Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
válasz dvdbackuper #3090 üzenetére
ohh, tenkjú!
így most működött, pedig egyszer ezt már megcsináltam!
-
Kinder
senior tag
akinek sokminden van kint a sidebaron ( mondjuk legalább 6-7 db gadget ), volt e már olyan, hogy indításkor összevissza jelennek meg a gadgetek?
nekem kb 10 indulásból egyszer megcsinálja, akkor újra kell rendezgetnem szépen, és megint nincs gond vagy 10x... -
fiATHaLON
őstag
Mi lehet az oka annak, hogy a winchesteren, számomra eddig ismeretlen
rendszer szerint "read only"-vá tesz fájlokat, a mellette levőket meg nem...
Nem a C meghajtóról van szó... -
s7evcsenko
addikt
Valaki megmondaná, hogy a Vista speciális effectjeit hol tudom bekepcsolni?
Mindet.... A maxra...
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Haart
addikt
Xp mennyi memóriát lát max?
-
Drizzt
nagyúr
Bakker, valamiért néha egy-két alkalmazásom most rendesen 5-10 mp-ekre teljesen megáll a Vistával együtt, nem tudom mitől, de hihetetlenül zavaró.
I am having fun staying poor.
-
Bunyec
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne, hogy miért van az hogy a vezértlőpultot, képernyő beállításokat, és a sajátgép tulajdonságait nem tudom megnyitni? Rákattintok, megjelenik a kurzo mellett a szokásos "folyamatban van" ikon és kész. Vezérlőpultnál, meg egy villanás és ennyi. Szerintetek?
-
Vicoo
senior tag
Hello mindenkinek!
Van egy XP-m egy 19,5 GB méretű partíción,amin 1,5 GB szabad hely van.Ha a Vista telepítését XP alatt ibndítom akkor felülírja az XP-t,és a beállításaimat megtartja,vagy teljesen legyalulja?Lehetséges egyáltalán ide telepíteni?
-
Drizzt
nagyúr
Na mostmár használhatatlanul kezd lelassulni, pedig korábbi időpontra visszaállítás is megvolt. Xp-t úgy vissza lehet tenni, hogy simán nyomom az installt a cd-jéről, vagy valami sipákolni fog?
-
legenda
normális felülírás kizáva! beállítások megtartása szintén! ha elméletben működne(?!?!) is, az 1.5 gb üres hely szerintem kevés ideiglenes tárolónak... lehet, hogy megpróbálja majd a rendszer, de kénytelen oda is bekavarni, ahová amúgy nem lenne szabad. bár inkább figyelmezet majd minden szépre és jóra. gyalulni már tud a vista, ha engedélyezed, amikor rákérdez. apróbb vista verzióhoz elég a 19.5 gb rész, de mondjuk ultimate + full office 2007 + nero 7 vagy 8 premium ( már a 7 maga több mint 1.5 gb!!!!!) + egy két apróbb program, és már tele is vagy. persze a feltelepített oprendszer letisztítható, kb. 4 gb. felesleges sallang (biztonsági metés, egyebek) kilőhető, de az már csak a végén, közben még kell neki a sok hely...
szóval szerintem gyaluld le magad előtte, aztán jöhet a vista...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Vicoo
senior tag
-
MaTTeS
senior tag
Nem tudja valaki megmondani hogy hol kell belenyúlni a rendszerbe hogy ne karcolja ( dolgoztassa) örökké a winchestert? mert éjjel meg úgy általában is elég idegesítő...
na meg hogy 5 percig rakja a ramot gyorsítótárba... -
Siriusb
veterán
Mivel már volt többször szó róla:
Ha valakinek két op. rendszere van, s vissza akarja állítani a csak Vistás MBR-t: javító konzol, majd "bootrec /FixMbr". Kipróbáltam, működik. -
Drizzt
nagyúr
Esetleg a windows.old, előző xp-t, amim vista előtt volt, azt vissza lehet valahogy éleszteni?
-
Vicoo
senior tag
Most kipróbáltam a Vista telepítőjében lévő "Fájlok és beállítások átvitele egy másik számítógépről" nevű cuccot kiválasztottam hogy az összes felhasználó cuccait mentse kivéve a dokumentumokat,mert annyi helyem nincs ,meg az úgyse azon a partíción van amire települ,és így lett egy 2,2Gb méretű fájlom.Próbálta már valaki ezt a módszert?Gondolom nem lesz problémamentes így sem ,mert az XP-vel együtt a Nero is törlődik,de benne lesz a registryben,tehát azt pl. újra kell majd rakniom.Viszont a programok amik szintén külön partíción vannak menni fognak úgy ahogy én XP alatt beállítottam őket?Mert ugye a serialokat meg csomó beállítást a registryben tárolnak...
-
mergal
aktív tag
Szaisztok! Valami jó kis töredezettség mentesítő kellene nekem vista-hoz. Lehetőleg ingyenes. Mondjatok vmit.
Más: feltettem a vistat azt hol mutatja hogy hány napig érvényes? -
ZéZé@PH
aktív tag
Szerintem egyszerűbb ha mindent újra raksz.
Ha sikerül is a programokat megtartani semmi sem garantálja hogy úgy fognak működni az új környezetben ahogy azt te szeretnéd. Ergo úgyis az lesz a vége hogy újrarakod, de ez már gányolásnak számít
A legkevesebb szívás az, ha tiszta telepítést csinálsz.''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz
-
Sdi
addikt
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
mergal
aktív tag
Most meg olyan gondom van hogy elindítom a bioshock-ot, elindul, de aztán rögtön megáll fekete kép és program nem válaszol.
Mi lehet a gond?
-
Ragnar_
addikt
A 32 bites Vista tényleg nem látja a 4Gb ramot ??? Csak azért mert 2Gb nem elég neki , játékra legalábbis szerintem nem.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Anthony28
őstag
válasz Ragnar_ #3133 üzenetére
Nem lehet kevés.Sztem a ma kapható játékoknak simán menniük kellene 2 gb rammal, még úgy is hogy a vista amikor feltettem 800mb lekapott alapból csak hogy működjön.Ez xp-nél 400mb kb. A fennmaradó bő 1gb ram szted melyik játékhoz kevés?
Call Of Juarez teszt ATI 3870 X2-vel ! Irány a logout-om... :-)
-
Thrawn
félisten
De igen. Nálam az 1 GB-ből most 720-at foglal le a Vista (+programok). Délután FEAR-eztem kicsit és mikor kiléptem, csak 300 MB-ot foglalt.
Semelyik 32bites vista nem látja? Link
A 32 bit már csak ilyen.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
CounterBoci
senior tag
hi.
van különbség a vista változatok között tuningolhatóság szempontjából? mert xp kb egy éve nem fagyott le +50% túlhajtással, a vista meg egy-két óráig bírja. alap órajeleken nincs vele gond. ultimate volt fenn.
a másik: az ok, hogy üresjáratban rendszerműveleteket csinál, meg a saját dolgait, de nekem két hét után csak abból állt a gépem, hogy veszetül dolgozik a vinyó, és még egy böngészőt is percekig tart megnyitni. akkor tértem vissza xp-re. ez általános, vegyek 8 vinyót és kössem raid-be, vagy elkúrtam valamit?
-
m4rc!
őstag
válasz CounterBoci #3139 üzenetére
Igen, az engem is érdekelne, hogy miket kell kilőni ahhoz, hogy ne állandó vinyó-seekelésből álljon a géphasználat...
We are analog players in a digital world
-
mergal
aktív tag
Ha xp-re tettem fel a vistat akkor most már törölhetem a windows.old mappát?
-
Locutus
veterán
A tegnapi Windows Update óta kékhalálozik a gépem. Pár óránként. Éjszaka is vagy 3x.
A logok szerint stop 0x0...01A van. Tehát ha jól silabizálom Memory Management Error.
Ez lehet az updatek egyike miatt (szeptemberi, és októberi updatek mentek fel most), vagy mindenképp ram hiba lesz? Eddig ilyen gond nem volt...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
ZéZé@PH
aktív tag
válasz CounterBoci #3139 üzenetére
Elvileg nincs különbség, gyakorlatilag ez nem derül ki, addig amíg valaki ki nem próbálja
A nem megfelelő működést nem Vista kompatibilis szoftver, driver okozhatja.
''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz
-
ZéZé@PH
aktív tag
Linuxos berkekben (ami akár igaz is az operációsrendszerek többségére)
azt mondják, hogy a lapozófájl(swap) a memória mennyiség másfélszerese legyen.
A rendszer is többnyire ezt a sémát követi. 2Gb ramnál is szükség van lapozófájlra, vagy legalább is ajánlott.''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz
-
ZéZé@PH
aktív tag
válasz Locutus #3143 üzenetére
Nehéz úgy segíteni, hogy nem írsz semmit a konfigodhoz.
De ha tuningolsz akkor valószínű az a probléma.
Bizonyos update-eknél érdemes alapbeállításon hagyni a gépet amíg frissít és aztán tuningolni.''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz
-
ZéZé@PH
aktív tag
Általában ezek a szolgáltatások kényelmi funkciók és nem rendszergyilkos marhaságok.
A nem megfelelő működést, rosz beállítás, nem Vista kompatibilis szoftver, driver vagy egyéb kompatibilitási gondok okozhatnak.''Elménk nem megtöltésre váró edény, hanem lángra lobbantandó tűz!'' Plutarkosz
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest