Új hozzászólás Aktív témák

  • Geth

    addikt

    válasz pc360 #82977 üzenetére

    A GÉPNÉV\felhasználó formátumot nem tudtam beadni a jogosultságnál
    Megosztásnál simán kitallózhatóak (domain nélküli hálózaton) a lokális felhasználók/csoportok (nyomni kell egy keresést valamelyik gombbal, most nincs előttem).
    A fenti formátumban a megosztás használatakor (belépéskor) lehet megadni credentialt.
    Ha mented, utóbbiakat lehet megtekinteni a Control Panel / Credential Manager / Windows Credentials alatt (session lejáratú).
    Sőt, utóbbi felületen akár előre fel is lehet venni ebben a formátumban hozzáféréseket, ilyenkor "Enterprise" lejárat jelzi, hogy ezek a bejegyzések túlélik a logoff-ot is.
    De Everyone-nál (Public megosztás) ezek nem kellenek, ez felel meg az anonim hozzáférésnek FTP világban.

    a win baszik megjeleníteni egy ideje a hálózatokban a további gépeket, vagy megosztásokat
    A felderítés SMBv1 részét képezte (Computer Browser szolgáltatás), az meg jó eséllyel (és szerencsére) nincs már bekapcsolva (a megosztón legalább a server, a belépőknél legalább a client része kell amúgy).
    Cserébe van WS-Discovery, két service tartozik ide:

    Function Discovery Provider Host (fdPHost): ez felel a felderítésért, tehát ennek futnia kell a valahova belépni szándékozó gépeken. Nálam alapból Manual, de ha rákattintok a Networkre, elindítja magát.
    Function Discovery Resource Publication (FDResPub): ez felel a megosztás publikálásáért, tehát ennek azon a gépen kell futnia, ahol megosztást csinálsz. Ez is Manual-on volt nálam alapból, ami szerintem bug, én áttettem Automatic (Delayed Start)-ra (és elindítottam).
    A kettő együtt adja, hogy SMBv1 nélkül megjelenjenek újra a Network alatt a gépek.
    Persze valami névfeloldás nem árt, ez lehet működő NetBIOS (alapból be van kapcsolva, én kukáztam), vagy normális DNS szerver a hálózaton, ami feloldja szépen a gépneveket is.

Új hozzászólás Aktív témák