Új hozzászólás Aktív témák

  • csabyka666

    addikt

    Üdv mindenki!

    Egyszerűen nem jövök rá egy jelenség okára, légyszi mondjatok valamit, mert nálam már teljes a tanácstalanság.

    Adott a már korábban említett hálózat: T-Home-os ZTE modem-router kombó (FŐ), innen indul minden. 50Mbps internetkapcsolat. 192.168.1.x FŐ alhálója (DHCP pool: 1.1 - 1.250, a router címe 192.168.1.254), én pedig törekedtem arra, hogy minden további eszköz ebben legyen, de lehet pont ezzel szívatom magam már hetek óta.
    A lényeg, hogy FŐ WiFi-je nagyon gyenge, ezért egy 3 antennás TP-Link routert (R1) kötöttem hozzá. R1-en DHCP kikapcsolva, IP-je 192.168.1.251, tehát FŐ pool-ján kívül van. Eddig minden rendben, R1-re csatlakozik mindenki gond nélkül, 50Mbit/s-mal jön a net.

    R1-re csatlakozik egy AirLive WL-5460AP eszköz kliens módban - eddig rendben van, a kliensre vezetékkel csatlakozva 15-20Mbit/s-ot hoz stabilan, és mivel az eszköz maga 54Mbps-t tud, ez reális is. A gond ott van, hogy nekem erre az AirLive kliensre is kell tennem egy routert (R2), hogy legyen WiFi, ne csak a vezetéken tudjanak netezni. Már 3 routerrel próbálkoztam, de mindig ugyanaz az eredmény: androidos eszközök nem tudnak csatlakozni (connecting..., majd nem sikerült lekérni az IP címet szöveggel elköszön), ugyanakkor asztali gép és laptop simán tud kapcsolódni R2-re WiFi-n, de a sebességgel már nem vagyunk megelégedve - a router közelében is csak 5-10Mbit/s, pedig N-es routerekkel próbálkoztunk, és a bejövő 15-20Mbps-t azért jó volna látni. R2-n DHCP szintén kikapcsolva, 192.168.1.252 a címe, mégis szórakozik itt velem.

    No ez a dolog szerintem vagy jó, vagy nem jó, olyan nincs, hogy ez az eszköz csatlakozik, amaz meg nem, és nagyon idegesít, hogy nem tudom az okát.

    Én arra gyanítok, hogy ennyi eszköz nem fér el egy alhálózatban - mármint nem a számuk miatt, inkább valami szabványértelmezés lehet talán a háttérben...passz.

    Nem értem, hogy egy ilyen AP-kliens kapcsolat után miért bolondul meg a rendszer, ha routert teszek rá?! Vagy csináljam azt, hogy ahány router, annyi alhálózat? Mert ismereteim szerint ha nem feltétlen szükséges (és itt egyáltalán nem az), akkor mellőzni kell ezeket az alhálóból alhálóba ugrálgatásokat...

    Légyszi mondjatok valami okosságot, én kiégtem...

    Köszi!

    Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

Új hozzászólás Aktív témák