Új hozzászólás Aktív témák

  • kusztax

    tag

    Sziasztok,

    Gondom akadt a Windows 10 telepítésével.

    Kaptam karácsonyra egy 120 GB-os SSD-t. Eddig a HDD-n volt a Windows 10. (A gépbe már volt valaha SSD, de akkor még nem az én gépem volt, mióta az én gépem, azóta HDD-ről megy a Win10.)
    Rufus 2.8-cal csinálok a 32 GB-os pendrivera egy Win10 telepítőt. A gépből kihúzom a HDD-t, egy másik SATA II-es csatlakozóra rádugom az SSD-t. Boot, telepítés elkezdődik, végig is megy a fájlok másolásán stb. A gép a telepítés "befejezés" után újraindul, ahogy kell is. Majd amikor az SSD-ről akar bebootolni, akkor a Windows 10 hibásan van feltelepülve. 3 alkalommal telepítettem újra és újra fel a Windows 10-et az SSD-re, mind 3 alkalommal hibásan települt. Az utolsó alakalommal a legfrissebb, 1709 Win10-et telepítettem, azelőtt a 1703-at. (Az újratelepítés előtt formáztam az SSD-t a telepítő formázójával.)
    Hibák:
    1. Az SSD-ről bootolásnál, a Win10 betöltésnél egyszerűen csak újraindul.
    2. Az SSD-ről bootolásnál, a Win10 betöltésénél kékhalál, újraindul és ismét kékhalál, és így ez sokáig, soha sem indul be a Win10.
    3. Az SSD-ről bootolásnál, a Win10 betöltése után helyreállítást kér. Tovább gombra kattintva elkezdődik a frissítések beszerzése, majd "Azonnal jövünk!" és újraindít és előröl a folyamat.

    Mit csinálok rosszul, mi lehet rossz?

    Elvileg ez az SSD kifejezetten az operációs rendszer futtatásához való.

    A 1703-as Win10-et a HDD-re telepítettem már egyszer, jelenleg arról fut a Win10, annak jónak kell lennie.

    A BIOS-ba minden megfelelőnek tűnik (egyszer már volt SSD a gépbe).

    A Win10 telepítésekor a telepítő automatikusan létrehozott magának egy 500 MB-os partíciót az SSD-n. Hogyan tudom az SSD-t újrapartícionálni, milyen programot ajánlotok? (Meg szeretném szüntetni az 500 MB-os partíciót.)

    Nem nagyon akarom már nagyon nyüstölni szegény SSD-t a Win10 fájlok telepítésével és törlésével, mert úgy tudom, hogy az SSD ezt nem nagyon szereti, hogy írják és törlik róla az adatot sokszor.

    Előre is köszönöm a segítségeteket!

Új hozzászólás Aktív témák