Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oracle
senior tag
Jó reggelt!
Következő a bajom: bekapcsolás után 2-3perc után megfagy, ha a bejelentkező képernyőnél hagyom ahol a jelszót kéri és csak pár perc után írom be a jelszót akkor ott fagy meg, csökkentett módban működik szépen, mi a fene lehet vele tegnap délután még semmi baja nemvolt! vírus, spyware, trójai, nincs rajta.
-
csibor
addikt
Vista 32/Sp1 kontra Lexmark 1180 ,felismeri de mint nyomtatót nem látja?Szeretnék nyomtatni,de nem megy.Hiába töltöm le a szükséges meghajtót hozzá.
-
Erre valaki? alvó állapot probléma
Esetleg valami szoftveres úton át lehet írni az Energiaadatoknál ezt? Vajon megoldaná? Mert azelőtt másik alaplapban simán működött a készenlét ezzel a karival.Jelenlegi energiaállapot:
D0Energiaellátási lehetőségek:
0000000F
PDCAP_D0_SUPPORTED
PDCAP_D1_SUPPORTED
PDCAP_D2_SUPPORTED
PDCAP_D3_SUPPORTEDEnergiaállapot-társítások:
S0 -> D0
S1 -> Nincs megadva
S2 -> Nincs megadva
S3 -> D3
S4 -> D3
S5 -> D3[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
-
-
Szellem.
nagyúr
A merevlemezen ezt lesz, amire létrehozod:
WindowsImageBackup/Számítógépnév/Backup, Catalog,mediaid
És ezeken belül lesznek. A lényeg, ha újra akarod belőle húzni a rendszert, akkor bedobod a Vista dvd-t, és ott a megfelelő menüpont alól ki tudod választani a visszaállítást. Ő automatikusan felismeri, hogy van-e, és hol egy visszaállítás. a többit megcsinálja maga. -
lúzer
veterán
egyébként kipróbáltam pendrájvról a vista telepítést.
RÉM gyors.[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
remejan
csendes tag
Sziasztok!
Van egy laptopom melynek az adatai a következők(Asus F5v Core Duo T2130 1,86 GHz, 1024 MB RAM, 120 GB HDD, 15,4" Color Shine, ATI Mobility Radeon X2300)
A következő problémával fordulok hozzátok:
Mikor megvásároltam nem járt hozzá operációs rendszer,csak egy vista driver lemez. Nekem pedig csak xp-m volt.Ezért megvettem a Vista Business verzióját (tisztaszoftver.hu) és nem úgy fut ahogyan kellene. Amikor feltelepítem minden szép és jó, de amit frissíti magát nagyon lassú lesz
Ha nem telepítem fel a frissítéseket akkor pedig az IE7 nem jelenít meg néhány oldalt. A firefox-ot pedig nem szeretem. És így a gépem elég védtelen is a neten.
Szóval ha felrakom a frissítést az a baj ha nem rakom fel akkor pedig az
1. Szerintetek vegyek még bele 1 GB ramot attól helyre jön?
2. Vagy van még egy olyan lehetőség hogy amikor szervízbe volt a gép mert karcos lett az eleje és előlapot tettek rá akkor feltették az xp-t ami nagyon szépen futott rajta.
Én hülye meg letöröltem és felraktam a Vistát.
A probléma nem is ez hanem, hogy nem tudom pontosan milyen drivereket rakjak fel mert az asus oldalán ott van egy csomó és próbálgattam is telepíteni őket de sosem lett jó az xp.mindig hiányzott valami vagy nem volt jó.
3.Szerintetek olyat lehet hogy írok a szerviznek vagy az asus cégnek hogy pontosan azokat a drivereket küldjék el ami kell és nem az ilyen utilitiket meg minden?
4. Vagy tudtok más megoldást ?
Én már megbolondulok lassan mert itt van egy 200e Ft os laptop és nem tudom normálisan használni ( Amire kell iskolai használat office, net, film nézés,szerkesztés)
Válaszokat előre is köszönöm
-
PuMbA
titán
Nem azt mondtam,hogy baja van.Csak azt,hogy ha SP1-est teszel fel akkor gyorsabb. Nekem is volt SP1-re frissített,most raktam fel az SP1-gyel integráltat és ugyanazon programok mellett gyorsabb az SP1-gyel integrált,nem is beszélve arról ,hogy 4GB-tal kevesebb helyet foglal (gondolom a backup miatt eszik többet a sima Vista).
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Én sem vettem észre, hogy az SP1 utólagos telepítése után bármivel lassabb lenne bármi is...
Az Sp1 backupjait amúgy lehet törölni egy elevált parancssorból kiadott vsp1cln paranccsal (ez persze az összes többi update backupját nem befolyásolja).
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
PuMbA
titán
válasz Morden24 #25630 üzenetére
"Sima Vista SP1-re frissítve nagyon belassul." Ezt rosszul írtam. Úgy értettem ,hogy a ha felrakod a sima Vistát van egy teljesítményszint amit hoz a géped,felfrissíted SP1-re akkor ez a teljesítményszint megmarad.De ha SP1-gyel integráltat teszel fel akkor alapból gyorsabb lesz ezen eseteknél a rendszer.
Én ezt tapasztaltam az asztalimon és a laptopmon is tehát erősen SZVSZ.
Pl kevesebb vinyóhasználat,gördülékenyebb a munka a rendszerrel[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Ha alap Vistat frissítesz SP1-es csomaggal, vagy gyárilag integrált javítócsomaggal ellátott rendszert használsz, egyik között sincs ilyen sebbességbeli különbség. Semmilyen sebességbeli különbség nincs. Évek óta használom, és használja más is ezt a rendszert és ilyenről szó sincs. Elképzelhető, hogy nálad van valami gubanc, mert ilyen jelenségek nem fordultak elől, sem akkor amikor Updateről szedte le valaki az SP1-et, sem pedig akkor, ha gyárilag integrált lemezről telepített.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
Nemrég használok vistát! Sajnos meggondolatlanul egy 10 gigás partícióra telepítettem!
Van két partícióm:
Vista: 10 GB
Média: 50 GB (16 szabad)Hogyan lehetne megoldani, h a nagyobbikból, annak károsodása nélkül átcsapjak vagy 5 gigát a kisebbik partícióra? Ha esetleg a visát újra is kellene raknom, az se baj, csak ne essen baja a nagyobbiknak!
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
zolikaDB
veterán
válasz zolikaDB #25637 üzenetére
Hopp...
Olvasgatom a fórumot, és vannak problémák...
1, állítólag notebook HDD-jét nem lehet dinamikussá alakítani...
2, és ez kell ahhoz, h egy partícióhoz hozzácsapja egy másikból leválasztott darabotElsőként én megpróbáltam dinamikussá konvertálni a laptopom HDD-jét, de ebbe a hibaüzenetbe ütköztem, és nem tudom, mire véljem??? Ha pl felteszem a win 7-et, vagy az XP-t, az fog bootolni róla?
-
rootkiller
őstag
Csinált máá valakinek ilyet a vista, hogy néha elkezdi betölteni a rendszert, egyszer csak felgyorsul a csíkok mozgása, és csak mennek a csíkok és nem történik semmi, majd reset után elindul a gép (persze néha sokadik resetre)??? Egyébként vmi hw hibára gyanakszom (újratelepítés után is csinálja), de ha másnál is ez megy, akk lehet h softwares.
téháikszArtengo TR 990 Pro
-
Lenry
félisten
válasz rootkiller #25639 üzenetére
tapasztalataim szerint az op.rendszer újratelepítés után is jelentkező hibák nagy százaléka hardveres
#25640-re: haver múltkor a kurzorral akarta elzavarni a legyet a monitorról
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
rootkiller
őstag
Én is így gondolom, de hátha. 5éves vasnál nem csoda, egy BIOS update-val még bepróbálkozok, mihelyst valaki bios frissítés topicban megmondja micsináljak.
Artengo TR 990 Pro
-
VaZso
senior tag
Esetleg van a gépben olyan HDD, ami eddig nem volt?
(...ha igen, nélküle is fennáll a probléma?) - vagy bármi új vezérlőkártya pl.Esetleg filerendszer hiba?
SMART?Szerk.: Esetleg nem viselkedik furán a rendszer (amikor működik)?
...pl. nem áll meg/lassul le bizonyos időközönként, esetleg ég hosszasan a HDD LED?[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Ilyen nekem is volt. Sajnos nálam a Kaspersky egy korábbi verziója miatt csinálta ezt, mikor már sokadszorra szedtem le és telepítettem fel. Egyszer csak elkezdett a boot csík menni, és 15 perc elteltével is ezt csinálta. Reinstall megoldotta a problémát. Illetve egy inditás helyreállítás a telepítő dvd-vel.
[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
válasz rootkiller #25645 üzenetére
Előfordulhat, hogy van valami hiba a filerendszerben, esetleg a partíciós táblával.
Ezzel óvatosan bánj, de utána lehetne nézni.
-
Szellem.
nagyúr
válasz rootkiller #25645 üzenetére
Csinálj egy inditás helyreállítást a telepítő dvd-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest