Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz jolti05 #57308 üzenetére

    "mik a lépesek?"
    A macriumot tudom, mert azt használom.
    A program, a telepítéskor felajánlja, hogy egy pendrivera, vagy SD kártyára készít egy helyreállító rendszert. Erre elég egy 2gigás kártya is, mert nem a mentés megy rá, csak egy apró recovery program.
    Ezután megcsinálod a mentést, úgy, hogy mentésre kijelölöd a c meghajtót, és ami előtte van (100 megás, 450megás, satöbbi, rejtett particiók, azok, amiket a windows saját magának csinál a bootoláshoz).
    Ezt érdemes külső winchesterre menteni.
    Ha megtörténik a baj, akkor előveszed a recovery programot tartalmazó pendriveot és a külső HDD-t, és visszatöltöd.
    Én azt csináltam, hogy van egy kis HDD-m, ami már csak bohóckodásra jó. A mentés után kicseréltem a gépemben a rendszerlemezt erre a bohóckodós HDD-re, és arra megcsináltam egy helyreállítást. Így teszteltem le, hogy működik-e.

    A Macriumban (de gondolom a többiben is) van olyan lehetőség, hogy a backup állományokat a működő windows alá felcsatoljam, mint egy külön HDD-t, hasonlóképpen, mint ahogy a windows10, vagy magicdisc, satöbbi is fel tudja csatolni a DVD ISO-kat. Ha csak néhány állomány törlődött le, és csak azokat kell viszakeresni, akkor erre jó ez a felcsatolás, mert akkor onnan ki lehet másolni a fileokat, nem kell a teljes rendszert visszatölteni.

Új hozzászólás Aktív témák