Új hozzászólás Aktív témák

  • kchryss

    addikt

    válasz Stanislav84 #138207 üzenetére

    Szerintem ezt már nem fogják helyrehozni. Előre kellett volna gondolkodniuk és akkor most nem lenne ez az egész. Nem tudom hogy gondolták, hogy ilyen mértékű prém tank power creeping-et szó nélkül le tudnak nyomni a játékosok torkán. Évekig jól működött az az elv, hogy prém tank ne legyen jobb, mint a normál tankok. Kár volt ezt az elvet felrúgniuk.
    Van egy másik elvük is, hogy prém tankot a legritkább esetben nerfelnek. Ezért nem fogják ezt már tudni helyrehozni. Csak úgy lehetne visszahozni a balanszt ha megnövelnénk az összes többi tank átütését, de ezt úgysem fogják meglépni és ezt sem lehetne a végtelenségig játszani. Ezért kellett volna jobban átgondolni milyen prém tankokat adnak ki.
    A korábban belinkelt Rosszpénz videóban elhangzottakkal értek egyet. Régebben azt mondták a gold ammo-t spammelő játékosokra, hogy "pay 2 win", most viszont ez már "pay 2 survive". Az új szuper prém tankok ellen egy átlagos játékosnak nincs semmi esélye ha nem golddal lövi. És itt most nem arra gondolok hogy ha egy bot vezeti és oldalazva jön ki eléd vagy steril körülmények között be tudod lőni a kupolájukat. Ha 2 egyforma képességű játékos találkozik akkor a szuper prém tankban ülő fog nyerni a sima tankbeli ellen mivel előbbi 10-ből 8x beveri utóbbit, míg fordítva csak 10-ből 4 az arány jó esetben. De ugyanez igaz a túlbuffolt type5 heavy-re és maus-ra is. Ha le akarod győzni őket akkor szinte kötelező a goldot tölteni és még az is sokszor pattog róluk, főleg a maus-ról.


    Itt egy példa az is6 és defender esetében. Felső két képen az is6 így látja a defendert sima és prém lőszerrel, alsó két képen pedig a defender így látja az is6-ot sima és prém lőszerrel. Gyakorlatilag az is6 sima lőszerrel csak azon a két kis kupolán tudja belőni és prém lőszerrel is csak 50%-ban viszi be a hasát ami elvileg a gyenge pontja. Egy is6 pontosságú ágyúval a gyakorlatban azokat a kupolákat 10-ből 1x találod el. Miközben a defender különösebb célzás nélkül beveri az is6-ot szinte mindenhol alap lőszerrel is. Az is6-nak semmi esélye a defenderrel szemtől szemben, márpedig a feladatkörük elvileg ugyanaz lenne.
    Egyszerűen nem szabadott volna kiadniuk ennyire op, a balanszot teljesen felborító tankokat, főleg nem prém tank formájában.

    Ha a mostani mm és játék motor lenne a kb 2 évvel ezelőtti tankokkal és pályákkal akkor ez most egy piszok jó játék lenne. A jelenlegi meta nekem nagyon nem tetszik. Túl gyors. Sokat gondolkodtam mitől gyorsult be ennyire. Végül arra jutottam, hogy átlagban elég sokat nőtt a tankok dpm-je és sebessége az évek során. Emellett a térképek kicsik maradtak és úgy alakították át őket, hogy a cső pályák miatt rá vannak kényszerítve a korai találkozásra és közelharcra a játékosok. Ezért van olyan sok nagy arányú győzelem és vereség és 3 perces csaták.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák