Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz cochy #25019 üzenetére

    az 54 és 150 közötti (108, 125...stb) jelöléssel ellátott eszközök felejtősek, azok még a g szabványra épülnek, csak kaptak valamilyen kiterjesztést (super-g és társai), ami által alig tudnak többet mint a normáls 54-es g szabvány, ellenben azt is csak akkor, ha az ellenoldal is tudja adott (super-g...stb) kiterjesztést!
    csak egy gyakorlati példa; 54 megabit/sec jelölésű g szabványos átvitel valósan mérve 22 megabit/sec, két 125 megabit/sec jelölésű super-g képes eszköz között adott érték 28 megabit/sec, két 150 megabit/sec jelölésű lite-n eszköz között 60 megabit/sec, két 300 megabit/sec jelölésű n szabványos és mimo képes eszköz között pedig 80 megabit/sec!
    a mért értékek változhatnak némileg, ezt a használt eszközök típusa és beállítása, továbbá a környezeti tényezők is befolyásol(hat)ják, de az arányok értéke mérvadó lehet!
    arra figyelj - amit jNk is írt -, hogy g szabványos ellenoldalak mellé hiába veszel n szabványos router/ap eszközt, az ellenoldal nem tudja majd kihasználni a router/ap többletét, tehát minden marad a régiben, ha a sebességet nézzük!

Új hozzászólás Aktív témák