Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Windows 10-et használok én is. Mióta kiadták, nem csak tesztelőknek. Frissített a rendszerem, win 8.1-ről.
Azóta többnyire meg vagyok elégedve vele, még tiszta telepítést sem csináltam. Most feltettem az anniversary frissítést. A most kicsit megtévesztő, már több napja, rögtön mihelyt lehetett tölteni. Azóta pár apróbb hibát felfedeztem. De ami zavaró, hogy nem tudom visszatenni a crome-ot alapértelmezett böngészőnek. Ki tudom választani, de rákattintok, semmi nem történik. Ugyanúgy marad az Edge.
Valaki tapasztalt hasonlót?
Köszönöm előre is a választ, ha valakinek van tippje.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Egy napja csúnyán fagy a gépem. Tegnap előtt este valami frissítéseket telepített a 10 megint, és azóta, szóval tegnap este kétszer lefagyott. De úgy, hogy semmi reakció, csak a kikapcsolás, majd újra be. Meg ma este megint. Nem sokat gépeztem azóta, a munka miatt csak esténként tudok. Egy régebbi i7-es konfig, 8 giga ram, ssd-n van a windows. Félek, hogy valami hardveres hiba. Vagy lehet a frissítés miatt?
Más is jár hasonló cipőben?Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy Cortana-t működésre lehet bírni, ha átállítom a nyelvet angolra?
Vagy esetleg valami más trükk segítségével?
Vagy az számunkra nem használható...Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Lenne egy remélhetőleg témába illő kérdésem.
Egyik ismerősöm elhozta a kőkorszaki számítógépét, amit kb 5 éve nem használ, mert rossz.
Kérdeztem mi a baja. Válasza: "Kék képernyő". Mondtam neki, hogy azt csak újra kéne telepíteni.
Ezzel meg is nyertem magamnak a feladatot.
Kitakarítottam, újrapasztáztam, megnéztem működik e, és hát bekapcsolt, Bios betöltött, szóval üzemképes.
Valami Pentium 4, egy magos, 2.8 Ghz-s proci van benne, nem tudom mennyi rammal.
A kérdés hogy próbáljak rá telepíteni windows 10-et? Vagy halott ötlet, használhatatlan lenne a gép?
Régebbi rendszer kellene? Köszönöm szépen előre is a választ.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
German_TD és csicso82 köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor megpróbálok egy win10-et.
Igazából nőnek lesz, szóval linux az itt alapból kilőve.
Nyilván csak netezés és ami ebbe beletartozik.
Esetleg egy kis office munka. Szóval teszek egy próbát, aztán hátha.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
A napokban elkezdett csúnyán fagyogatni, kékhalálozni a gépem.
Az őszi frissítést fel is raktam első hullámban. Sok furcsaságot nem produkált a gépem, csak annyit, hogy a feladatkezelőnél csak a megnyitás pillanatát mutatja. Utána már nem frissíti. Például a folyamatokat, vagy a processzor kihasználtságot. Mintha megfagyott volna.
Úgy voltam vele, lassan majd újra kell telepítenem úgy is. Ezért beléptem az insider programba. Legalább kipróbálom milyen. A második nap már jött is egy kékhalál. Írta, hogy az insider információt gyűjt. Na mondom akkor ebből elég is volt. Kikapcsoltam az insider frissítéseket. 1 hétig kb. nem is nagyon volt semmi.
De most az elmúlt 2 napban vagy 5ször jött kékhalál. Mindig játékok alatt. Sőt, egyszer le is fagyott konkrétan.
Ez már nem kicsit feszélyez. Egy 120 gigás ssd-n van a windows. Meg van benne még egy 320as, mert a nagyobb vinyóm meghalt kb 1 hónapja. Akkor történt egy kékhalál, de akkor kattogott is össze vissza a vinyó, amit azóta már kiszedtem ugye.
Szóval igazából most az lenne a kérdésem, hogy a windows okozhat ilyen kék hibákat? Vagy esetleg valami hardveres baj lehet? Másik vinyó, vagy az ssd?
Újratelepítés kéne, csak nehezen szánom rá magam. De ez nem állapot, hogy fél órát nem tudok játszani már kb, mert lefagy a gép
Ha valakinek van valami tippje, akkor szívesen olvasom.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni.
Ujratelepites után is random fagy a gépem.
Van amikor játék közben, van amikor simán csak kint az asztalon. 2 napja tapasztaltam, előtte semmi gond nem volt. Tegnap újra telepítettem, örültem hogy fél napig jó volt, de most fél óra alatt megint kétszer.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Cs1csó #91346 üzenetére
A gépet 2 hete fújtam ki. Eléggé tisztán tartom.
Tavasszal kaptam barátnőmtől egy plexis házat, meg led szalagokat bele.
Így eléggé látom milyen állapotban van belül. Ha kicsit poros, már takarítom.
Kicsit régebbi gép, de eddig semmi gond nem volt vele.i7 3770k (alapon) (asus p8 z77 v )
16 Gb ddr3 ram
Gigabyte gtx 1060 6 Gb
120 gigás ssd-n a windows + 320 giga hddHát feltelepítés után pár programot raktam vissza, annyira nem laktam be.
Játékból is csak a dota 2 van fent, azt használom napi szinten. Mást nem telepítettem
Nemrég raktam fel a spotify-t (2 hete), arra is gyanakszom már.
Az adia 64 eszembe sem jutott, pedig teljesen jó ötlet, valami teszteket futtatni.Előbb leszedtem a Nod32-t, ahogy norti kolléga tanácsolta. De azóta csak netezek, meg zenehallgatás.
Korábban még ettől is le tudott fagyni, de most eddig kopp-kopp nem.Köszönöm neked is a tanácsot!
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Döglött Róka #91358 üzenetére
Hát ha driver probléma, az szerintem csak a videokártyáé lehet.
Semmi más drivert nem szoktam feltenni. Régebben még felpakolgattam, de mostanában már nem nagyon.
Egyedül csak a vkártyáét. Azt viszont majdnem mindig frissítem is a legújabbra. Pár napot várok, hogy kiderüljön van e valami nagy baj vele, de van amikor még csak nem is várok.
A hetekben mintha frissítettem volna... Meg az újratelepítés után nyilván fel is raktam rögtön a legfrissebbet.Úgy volt beállítva minden, ahogy a mellékelt képen volt.
A file is meglett, 640 megáról betömörítette 140-re.
A google driveomon van fent.Köszönöm szépen a segítséged! Meg hogy ránézel!
Nekem ez így semmit nem mond, de hát az más kérdés.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Döglött Róka #91363 üzenetére
Atya Ég!
Hát hatalmas nagy respect neked! Köszönöm a segítséget!
Erre nem is gyanakodtam. Azért nem, mert igazából nem is használok, használtam bluetooth-t.
Kb egy héttel ezelőttig. Múlthét végén jöttünk barátnőm családjához. Neki itt kell dolgoznia pár napot, én meg intéztem magamnak szabadidőt. Na a lényeg, hogy hoztam a gépet is. Hangfalat viszont nem. Itt van egy elég komoly jbl hangfal. Bluetoothos. És azt használom, mivel itt van egy régebbi pc és találtam benne egy bluetooth sticket. Mutatok egy képet.Eléggé "látványos" a hiba! De én tényleg erre nem is gondoltam volna....
(Bár amikor valaki írta, hogy a külső hardvereket távolítsam el, akkor már eszembe jutott, hogy lehet.... )
Ki is húztam, miután olvastam most ezt.
Hát kíváncsi vagyok, hogy lesz e crash ezután. Nagyon remélem, hogy nem.Köszönöm még egyszer a segítséget!
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Döglött Róka #91382 üzenetére
Még egyszer köszönöm! Tényleg leköteleztél!
Egy pár napig még elszívatott volna a rendszer, amíg haza nem utazunk.
(meg aztán a jövőben is, mikor jövök ide hosszabb időre. )
Szóval tényleg köszönöm!(#91376) Doky586:
[ Szerkesztve ]
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Kedves Döglött Róka.
Ismét a segítségedet szeretném kérni. Bár lehet, hogy most nem is tudunk merre elindulni.
Ismét hatalmasat crashelt a gépem...
Éppen Dota volt, alatta szólt a spotify. Volt előjele, mert elment a zene. (fülesen halgattam, a bluetooth el lett felejtve) Próbálgattam léptetni, a billentyűzeten, de csak a kép jelent meg, nem változott a zene. Konkrétan csend volt. De a Dota alatt volt hang.
Aztán vagy 20 másodperc múlva elkezdett szaggatva szólni a zene... Aztán viszont megállt minden és kék halál.
Gondoltam, megint feltöltöm neked ezt a memory.dmp filet. Hátha látsz benne valamit.
De nem találtam most a windows mappában!
Az lehetséges, hogy előzőleg áthelyeztem a másik vinyómra, ahol betömörítettem, és nem pedig átmásoltam?
Vagyis hát az lenne a kérdés, hogy ha áthelyeztem, akkor nem készít új ilyen file-t? De szerintem csak másoltam egyébként, nem értem miért tűnt el...Annyi változás történt azóta, hogy visszaraktam a Nod32-t, meg hallgattam a spotify-t.
Ha a továbbiakban van még valami hasznos tanácsod, szívesen fogadom!
További szép estét mindenkinek!
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
-
Nuada herceg
őstag
válasz Döglött Róka #91433 üzenetére
Okés, köszi szépen!
Egyébként csináltam memória tesztet.
Furmarkal negyed órát fűtöttem a videokártyát.
Tudom hogy nem túl hosszú idő, de sietnem kellett. Szerintem ennyi idő alatt már kijött volna, ha van valami gondja.
Akkor Aidaval is csináltam 15 perces stabilitás tesztet. Mondjuk ez tényleg kevés. Majd otthon hosszabban is megpróbálom.
Akkor hdd sentinellel csináltam részletes öntesztet a vinyora is, meg az ssd-re is.
Eddig semmi problémát nem talált.
Mondjuk ez így mind külön külön volt, szóval a táp birhatta ezeket. Majd Aidaval csinálok egy olyan tesztet ami egyszerre mindent terhel. Gpu, proci, vinyók.
De szerintem ha nagyobb hiba lenne, már előjött volna.Na majd csak délután érek haza, rákeresek majd ezekre.
Köszöntem mégegyszer!
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Na 50 percig is teszteltem. Úgy mindent együtt. Proci, memória, videokártya. Több programmal stresszeltem.
Így legalább a táp is dolgozott, ki kellett szolgálnia a gépet. De semmi. Nem fagyott.
Szóval talán nem hardveres a gond. Vagy nagyon specifikus.
A dotában ilyenkor már kétszer lefagy. De egyszer általában igen.... Meg más játék is kifagy.Kedves Döglött Róka.
Próbáltam keresni azt a filet amit írtál. Meg a másikat is. De hát nem találtam a windows könyvtárban-
Amúgy gyanús hogy nem is ott kellett volna keresni(?). Nem értek én ehhez.
De nem is kérem már, hogy több időt és energiát fordíts erre a dologra, így is sokat segítettél már!
Használom, próbálgatom. Ha fagy még, akkor leszedem a drivereket... Meg mindent. Aztán lépésről lépésre vissza. Hátha megtalálom a problémát!
Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki valamilyen tanáccsal látott el.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Döglött Róka nincsenek ilyen fileok.
A program megvan, de a logokat nem találtam.Egyébként sajnos fenn áll a fagyás.
Ma 2 dota meccs alatt is lefagyott. (kettőt játszottam) Az egyiknél 25 percnél, a másiknál már az ötödik percnél. De érdekes, hogy utána már nem. Pedig a második kör, ahol 5 percnél fagyott le teljesen, ott tartott vagy 50 percig a kör.
Már kék halál sincs, egyszerűen megáll a kép. De például a TeamSpeaken még tovább tudok beszélgetni a többiekkel. De az asztalra nem tudok kilépni már. Meg semmire nem reagál, de a ts még megy a háttérben.
Furcsa nekem ez az egész. Azon túl, hogy felettébb kellemetlen!Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Kedves Döglött Róka.
Sokat próbáltál tenni az ügyem érdekében.
Biztosan emlékszel rá.
Ide is írok, a lényeg hogy megoldódott a problémám.
A szoftveres végén próbáltunk itt elindulni a dolognak, de sok utána olvasással,
más fórumokban való konzultációkkal kiderült, vagyis egyre valószínűbb lett, hogy a láp lesz a ludas.
Így ma reggel vettem egy új fsp 500 wattos tápot, amit rögtön be is szereltem.
És azóta hiba/fagyás mentesen fut a gépem.
Na csak be akartam írni, ha valaki hasonló cipőben járna, akkor legyen egy ilyen sejtése is.Szóval neked külön köszönet a sok segítségért!
Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Cs1csó #91637 üzenetére
Igen, igazad van.
És nyilván az lett volna a következő lépés. Már készültem arra úgymond.
De azért szerintem mindenki megpróbálja otthon először maga rendbe tenni a gépét.
Arról a plusz pár ezer forintos rezsi óradíjról meg nem is beszélve.
Bár nyilván az a legkevesebb, ha jó lesz a gépem.
De ahogy írtad is, szerencsére megoldódott.Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
A (jó) múltkor segített itt nekem valaki, sajnos nem emlékszem már a nevére.
Lényeg annyi, hogy sűrűn dobott kékhalált a gép. És valami filet be kellett tömöríteni és feltölteni valahova, így Ő meg tudta nézni hogy mivel volt a gond.
Most megint 1 nap alatt kétszer fagyott le a gépem kék halállal. Végig is tudta pörgetni a százalékot, meg újra is tudott indulni másodjára...
Valaki tudna segíteni, hogy mit kell ilyenkor megnéznem? Vagy hogy jöhetek rá, hogy mitől volt a fagyás?
Előre is köszönöm!Itt öregszem meg...
-
Nuada herceg
őstag
válasz Visormail #95223 üzenetére
Köszi szépen!
Letöltöttem, megnéztem.
De mintha a piramisban állnék a hieroglifák előtt.
Ott van a tegnap esti fagyásnak az időpontja, mg a dmp file.
"ntoskrnl.exe" Erre hivatkozik, vagy ezt szűrtem ki belőle.
Nem tudom hogy mi lehet ezzel kapcsolatban. Vagy hogy bővebben bele lehet e nézni a file-ba.
Na mindegy, neten nézelődök, köszi szépen még egyszer.Itt öregszem meg...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest