murder3 #6879 üzenetére
Pedig az már bőven átlövi, akárhogy is forgatom.
230-as átütés felett már rejtegetni kell az alját, mert kicsi az esélye hogy nem fog átmenni...az E-100 150-esével pl. átlőhető másik E-100 alja, ha nincs nagyon közel, vagy nagyon beforgatva (fedezék mögül). Kb. az az egyetlen pont ahol lehet próbálkozni, mert a tornyot tuti nem viszi át, a gyenge pontok a tornyon meg kicsik.₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
KaLeun
senior tag
Kezdeti sikertelenséget követően, túl negatívan álltam hozzá a Lorrihoz. Csak szenvedtem vele, így el is döntöttem, hogy ha továbbra sem érzek rá akkor, 50 csata után egy a talonba. Erre a 47. csatára végre futottam 3 szuper kört, sniper plecsnivel és ahogy kell.
Cila
-
Eagle16
addikt
válasz fsb1000 #6883 üzenetére
Tuti hogy a lövegpajzsot találta el, az még a kis tankokon is nagyon masszív.
Mondjuk szerintem így jó, régen nem volt ez lemodellezve, pedig a valóságban is nagyon erős volt ott az a rész.
Lentebb is írták hogy pl. a Pershing-nek 114mm-es tornya van elölről az adatok szerint, aztán megy a csodálkozás hogy még a Bl-9 se viszi át Persze, mert 114mm a lövegpajzs, mögötte meg még legalább ugyanennyi a torony.
De nem akarják hogy ezt mindenki tudja, így nem írják ki pontosan...ahogy a JT-re is csak annyi van írva hogy szemből 250mm...
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
babferi
tag
-
-
Iron Funeral
őstag
válasz Eagle16 #6878 üzenetére
Ugyan mikor lövi át 225mm átütéssel az IS-7 alját, ha 232-235 legalább az esetek 50%-ban lepattog, sokszor még 246mm is lepattan róla, egyszer a távolság egyszer meg a közelség miatt...
E-50 top gun-nal pl a múltkorában úgy nem lehetett átlőni az IS-7 hasát, hogy alulról lőttem rá. zzzzzzzzzz
Amire összejönne egy átütés addigra az IS-7 kilövi az összes 220-225mm átütésű tankot.(#6889) fsb1000: az ágyú foglalatát át lehet lőni, illetve az ágyú fölötti kis kiálló bütyök weakspot.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
-
GrooveHero
addikt
válasz Iron Funeral #6888 üzenetére
Nem lövi át a 225-ös pen az IS-7-et?
Kell replay? Úgy átlőttem mint a szart. Oké, esélyem sem volt, de talán zsinórban kétszer is átküldtem. Még azt is megmondom neked, hogy Ruinbergen volt, és a nem a templom felőli oldalon kezdtünk, hanem a másikonÉrdekesek ám a tigris ágyúk, az L/71-gyel, pölö Maus tornyot lőttem szemből Sand Riveren.
203 vs. 220
Arpee78: A város sarkán, a nagy sziklánál, és a bebúvó résznél. Ott szoktak lenni az epic 8-9-10 csaták
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Dobi 562
addikt
válasz GrooveHero #6891 üzenetére
Attól is függ, hogy átlövöd-e, hogy éppen hogy áll hozzád Random isten. Tegnap az istennek sem tudtam Aladárral vagy IS-3-mal átlőni egy-egy nyomorult IS-6-ot, lőttem lower hullt, az oldalát, egyszer tudtam átlőni a tornyát oldalról... A többi lepattant, meg volt 1-2 0 sebzéses kritikus.
Erre az előző csatámban IS-3-mal átment az összes lövésem (3 vagy 4) egy IS-6 lower hull-jába...
-
diegho
nagyúr
Az milyen már, hogy objectben lövök egy tőlem 200m-re álló JT-t és kapok egy lövés, ami maxról 160-ra levisz és mindezt a saját GW Pantherünk lövi belém, de még csak észre se veszi, hogy engem lő telibe, mert mikor kérdezem, hogy mi a pi... csinál néz bután, persze buktuk is a kört miatta, hiszen top tank voltam és még neki állt feljebb, hogy szólni mertem érte.
-
Iron Funeral
őstag
válasz GrooveHero #6891 üzenetére
Nem az írtam, hogy lehetetlen átlőni, hanem annyira kicsi az esélye, hogy mire megtörténik addigra megdöglik a delikvens ami 90% igaz a játék randomságát tekintve.
Ha megnézed beleesik a lehetséges +/-25% zónába 203mm vs 220mm esetében, de a gauss disztribúció elve miatt erre elég kicsi az esély, míg a 200mm körüli átütések a leggyakoribbak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Murder3
addikt
válasz Iron Funeral #6894 üzenetére
én egyszer átlőttem kt-val..azutéán fel lelkesültem, hogy akkor itt át tudom lőni, hát többször nem jött össze...
-
Iron Funeral
őstag
válasz Murder3 #6896 üzenetére
Persze, közelről azért szopsz vele mert a KT nagyon magas hozzá képest, távolra meg azért, mert sokat esik a pen. szerencsés vagy akkor át tudod lőni párszor, de érdekes lenne statisztikát tartani arról, hogy mennyiszer lehet átlőni 225-235mm átütéssel éles körülmények közt.
-
Murder3
addikt
válasz Arpee78 #6895 üzenetére
akkor is oda kell menni..különben nagy eséllyel instant loss.
az már sajnálatos, hogy egy t6-os nehéz tank 400+-osokat tud beléd vágni és mindenzt mindneféle nehézség nélkül..te visszalőheted a bogyókádat, de ilyen esetekbe sokáig nem élsz...
dpm nagyon szépen mutat papíron, de a játék realitásában ezt felkenheted..
nagyon ritka az, hogy pl 1 tankba 4 lövést letudj egyhuzamban adni...vagy eltűnik vagy megy fedezék mögé...onnan már ő kontrollálja a szituációt.a DPM úgy lenne valós ha nem 1 percet hanem csak 20-25mp-hez mérnénk...
mert mint mondtam már az is nagyon ritka, hogy egyhuzamba 4 lövést le tudj adni 1 tankra és ha ezt egy 5mp-s rof-al mérem akkor már nagyon a határ és pont kb 20mp jön erre a 4 lövésre ki(szűkülés,utánvárást nem számolva).pl a Panther hiába mondjuk h milyen gyorsan lő nagyon sok szituációba 2-3 lövésnél több 1 tankba nem fog menni...és azzal is számolni kell, ha ténylegesen el akarod találni akkor +1,1-5 mp-t kell várni máskülönben szinte nagyobb esélyed lesz mellé lőni mint eltalálni(+random félrehúzásokat ne is számoljuk)
Aktív témák
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest