Új hozzászólás Aktív témák

  • dfsz34

    őstag

    válasz rlazol #62306 üzenetére

    Van néhány tank, amikre érdemes BiA-t, de ez mindig megfontolás tárgya. Általában csak elveszi a helyet a fontosabb tulajdonságok elől. Én BiA-t a gyors tüzelésű tankokra teszek, mert ott a tipikus harcmodor az, hogy lövök, ahogyan a csövön kifér, akár folyamatosan nyomva a bal gombot.

    A hatása nagyon korlátozott, pl T49 2,76 helyett 2,70 alatt tölt be, szinte semmi, igen ám, de amikor belemászok az ellenfél seggébe és folyamatosan nyomom a bal gombot, akkor számít.

    Hosszabb töltés idejű tanknál már nem használható ilyen jól, mert teljesen más a harcmodor, azon a BiA nem segít. Konkrétabban, úgyis fedezékbe húzódik az ember tölteni, akkor meg az ilyen tized másodpercek semmit nem számítanak, csak ködösítés.

    Ha valaki kemper sniper, akkor meg az van, hogy nagyon ritkán előfordulhat olyan helyzet, hogy az ellenfél beér a fedezékbe, de BiA-val esetleg még a seggét el lehetne csípni. Van ilyen, de nagyon ritka, azért reálisan kéne ezt nézni.

    A többi hatása is erősen korlátozott a BiA-nak, azért azt tudni kell, hogy mindössze 2,3%-t ad hozzá, ami nagyon kevés, gyakorlatban nem észrevehető. Egy dolog azonban tetszik a BiA-ban, hogy a látótávot megnöveli.

    A kifejlesztése macerás, mert csak 100%-nál aktív és mindenkinek meg kell legyen. Ezért szokták az elejére berakni, mert később már nagyon sokáig ott figyelne inaktívan.

    Gondolom az belátható, hogy egy általános, mindenhez kicsit hozzárakó tulajdonság nem fog téged úgy támogatni a csatában, mintha olyanokat választasz, amik a tankot és az alkalmazott harcmodort támogatják. A probléma ezzel, hogy gondolkodni kell, a BiA egyszerű, ráteszem oszt milyen jó. A tank vagy tank vonal specifikus tulajdonságok kiválasztása meg némi gondolkodást és után járást igényel, de szerintem észrevehetően, lényegesen jobban támogatják az embert a csatában, mint a BiA.

    Összegezve a BiA szerintem elfér 3. és afölött helyen, kivéve a gyors tüzelésű tankokat (ram2, t49, e25 stb), ezekre kell a BiA hamarabb, ha a harcmodor agresszív, az ellenfél arcába belemászó valamennyire és nem bokorban lapító.

    Az van ugye, hogy a 3. meg afölött skillek lassan fejlődnek ki és a kredites skill reset már túl sok xp-t veszít el. Ezért lehet arannyal konvertálni, akciókban 100 arany per legény. Ez van, rá kell áldozni az aranyat, ha valaki komoly legénységet akar fejleszteni. Alternatív megoldás, ha valaki kibírja, hogy sokáig nem aktív a BiA.

    Csak ezt ugye nem részletezik a külföldi oldalakon, hogy bizony áldoznod kell rá, ha komoly legénységet akarsz, vagy türelmesnek kell lenned.

Új hozzászólás Aktív témák