Új hozzászólás Aktív témák

  • dfsz34

    őstag

    válasz ng0ofy #64757 üzenetére

    Városi pályán könnyű tankokkal és olyan papír tankokkal mint Hellcat, T49 stb jóval nehezebb érvényesülni.

    Vannak technikák, hova kell menni velük stb, de nagyon ki vannak szolgáltatva az ellenfél elhelyezkedésének. Ha jól szétszóródik az ellenfél, akkor már nagyon veszélyes a házak között futkosni. A sarok harcot felejtsük el ezekkel, csak nagyon speciális esetben szabad művelni ezt, ha pl egy ellenfél van és éppen ellövi magát.

    Ha pl Himmelsdorf hegyet sikerül megtisztítani, onnan lehet lőni, de nincs semmi takarás és szinte biztosan spotolnak rövid időn belül.

    A papír tankok városban elvesztik a fő előnyüket a kamo értéket és/vagy látótáv előnyt. Elvileg a gyorsaság valamennyire jól jön, ha körbe kell futni egy épületet, de nagyon érezni kell a csatát, hogy ne fuss bele ilyenkor valakibe. Azt is utálom, hogy TD-t nehezebb körbefutni, mert azonnal nekitolat a falnak és elnyom és rám fordul, csak akkor tudom elkapni, ha teljesen a hátába megyek, de ez nem mindig sikerül, csak ha későn reagál és már nincs ideje tolatni, forogni.

    Az igazi gondot én ott látom, hogy egy könnyű tanknak tipikusan kicsi alfás pötyögős ágyúja van, ami a városi harcban hátrány. Az ilyen ágyúk jó kihasználásához távolság kell, mert sokszor kell lőni úgy, hogy ne tudjon az ellenfél válaszolni.

    Érdekes, de pl pont emiatt a borsó nagyon hatékony városban, hiába papír tank, de nagy alfás ágyúi vannak, városi harcban az az ideális.

    Ha lehetne olyan statisztikát készíteni, hogy városi pályán mennyi az átlag sebzés, akkor biztosan igazolná azt, hogy egy könnyű tank vagy a legtöbb gyengén páncélozott tank nem tud annyira érvényesülni. Ez végül is logikus is.

    Ennek ellenére biztos van olyan, aki imádja a városi pályákat könnyű tankkal is, de valószinüleg nem ismeri/ismerheti a városi pályán elért átlag sebzését és spot dmg-t, mert akkor máris nem lenne ennyire vidám.

Új hozzászólás Aktív témák