Új hozzászólás Aktív témák

  • And

    veterán

    válasz deadwing #54680 üzenetére

    "A 9 fokos nyílásszög miatt nem hiszem, hogy javulna a helyzet, mondjuk 300 méteren egész szépet szór még ez is..."
    A nyílásszög miatt két okból se fájjon a fejed. Az első, hogy te pont-pont kapcsolatot üzemeltetsz, a másik, hogy a nyílásszög és az antennanyereség kéz a kézben járnak: utóbbi csak úgy növekedhet, hogy az előbbi csökken. Az antenna passzív szerkezet, nem teremt energiát, viszont ha a betáplált teljesítményét kisebb térszögbe sűríti, akkor ott nagyobb térerőt kelt (és visszafelé, vételkor nagyobb jelszintet kap az adott főirány környezetéből). Vagyis számodra a nyílásszög csak annyiban érdekes, hogy az irányba állást pontosabban kell megejteni egy nagyobb nyereségű antennával, de ezt a műveletet csak egyszer kell megtenni.
    A 2,4 vs. 5 GHz-es kérdéshez: említettem az 5 GHz-es sáv előnyeit, amik kültéri alkalmazásnál előjönnek (a szélesebb sáv / kevesebb idegen hálózat még nem is volt említve), amiből szerintem esetedben több van, mint hátrányból.
    Mellesleg ha nincs meg a jó rálátás, az mindenképpen probléma forrása marad, mert ezt a hiányosságot nem lehet a végtelenségig kompenzálni mással.

Új hozzászólás Aktív témák