Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsicsuvi

    tag

    válasz xAttilax #195516 üzenetére

    Nekem az all-time winrate-em nem túl magas, de a recent-em 60%+, és lila vagyok, lásd. Ráadásul randomban azért sokat szórakozok, rankedben az első két szezonban az első 1000 játékos között voltam, aki elérte a 15-ös rangot.

    És szerintem a jelenlegi rendszer rossz, és egyre rosszabb irányba megy. A prémium accal nincs különösebb bajom, én is használom, az az egyetlen, amire évek óta stabilan költök (ezt is úgy, hogy megveszem a karácsonyi csomagokat, hogy legyen elég goldom egész évre a prém accra).

    A játék régen sem volt tökéletes, de a prémium tankok szempontjából nekem sokkal jobban tetszett. Anno ezeket a tankokat gyakorlatilag két csoportba lehetett sorolni: vagy tierlimites, a tech tree tankoknál egyértelműen rosszabb tankok (mint pl. IS-6, 112, Panther/M10, AT-15), vagy valamilyen különleges, nem rossz, de kompetitív játékra alkalmatlan tankok voltak (mint pl. Super Pershing, KV-5, Dicker Max, T-34-3, vagy az AMX CDC). Voltak akkor is kivételek (mint ugye a Type-59) , de azok tényleg kivételek voltak, és azért kompetitív játékmódokban azok sem voltak igazán jók (legalábbis amikor én kezdtem, '13-14-ben). E-25-re meg a lefh artyra emlékszem egyedül ami igazán OP volt, de tier 5 meg 7 sosem volt semmilyen kompetitív játékmódban, így azért az annyira nem zavart. Simán lehet hogy alább már keverek pár időpontot, úgy írom le ahogy emlékszem, de elég régen volt már, javítsatok ha valami nem stimmel!

    Amikor bejöttek a strongholdok, tier 6-ban a Hellcat meg KV-1S, majd a nerfelésük után az O-I, T-37 és Cromwell, tier 8-ban az IS-3, AMX 50-100, T32, T-54 ltwt meg Ru-251 dominált. Prémium tankok nagyon ritkák voltak, T-37 helyett lehetett hozni Type 64-et (de emlékeim szerint a T-37 azért erősebb volt), tier 8-ban IS-6-tal meg Type 59-cel próbálkoztak páran, de ezek is egyértelműen gyengébbek voltak a tech-tree tankoknál.

    Az egész akkor kezdett megváltozni, amikor jött a berlini trió, és köztük a Cromwell B. Hirtelen lett egy Cromwellel megegyező erejű prémium, rengetegen meg is vették Strongholdozni. És WG látta hogy ez neki jó, a kompetitív prémium tankot mindenki megveszi, és elkezdtek egyre nagyobb tierű, igazán erős tankok jönni. Az egész pedig akkor vált teljesen egyértelművé, amikor megjelent az AMX M4, T26E5, Skorpio, majd jött a könnyű tankok átdolgozása, amikor gyakorlatilag minden tech tree könnyű tankot nerfeltek. Azóta is a legjobb tier 6-os light a Type 64, tier 8-ban meg egymásnak adják a stafétát a különböző prémium lightok. Nem vagyok aktív klánban, így elég keveset strongholdozok, de néha azért ha a régi haverok hívnak, megyek pár kört. Ma már, ahogy látom, tech tree tankot senki nem használ se strongholdban, se CW-n tier 6-8-ban, maximum akkor, ha xp-t akar húzni rá. Gyakorlatilag tier 8-ig minden játékmódban csak a prémium tankok dominálnak.

    Ez pedig rohadt nagy probléma, tier 10 alatt egyértelműen pay to win a játék. Nem azért mert a free to play játékos nem veheti meg a kaját meg gold lőszert, hanem azért, mert jóval kisebb szerepet kaphat cw-n vagy sh-ban ha nincs pénze rá, hogy megvegye a defendert, lorr 40t-t, skorpit, vagy lt-432-t. Az egyetlen szerencse, hogy tier 10 még nem pay to win - az meg más kérdés, hogy mennyire jó ötlet, hogy a legjobb játékosoknak van csak lehetősége megszerezni a legjobb tankokat is, és ott sem a tech tree tankok dominálnak.

Új hozzászólás Aktív témák