Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Szerintem hülyeség és ez az oda-vissza táncolás desktop és modern felület között is hülyén veszi ki magát...ennyire azért nem kéne a desktopot se erőltetni. Másik oldalról meg asztali felületen modern, tabletes elemek hada, új áruház, benne univerzális appokkal, vagy mikkel, de egy népszerű Skype-ot meg kivesznek és marad a bugos (itteni topikban is folyton panasz van rá) asztali verzió...okos húzás
De legalább most majd nem lehet mondani , hogy mért 2 db Skype van a rendszerre, mint 8.1 esetén, mert az mennyire összezavarta és bántotta szegény usereket...de attól még a 2, v több számológép, gépház-vezérlőpult kettősségek megmaradnak. Jujj, azt is gyorsan el kéne tüntetni, mert amiatt lesz a bukó az új OS.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Én DS 8.0-át upgrade-eltem 8.1-re, minden ok volt és nem írt semmi korlátozást. WU-n keresztül szerintem egy 10-es is hasonlóan menne, mivel ingyenes, a gyártó által biztosított frissítési lehetőségről van szó.
DE DS-en fent van, fent lesz a végleges Win10 is, legbiztosabb lenne majd azt leszedni és feltenni a saját, hozzáadott kulcsával. Vagy már nincs jogosultságod? -
King Unique
titán
válasz FollowTheORI #6667 üzenetére
Azt, hogy nincs benne annyi beállítási lehetőség, nem szabható úgy testre, mint az asztali verzió, azt megértem. De ennyi erővel az összes mobil Skype alkalmazás se.
Viszont ezt a teljes képernyő mizériát sose értettem (Win10-nél ugye meg már nem téma), mikor már van alul tálca, fejlécen gombok, Alt+D, Alt+Tab, Charms bal alsó és bal felső stb. ablakok közti gyors váltási lehetőségek? Desktopon is ált. full screenbe Skype-ol, netezik, néz filmet az ember. Tényleg szubjektív...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Mért feszegetné
A Dreamspark OS-t a jogviszony lejárta után "hivatalosan" újratelepíteni, vagy másik gépre átvinni nem szabad. Ez nem összekeverendő a pl. KMS szerveres campus licence megoldással, azt jogviszony lejárta után már nem lehet használni. Egy WU-s upgrade DS-nél mért jelentene problémát?? Amúgy meg retail kulcsokat ad és előbbi 2 felvetés első része minden további nélkül megvalósítható, ha hardveres dolgok miatt szükséges, nincs vele gond. De akár a második is.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Az előbb kicsit elflegmáztam, de egy fontos kitétel kimaradt, olvasd el ezt a cikket:
"A Windows 10 upgrade licenc eszközhöz kötött, vagyis ez a licenc később nem mozgatható át másik PC-re - tudta meg a HWSW. Ennek akkor van jelentősége, ha az alapul szolgáló Windows 7 vagy Windows 8 licence hordozható volt, ilyenkor a frissítéssel ennek lehetősége elvész. Az eredeti rendszer licence persze nem csorbul, így ha töröljük a Windows 10-et, az előző rendszert tetszőlegesen újratelepíthetjük más eszközre - az egyszeri ingyenes upgrade lehetőség az új rendszeren viszont már nem lesz elérhető."
Tehát, ha lapot akarsz cserélni, akkor azt még az upgrade előtt tedd meg, a DS 7/ 8.1 alatt, mert ha 10-esre frissítesz, akkor elvész a retail kulcs előnye. Jó nagy szívás mondhatom... Vagy veszel egy önálló, dobozos WIn10-et, aztán azt kedvedre pakolgathatod ide-oda, illetve ezért lett volna jó a DS W10 lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz FollowTheORI #6680 üzenetére
Jogos, azt én sem olvastam el rendesen...
Akkor így már korrekt az upgrade."A pontos részletek egyelőre nem világosak, de valószínűleg ezt is a Get Windows 10 alkalmazások keresztül lehet majd elérni, amely a Windows Store-ban beregisztrálja a PC egyedi azonosítóit, így a Microsoft tudja, hogy a gépre szabadon telepíthető ezután Windows 10 (nem csak az első évben)."
Vagyis, ha 1x regisztrálva lett a PC, akkor azon nem csak 1x, hanem korlátlan számmal lehet a későbbiekben Win7/8.1-ről upgrade-elni, illetve tiszta telepítést végezni? Illetve, ha alapcsere van, akkor OEM verziónál bukó a dolog, de a retail az megy azután is gondolom
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz r92king #6862 üzenetére
Értem, ilyeneket nem nézegettem valóban, elnézést. Ha adminként indítod magát a programot (pl. TC), akkor se megy?
A véglegesben vsz ezt is megoldják. Én ezért nem szórakozok elsődleges rendszernek béta verziókkal, de nem is értem mért várják el egyesek, hogy minden működjön frankón."Win8nál nem volt baj nem használtam Metro appokat, de sajna már 10-hez kell, hogy használjak"
És még a nyolcasokat fikázták annyira...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz guftabi96 #6906 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok....ezen cikk alapján MS fiók kell hozzá. De, ha pl. helyi fiókkal is akarja használni, akkor már zaklatni fogja a usert az aktiválással?
A cím meg szokás szerint bulváros, XP-seknek is ingyen, ja a régi, őskövület gépekre....annyi a hír a Windows 10-zel kapcsolatban, mint a fene, de sok a kétely, mellébeszélés is.
Tényleg jó lenne már vmi pontos, részletes FAQ. -
King Unique
titán
válasz guftabi96 #6908 üzenetére
Igen, azt értem is, de ha szétkapcsolom és helyi fiók, akkor mi van? Aktiválja a Windowst...
Illetve egy dolog még, ami nagyon cinkes lehet... itt PH!-n is láttam, vki csinált külön topikot is Insider programnak, mert ugye folyamatos lesz, nem ér végét.a.) Aki 7/8.1-ről upgrade-el 10-re, az utána, ha gépházban kikapcsolja a build frissítést (vagy alapból ki lesz), akkor vsz nem kezdi el letölteni az új verziókat és gyűjteni az összes adatát. De, ha bekapcsolja, akkor választhatóan, vagy automatán letölti és újra elkezdi monitorozni, minden, a rendszerben végzett tevékenységét?
b.) Insider tesztelők ---> végleges Win10 ingyen. De náluk, az Insider teszthez társított fiók, átválható más, nem Insideres MS fiókra is, illetve az a.) pontban foglaltak érvényesek? Tehát a "tesztelést" és masszív adatgyűjtést ki tudja kapcsolni, vagy az ingyen szoftverért cserébe az új bughalmazok elviselésével és az összes adatával kénytelen fizetni ---> MS ---> NSA...??
(#6912) vlevi: "Természetesen lehetőséget nyújtunk majd arra, hogy kilépjünk a programból és a végleges build-en maradjunk, ha úgy akarjuk" - na ez egy fontos szempont lesz.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz szabonagyur #6935 üzenetére
Kemény...már egy másik Windows telepítésekor is ezzel zaklatja a usert.
Gondolom felment az a 2, vagy hány db GWX update, aztán már munkához is látott...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz netpeti98 #6940 üzenetére
Odaírta is, hogy első frissítés után (milyen?), OS betöltése előtt. Vagy nem arra értette?
"olyan Windows telepítővel telepítesz" - gondolom, ha lehúz egy friss 8.1 ISO-t, abban már vsz benne van.De a lényeg, hogy nem kicsit erőszakos húzás ez... már-már annyira zaklatja a usert, hogy szerencsétlen inkább bejelöl mindent, csak, hogy ne csesztesse tovább. De hiába, marketingben mindig is jó volt az MS, hamar meglesz az az 1 milliárd.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz justaview #6945 üzenetére
Az átlagra az jellemző, hogy odafigyel mindenre, meg egy átlagos Windows 8.x telepítés is így szokott zajlani...
Értem én, hogy egyfelől kényelmes dolog ez, hogy tálcán kínálja, de másik oldalról meg kicsit erőszakos és túlzás.(#6946) szabonagyur: akkor jól értelmeztem.
-
-
King Unique
titán
válasz netpeti98 #7038 üzenetére
De az lényegében egyenlő a tablet móddal, vagy a legújabb buildekben már nem?
Illetve modern appoknál is megvolt egy ideig a 8.1-hez hasonló full screen, aztán ahogy néztem, azt is kivették...Vagyunk és tetszik jelen időben is, most is arról vagyok. És nekem vsz egyik gépen meg is fog maradni, ez már szinte biztos.
-
King Unique
titán
válasz FollowTheORI #7041 üzenetére
Nevetséges ez az egész...
Egy normális közleményt nem tudnak kiadni, honi márkaképviselet se mindig egyértelmű, többször kell frissíteni a cikkeket, na meg amit a kopasz leművel a Twitteren, az is megér egy külön fejezetet.
Egyértelműen a hírverés a cél, mki erről beszéljen, aztán kész, Azt legalább sikeresen elérték. -
King Unique
titán
válasz netpeti98 #7043 üzenetére
Végülis a teljes képernyős Start menühöz hasonló, de még mindig gyérebb, mint a 8.1 féle megoldás, csak vertikális görgetés is kényelmetlen tud lenni bizonyos esetekben.
(#7045) Aarpok: erre is lehet tenni akár külső menüt is, pl. Classic Shell
(#7046) NetTom: így van, sajnos, ha azt akarják, hogy sikeres legyen, akkor a nép nem éppen előremutató igényeihez kell igazodniuk...bár azért opcionális lehetőségként meghagyhatták volna, mint a legelső buildekben.
A 8.1 kezdőképernyője + Start gomb menü, full screen alkalmazások listája szerintem nagyon jól használható, látványos, átlátható és kényelmes, mintsem egy kis ablakban turkálni. Csak ugye a cikkek, elterjesztett mende-mondák, kommentek, áh, nem is folytatom... -
King Unique
titán
"ha eltűnne a hagyományos desktop"
Azért egy ilyet az MS se mer meglépni, mert az nagy felháborodáshoz vezetne és nem biztos, hogy annyira jó lenne desktop nélkül.
Azért az all apps esetében is van 4 féle csoportosítási mód és kategóriánként szépen látható minden program, azok al összetevői is, valamint beállítható, hogy kezdőképernyő helyett az alkalmazásnézet jelenjen meg.
Valamint programok telepítésénél ugyanúgy van lehetőség az asztalra parancsikont kitenni.(#7063) Aarpok: sokan a hagyományos Start menüt is csak gép kikapcsolására használják, vagy max a gyorslistából indítanak ezt-azt. De pl. annak testreszabása, kereső használata már nem feltétlen olyan intenzív. Szóval csak a puszta megszokásról, ragaszkodásról van szó.
-
King Unique
titán
És ezért cserébe az összes adatával, szokásával fog fizetni + kapja az új bugokat.
De persze, ezt már mérlegelje maga, magéri-e (elsődleges rendszerként), vagy sem.(#7074) vlevi: és szerinted, ha ez lenne a default, az a Win7, v régebbi rendszerhez szokott usereknél osztatlan sikert aratna? Mert szerintem nem...de még 8.1 userek esetében sem, mert sokan pont a kettősséget szerették meg a rendszerben. És ezt az MS se hagyhatja figyelmen kívül. Talán majd lassan beadagolva, a jövőben eljön ez a felállás is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Akkor világos, hogy mért nem így csinálják meg. Ha azt akarják, hogy mki váltson, akkor a régi berögződéseikhez kell alkalmazkodniuk. Pl. azért lesz jobb a Win10, mint a Win8.x, mert van benne Start menü. De még milyen.
Attól, hogy 3 helyen voltak, ugyanúgy elég volt csak 1-2 helyen nézegetni és fentebb magyaráztam, hogy talán a rendszerezés is megüti a szintet. Na persze tömegeknek ezt hiába magyarázta anno és magyarázza most is bárki, felesleges.
Kíváncsi leszek majd, hogy sok, többnyire dicsőítő eddig cikk után, amikor ténylegesen használatba veszik majd az emberek tömegével, akkor majd milyen mondvacsinált problémákat fognak ráhúzni, avagy sem?
Pl. Nem olyan a Start menü, mint a Win7-ben, néhol mások a tálca elemei... -
King Unique
titán
Igen tudsz, jóformán megmarad minden, de mért nem várod meg a július 29-ét, amikor megjelenik a végleges Win10 RTM???
A mostani 10-es buildekben még ráadásul magyar nyelv sincsen és tele vannak buggal, egy stabil OS-t, mint a 8.1, hülyeség lenne lecserélni egy ilyenre, majd a véglegesre.
Ha fent van minden frissítés, akkor meg a tálcán és a WU-ban is megjeleníti a Windows 10 upgrade lehetőséget. Ezzel van tele hónapok óta a PH!, talán nem olvastad, akkor ideje lenne bepótolni?Ha addig is tesztelni akarod a 10-est, rakd fel egy külön partícióra a 8.1 mellé, dual-boot megoldással, vagy, ha kellően erős hozzá a géped, akkor Virtualbox / Vmware Player.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz tatararpad #7189 üzenetére
"nem durva a helyzet, az adatgyűjtés javarészt kikapcsolható"
Hol, a Preview buildokban? Nem hiszem. -
King Unique
titán
válasz #58000384 #7194 üzenetére
Kösz a leírást, de ezért ez elég tákolásos megoldás, jobb lenne GUI-n vmi hivatalos kapcsoló rá...csak így kukázva, ki tudja okoz-e instabilitási problémákat, vagy egyéb hibákat a későbbiekben.
Illetve azt nézem, ezek Win8.1 alatt is megvannak, ez az AutoLogger is....A felhasználói élmény fokozása ki van kapcsolva, de akkor most az NSA módban fut?
-
King Unique
titán
válasz Bandi8bácsi #7233 üzenetére
Megnézed a Windows mappát, illetve a folyamatokat, nincs-e ott KMS, vagy AutoKMS...
De egyébként teleptő média doboza, számla, notin matrica?
Amúgy meg ezer éves hír, hogy a kalóz verziókat is lehet upgrade-elni Win10-re. Max ugyanúgy nem lesz jogtiszta és be kell majd okosítani még1x.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Bandi8bácsi #7236 üzenetére
HVG.... Nem, én úgy tudom, hogy akinek nincs frissítési alapja, vagy lehet ehhez is kell, az Insider tesztelőként, azt az MS fiókot használva potyázhat. Frissíteni kalóz 7-esről is lehet, eddig is lehetett, csak a fenti 2 dolog jöhet +ba.
Ha boltban külön megvásárolta hozzá a WIn7-et, akkor arról vmi számlának, doboznak stb. lennie kéne. Ha nincs semmi, akkor vsz feketén felraktak neki egyet egy 5-ösért, vagy néhány sörért.
-
King Unique
titán
Hát akkor nem rakod fel, ilyen egyszerű és elég 1x is leírni...,Ha zavar az ikon, akkor leszeded a KB3035583 számú frissítést.
Amúgy meg nekem már a Win7 fajta kinézet nem tetszik egy ideje, azért használok szívesebben 8.1-et.
Windows 11 meg nem lesz, hanem MS is átáll a hírek szerint rolling release-re és nem hiszem, hogy flat után visszahetesítenék.(#7246) cattus: igen, az most a divat, elég csak megnézni OS X Yosemite, vagy a Linux fullos KDE felületét. Utóbbi a korábbi 4-es "aerós" stílusról, az 5-ös verzióban szintén flat dizájnra váltott [link]. Sőt a bal oldali oldalsávot, mintha a 8.x-ből lesték volna el [link]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #7256 üzenetére
Utolsó screenshotot elcsesztem, erre gondoltam [link].
Többihez viszonyítva azért a Win10 ablakkezelése, virtual desktop megvalósítása se egy nagy szám, igazán rágyúrhatnának még, mert jelentősen el van maradva a konkurenciától... Kár érte. -
King Unique
titán
Téged...mert azt várod, hogy majd Win7 # 2-t faragnak belőle, de nem fognak...
Ja, van még szűk 5 éve, lehet használgatni, bár az újdonságok közül nyilván semmit nem fog belepakolni az MS, főleg, hogy idén januárban az alap supportja is megszűnt. Sőt, azon se lennék se meglepődve, ha később a 7/ 8.1-hez rejtélyes hibákat okozó frissítéseket is kiadnának, hogy a még a régi rendszeren maradókat, jobban ösztönözzék a váltásra...[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz FіkuszKukіsz #7305 üzenetére
Ugyan márt mért nélkülözne, hosszútávon talán nem állandó jelleggel futni bele, SFC se fut le sokx rendesen és egyéb agyrémek...?? És valóban nem lennék meglepődve, ha idővel jönne pár "extra" upate is. De, ahogy pontosan én, úgy te sem tudhatod, nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét se, azt se, hogy minden esetben csak véletlen, szal kár itt smiley-zni, mert én is rakhatok:
(#7306) Warter: mintha valóságalapja talán nem lenne, nem csak szoktam"úgy" felvetni ezt-azt, el kéne olvasni rendesen...
-
King Unique
titán
Kérdezd GoodSpeed kollegát.
Amúgy én se viszem túlzásba, de az azért fura, hogy egyik nap működik, lefut rendesen, ok minden, majd ráengedem az új frissítéseket és hibát dob....nem csak nálam, másnál is, itt a PH!-n. Úgy, hogy közben meg nem változott semmilyen más összetevő (új driver, szoftver, hardver). Aztán ilyenkor a hibás update le, akkor megjavul, vagy MS kiad hozzá egy javítást / nem ad ki és marad a hiba... És ismétlődni szokott x időközönként. -
King Unique
titán
válasz FoxiestFox #7353 üzenetére
Vagy frissítés előtt kipróbálod virtuális gépen, illetve felteheted éles rendszerként dual bootban a Win 7 mellé.
Aztán, ha bejön, akkor véglegesen frissíthetsz rá. Ennél ésszerűbb megoldás szerintem nincs. -
King Unique
titán
OK, de eltárolják és harmadik félnek vajon továbbadják, legyen az jelentéktelen, vagy akár a nagy három betűs N...? Illetve a pontosan "mit" sem tisztázott teljesen, hiába van az oldalon egy nagyjábóli leírás kirakva.
Majd, ha konkrétumok meg lesznek adva ezzel kapcsolatban és nem csak egy szokásos mellébeszélő, terelő választ lehet tőlük kicsikarni (sanszos, hogy csak ennyi lesz...), akkor majd megnyugszik ő is. Amúgy a felvetése valahol jogos. -
King Unique
titán
Igen, gondolom ez a hivatalos válasz. Meg persze nyilván akárkinek, akármilyen indokkal nem is.
(#7363) emvy: úgy csinálsz, mintha megannyi nagy IT-s cég, szoftvergyártó neve nem lenne hozzájuk fűzhetű, ha ilyen-olyan együttműködésről van szó...
Anno megkeresték az MS-t is, hogy rakjon a Bitlockerbe kiskaput, persze a hivatalos állítások szerint megtagadták, de ki tudja...? Nem hiába lett bebuktatva a TrueCrypt is. Valamint nagyon megnéznék egy tesztet, hogy egy BL, TC fork VeraCrypt, vagy másik platform LUKS és egyéb megoldásaival kódolt drive esetében, melyikhez férnének hozzá legkönnyebben...lenne egy tippem.(#7366) karak_22: félreérted, én annyira nem parázok ezen, mert pont lesz@rom, mivel tökéletes magánszféra nincs manapság a neten. Viszont érdekel, mi van a ajtó mögött, ahogy sokakat az itt a fórumon fellebbenő megfigyelési botrányok kapcsán is.
Aztán amúgy mitől vagy annyira hű de biztos benne, hogy nem....?? Globálisan is ugyanúgy gyűjtötték és eltárolták, egyszerű, jelentéktelen userek, jelentéktelen online tevékenységéről is az infókat. Akkor egy ilyen jó kis "lehetőség", egy piacvezető és széles körben elterjedt rendszernél ugyan már mért jelentene teljes kivételt?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #58000384 #7382 üzenetére
Hiába akarod ezt elbagatelizálni, pont ez benne a lényeg, hogy noname átlagemberekről is ugyanúgy gyűjtenek és tárolnak infót. Ha annyira hasztalan velük szemben, akkor minek csinálják, ja a t betűs szóval takaróznak állandóan, meg Preview esetében a hatékonyabb fejlesztés... és bizony kiadják, ha arról van szó. Amit majd később, ha úgy adódik, olyan szituációba, vagy akár pozícióba kerülnek, felhasználható lesz.
De engem nem zavar, nyugodtan netbankoljon, írogassa be minden site-on használt jelszavát, csináljon egyéb privát dolgot a Preview rendszerben, ha vki annyira akar. Én az ilyet max tesztelgetem.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz bob143255 #7384 üzenetére
Hónapok óta ezzel van tele a PH!, hogy ha megvan a frissítési alap (7/8.1), akkor a frissítésért 1 évig NEM és, ha az megvolt, akkor utána a rendszerért sem a továbbiakban...és igen, még a kalóz verziónál is lehet, max utána sem lesz jogtiszta...
Frissíteni véglegesre meg majd csak július 29-én tudsz. -
King Unique
titán
válasz tatararpad #7388 üzenetére
Ezeket én is tudom, nem is erre ment ki a dolog....hanem arra, hogy egy normál, stabil 7/ 8.1 kiadáshoz képest a W10 TP/ IP verziók (jóval) masszívabb adatgyűjtést végeznek, billentyűleütéseket és egyéb más tevékenységet rögzítik stb.
A kérdés pusztán annyi volt, hogy pontosan miket és milyen módon használják fel, miben másabb, mint egy normál Windows kiadás esetében? De vsz pontos választ se az MS-től, se az itteni "összekötőktől" nem fogunk kapni... -
King Unique
titán
válasz tatararpad #7390 üzenetére
Nocsak...ezekre gondolsz?
(#7391) woland_y2k: ha azoknak közvetlenül nincs is rendszerezve minden kishal netes élete, de vsz van ahonnan szükség esetén lekérhetik, mert éppen eltárolták.
(#7392) karak_22: pont mostanság, amikor sorra derülnek ki a dolgok...
Amúgy meg ráfogod a visszajelzésekre, de pontosan leírod, hogy bizony mi is a helyzet, miket csinál. Én annak megfelelően max másodlagos rendszerként használtam mindig. És az RTM-nél is pont felvetettem, más is, hogy ugyan mi a garancia rá, hogy visszavált szolid módba, csak mert van egy GUI-n egy kapcsoló. Semmi.
Felrakni 29-ig Preview verziót az állandó bugok miatt, vsz nem fogok, meguntam már és ehhez a fenti dolognak semmi köze. Illetve egy ideig a 7 és 8.1 rendszereket sem fogom erre lecserélni, nem a "fenti" miatt, hanem mert főleg a 8.1 után alapból nem tetszik annyira és nem nyújt számomra akkora pluszt... Külön W10 licencem vsz lesz, vagy veszek, de csak multi-boot megoldás jöhet szóba, 1-2 jobb Linuxszal tarkítva, mert önmagában ez az 1 Windows mindenek felett, nekem eddig kicsit karcsú ahhoz, hogy minden mást egymaga kiváltson. -
King Unique
titán
válasz #58000384 #7397 üzenetére
Mondjuk az meglepő, hogy ugyanezek megvannak a 8.1 alatt is, ott és a 7-esnél a felhasználói élmény fokozása ki van kapcsolva, de lehet nem ért semmit.
Tudom én, hogy minden gyűjt infókat, lesz@rom, csak puszta kíváncsiságból az érdekelt a 10 mennyivel többet stb.?
Én elolvastam nagyjából, de az csak vsz a hivatalos szöveg....illetve sokan nem olvasták el és az adatgyűjtés kirobbanása után a net is tele volt vele. Az meg nem mentség, hogy de hát éppen azon a gépen gyűjti az infót más is, mint pl. a Google.
Mégis voltak cikkek arról, még honi számtechlapokban is, hogy random kis userek netes életérél is mik le voltak dokumentálva... A megfigyelés részben pont az átlagemberre is irányulhat, pl. közösségi oldalak, netes rendelések, keresések. Na meg a nagy szentháromság közleményében, aki már csak rákeres a hagymára, vagy olvas róla neten, már átlagnál nagyobb figyelmet élvezhet. Mondjuk ezt túlzásnak tartom, de ki tudja.Én nem nevezném annak, főleg az utóbbi időkben kiderült események kapcsán. Kicsit informálódni meg talán még belefér.
-
King Unique
titán
válasz #58000384 #7402 üzenetére
Arra gondoltam webshop kapcsán, hogy akármit nem rendelhetsz csak úgy, mert itthon is volt rá példa, hogy vmi egyszerű rejtett kamerás kütyünél ráment a yard a tagra...de közösségi oldalak posztok miatt is volt már balhé.
Más az MS és más a hárombetűsek, utóbbiak ténykedése e téren létező és komoly probléma a magánszférát tekintve. Előbbire csak kíváncsi voltam. -
King Unique
titán
válasz DeathAdder #7451 üzenetére
Ez egyszerűen egy Win10 bug... már a korábbi buildokban én is belefutottam, hiába próbáltam Unlocker segítségével kilistázni és bezárni a meghajtót zárló folyamatot, nem sikerült. De USR és Zentimo segítségével sem, igaz azok legalább rendesen megjelenítették mi zárolja... De úgy látszik még most sem javították.
Amúgy, ha ráböksz, a két leállítási opcióra, akkor se? Nálam még akkor se engedte...Ilyen előfordulhat 7/ 8.1 alatt is, de a nevezett 3 program ott mindig eredménnyel jár, főleg az utolsó kettő.
Azok amúgy nagyon jók, tudnak billentyűkombinációval és parancssorból is leválasztani, csak sajnos fizetősek és nem is annyira olcsóak, bár érdemes néha benézni a Program promó topikba, szokott lenni akciójuk.
Szal szerintem ne foglalkozz vele, majd, ha RTM után is csinálja, akkor érdemes firtatni jobban. Addig meg marad a szokásos x perc várakozás, vagy újraindítás / leállítás.
Akár ki is lehetne húzni, ha épp nincs semmi megnyitva róla, de azzal is vigyázni kell, mert a fájlrendszer ilyen esetben sérülhet és utána meg dobálja fel a javítás / formázás ablakot, vagy kapásból RAW-ba vágja az egészet.Amúgy a Windows ezen megoldása már évek óta elég kényelmetlen és gagyi, XP-ben is csak ilyen volt... értem én, hogy bizonyos rendszerösszetevőket direkt hagynak ilyen basic szinten, hogy a külső szoftvercégek is nyomulhassanak a saját, jobb megoldásaikkal és ezáltal fejlesszenek a platformra. De egy Win10, ami több téren is kap ráncfelvarrást, hatalmas változások stb., meghagyni ugyanilyen formában, az azért kicsit gáz... én már legelső buildok kapcsán beírtam a feedbackek közé, sőt még haveroknak is szóltam, hogy írjanak hasonlót, de MS-nél csesztek rá reagálni. Ha eddig nem léptek, vsz a véglegesben is megmarad ez a gányolás...
(#7449) Szaby59: WD Drive Utillities?? Tudtommal hivatalosan az csak WD külső vinyókhoz, My Passport / My Book sorozathoz használható, ahogy a tálcán lévő WD Quick View leválasztó is.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz DeathAdder #7454 üzenetére
Igen, akkor csak működik, ha "ráparancsolsz".
Bár, megjegyzem nálam, még ezek után sem tudta leválasztani, mert az USR hibaüzenetet dobott ki...Nagyon kényelmes a billentyűkombináció, ezekkel a programokkal lehet Windows alatt, de Linux alatt megoldható natívan is.
Amúgy van még egy, de már ingyenes alternatíva Windowsra, ami szintén tud billentyűkombinációval leválasztani és jobb, mint a beépített: USB Disc Ejector.Hiába írtuk be, vagy más, ha eddig nem léptek, vsz azután se fognak...direkt meghagyják a basic szintű cuccokat, hogy a külső fejlesztők kenyerét se vegyék el. A Crystal Rich ezután is hálás lesz az MS-nek.
Ráadásul még az is kényelmetlen, hogy pl. modern felületen erre abszolút nincs semmilyen opció...Win8.1-ben max a gépház eszközök menüben lehet valamit csinálni, de az nem szimplán leválasztja, hanem teljesen, illesztőprogrammal együtt kukázza a rendszerből az eszközt, ami így nem az igazi. W10-nél is max ez van, de normális lehetőség nincs, illetve a Sore-ban egy nyomorult alkalmazást se találni ilyenre.(#7455) Szaby59: pontosan nem derült ki, hogy milyen WD külső meghajtóhoz használod (gyári / rackben?), illetve ő sem írta, hogy neki olyan volna. Utóbbi esetben, meg a hajára kenheti, ha az övével nem működik.
Persze, hogy csinálja többi Windows alatt is, ez már évek óta alap... Sőt azt vettem észre, hogy az Unlocker is pl. Win7 alatt működik csak normálisan, 8.x-től fölfelé már nem mindig jeleníti meg a zároló folyamatokat.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz #85552128 #7457 üzenetére
Ezt az offline-ba rakás módszerét nem ismertem eddig, de elsőre talán kicsit túlzásnak tűnik, max tényleg végszükség esetén érdemes alkalmazni.
Ilyenkor újbóli rácsatlakoztatás után nem szokott lenni semmi gikszer?
Gadgetből mit használsz, mert a 8Gadgetpack esetében is láttam hasonlót?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest