Új hozzászólás Aktív témák

  • superecneB

    őstag

    Sziasztok,
    Egy kis segítségre lenne szükségem.
    Adott egy TP-Link TL-WDR4300 router [link] és maga a lakás:

    A 3-as zónában (kis szobában) elég gyengusz a jel (2.4Ghz & 5Ghz is). Nem teljesen használhatatlan, de home office esetén nehézkes ide elvonulni videóhíváshoz, a szoba sarkában az ajtó környékén még elfogadható, de bentebb már néha meg-meg szakad a kapcsolat. (A router fizikailag "látszik" az ajtó résén át a szobából és a távolság a vörös zóna közepe és a router között 5.3m) Majdnem jó, csak egy pici plusz kéne.

    Arra gondoltam, hogy esetleg a router antennáit egy picit combosabbra cserélve esetleg a szoba végében is nyerhetek elegendőt ahhoz, hogy kompromisszumok nélkül használható legyen.
    Van két 10 dbi-s antennám ám ezek fizikailag kisebbek mint a TP-Link gyári antennája. Esetleg van tudomásotok arról, hogy a TP-Link gyári antennájának milyen speckója van?
    Van értelme a 3 antennás routernél 2 antennát kicserélni? (Ha igen melyik kettőt? Nem tudom hogy 2x 2.4 Ghz és 1x5Ghz -e a konfiguráció, vagy "dual-band"-es mindegyik antenna...)

    Javasolnátok -e más utat elindulni apránként (költséghatékonyan)?
    A router-t a bútorozottságunk miatt nagyon nem tudom átrakni máshova, lényegében a lakás közepén, nem is biztos, hogy találnék jobb helyet.

Új hozzászólás Aktív témák