Új hozzászólás Aktív témák

  • cidalain

    veterán

    válasz cidalain #93796 üzenetére

    Köszi mindenkinek, AHCI driver volt a ludas, de azért megszopatott.
    A gépen Win7-ről Win10-re upgrade volt (tehát nem full install, hanem belakott gép upgrade). Az upgrade időpontjában 1 db HDD, és 1 db DVD rom volt csak a gépben (de előtte volt, hogy volt még egy SSD is, innen tudom, hogy jó volt). Upgrade után nem ment az SSD a P2 Sata porton. (ha kicseréltem az SSD, és a DVD sata kábelét és a DVD lett a P2 akkor az nem ment)

    Eljutottam addig, hogy az Intel Rapid Storage drivert kellene frissíteni. A PC gyártónál (DELL), az adott géphez eleve nincs Win10 driver, az intel driver is régi volt, 2011-es... Az Intel oldalán sem teljesen találtam olyat ami nekem kell Win10-re valót, viszont Win7 x64-ből volt frissebb (2013-mas). Leszedtem. Telepítéskor az SSD nem volt a gépben (a ki-be dugdozós próbálkozások miatt, épp nem volt bekötve). Driver frissült, restart, látszott az Eszközkezelőben, hogy frissebb lett. Kikapcs, be az SSD, indít, és nem látja.

    Valami sugallat jött a kollégának, hogy indítsuk el még egyszer a driver installját, úgy hogy be van dugva mindhárom eszköz. Telepítéskor frissítést választottunk (uninstall volt a másik lehetőség), végigment, restart, és jó lett!

    [ Szerkesztve ]

    >> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

Új hozzászólás Aktív témák