Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hito
nagyúr
válasz #22237440 #52489 üzenetére
Koszi! Pro van a géphez, de most még ráadásul aktiválási nyavajaba is botlottam, mert SSD-t cseréltem. Ki is írja, hogy aktiváljam a rendszert. Na majd utána nézek.
Viszont van egy eredeti oem Dell Win10 Pro 64bit termek kulcsom is. Egy alaplap cseres gepembol maradt még meg, ami az alaplapcsere után simán beaktivalta magát a kulcs beirasa nélkül Akkor is néztem nagyokat
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
addikt
-
apatyas
Korrektor
Amióta a servicesben letiltottam a windows updatet, nem láttam, hogy frissítéseket telepített volna. Ez persze semmire sem garancia. Hogy ajánlott-e vagy sem, azt a kedves MS dugja fel a megfelelő helyre.
Nekem mondjuk van rá elég okom, hogy ne hagyjam hogy frissítgessen.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
laktop
tag
Sziasztok!
Miért működik másképpen az alvó mód, ha én teszem be kézzel (Start menü), vagy ha a beállított idő után a PC teszi be saját magát? Arra gondolok pl. hogy ha én teszem be kézzel, akkor a tápegység hűtőventilátora is leáll pár másodperc múlva, a főkapcsoló körüli led is villogni kezd, de ha magától vált alvó módba, akkor a ventilátor állandóan megy és a led is ugyanúgy világít, mint előtte.
Mit állítsak be máshogy?"- Mennyire vagy túsz? - Sörhöz hozzáférsz?"
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok! Olyan gondban lennék, hogy Augusztusban csináltam egy biztonsági mentést a vezérlőpultban található eszközzel. Ami csinált is akkor egy WindowsImageBackup mappát ez 100GB körül van. Viszont most szeretném visszaállítani és nem tudom, hogy miként tudom. Akkor volt valami rendszer helyreállító lemez készítése és arra rá is nyomtam. Kiírta lemezre de ha azzal bootolok akkor nem sikerül vele semmire jutnom. Most win 8.1 van fent. Válaszokat előre is köszönöm.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Döglött Róka #52488 üzenetére
Kedvenc beállításom a frissítések letöltése és majd én eldöntöm mikor telepíti.
Group policy-ben beállítottam, majd meglátjuk alkalmazza-e. Sajna asszem 8.1 óta nem szabad tiltani teljesen mert az univerzális appok nem szeretik.DISM-et majd futtatok mert rémes a boot sebesség még mindig.
(#52510) ЯΞD: Az nem a speciális indítás, Windows helyreállítása lemezképből opcióhoz készült? Viszont nem tudom környezetből kirángatva mennyire működik, én ilyen esetben Macriumos lemezképet csináltam.
-
Tigerclaw
nagyúr
Továbbra is olyan gondom lenne, hogy a W10, mióta alaplapot cseréltem - vagy nagyjából azóta - úgy indul, hogy a defender nincs bekapcsolva. A beállítások szerint be kellene kapcsolnia. Az alaplapcsere után újraaktiváltam a W10-et. Minden frissítve is van. Manuálisan indítva elszöszmötöl vagy 1 percig mire bekapcsol, pedig csak SSD van a gépben és 8GB RAM, a CPU is 6 magos. Lefuttattam a defendert és az online NOD-ot is, de nem talált semmit.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
jbauer05
tag
Üdv, van 15 gép ami 10-et futtat. Hogy tudnám megoldani, hogy az egyik gép letölti a frissítéseket a többi, meg onnan szedi le ? Wsus nem játszik, mert nincs több gép amire telepíthetném a Win Servert.
-
movax
őstag
Tessék letakarítani a sok faszságot, telemetriát, store-t, defendert stb. és akkor megy rendesen a cucc. Júliusban tettem win10-et azóta soha semmi gondom nem volt vele, pedig minden frissítést azonnal megkap. Az update szokott néha elakadni, azt mondja, nem tudja letölteni, de mindig kap egy Retry-t és megy, ez szerveroldali botladozás.
-
hito
nagyúr
válasz apatyas #52505 üzenetére
Ma azért utaztam 4 órát, mert anyum gépén a win10 befrissitette a wlan drivert, ami után tobbe nem volt nem a gépén. Driver le, intel oldaláról driver letolt, majd driver telepit es maris volt net.
60 eves fejjel szegénykémnek esélye nincs, hogy ilyet megcsináljon. De a hozza hasonló idősebb userekkel ezt gond nélkül eljatsza a MS, majd utána nem tudjak hasznalni a gepuket. Hívhatnak hozza rosszabb esetben óránként 10eFt-ért rendszergazdat, ha a környezetükben senki nem segít nekik. Nincs ez igy jol, nagyon nincs.
[ Szerkesztve ]
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
tamasgal
senior tag
Friss Win 10-et tettem fel a lányomnak és nem tudok törölni mappákat! Miért lehet? Köszönöm
-
tatararpad
őstag
Ezt egy 250 GB-s SSD-n
-
TRob1
veterán
-
-
core i7
addikt
Üdv! Cortana kap majd valaha az életben magyarítást?
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #52405 üzenetére
A problémám továbbra is fent áll, és bízok benne hogy valaki esetleg tud segíteni a megoldásban, de tanácsért, ötletért is hálás lennék.
Szóval az adott notebookra érkezett driver frissítés a probléma lényege.
A csatolt képen bekarikázott drivert szeretném eltávolítani, és egy régebbi működőt feltenni.
Regeditben, és az eszközkezelésnél tiltottam az automata keresést, de hogy ne telepítse vissza magától a windows10 az nem jött össze.
[kép] -
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni, az alábbi hiba megoldásához.
A (KB3206632)-frissítés az istennek nem akar felmenni, hibakóddal zárja a frissítést. Már háromszor próbáltam az WU-telepíteni, mindig sikertelen+ hibakód. Letöltöttem manuálisan a frissítést, azt sem akarja felrakni. Mit lehetne még ezzel tenni, hogy valahogy fent legyen ?
Hibakód: 0X80070002-ezt kapom.
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
krealon
veterán
"Live Linux bebootol, fájl/mappa töröl"
... es akkor mehet is az ujratelepites a szeteso fajlrendszer miatt.
FONTOS!
Ha a tepitett Windows 8 vagy 10 mellet masik operacios rendszert szeretnenek inditani a gepen, akkor azt
- a Windows ujrainditasa kozben megszakitott boot folyamatnal tegyuk, vagy
- kapcsoljuk ki a hibernalast, vagy
- kapcsoljuk ki a gyorsinditast (Fast Startup). -
válasz krealon #52536 üzenetére
Igazad van, ilyenkor nem árt kikapcsolni a gyorsindítást, oda kellett volna írnom.
De egyrészt ha a gépet újraindítod nem pedig leállítod, akkor normál boot fut le, nem gyorsindítás.
Másrészt meg ha hibernált ntfs fájlrendszer talál a linux, azt csak read-only módban hajlandó csatolni.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Top cat
addikt
válasz ro_bert17 #52534 üzenetére
A driver telepítő nem szedi le?
Megpróbálhatod ezzel is leszedni AMD Clean Uninstall Utility.
De ez minden AMD Drivert leszed, nem csak a videót! -
Akelaus
senior tag
Halihó!
Csak nálam hülyült meg a héten a win10, vagy másnál is?
Tegnap nagy nehezen leszedte a frissítést, megvolt az újraindítás is. Ma nem talált semmit, erre ezerrel pörgeti a gépet..Az agyam megy már szét tőle. Lassan egy éve van a gépen, semmi bajom nem volt vele, de ezen a héten elgondolkoztam a win7-re való visszatérésen.
-
raidx
őstag
válasz ro_bert17 #52534 üzenetére
Erre a problémára MS már az ősidőkben kiadott agy kis progit. wushowhide.diagcab. Szedd le MS oldaláról és ezzel el lehet távolítani a hibás drivert és el lehet rejteni, hogy ne b.... ki veled megint. Ettől kezdve a jó driver megléte a te feledatod lessz.
[ Szerkesztve ]
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Egy ismerősömnél lement ma a frissítés, és azóta nem tölt be a win. Eljut a bejelentkező képernyőig, ott viszont megáll, nem tud semmi csinálni. Múltkori nagy frissítésnél is ez volt, akkor pár óra múlva már működött neki. Van valami tippeket, hogy mi okozhatja ezt? Sajnos nem tudom megnézni személyesen, annyit tudok, hogy elég kevés hely van a C:-n (2-300MB).
-
Fred23
nagyúr
Ha egy tanár mennyiségi licenszes Windows 10-et rak fel -kap a sulijától ingyen-, jogosult marad a Windows használatára, miután nyugdíjba megy? Vagy köteles lesz azonnal új kulcsot vásárolni és beregisztrálni azzal? Ezek a mennyiségi kulcsok is a gép alaplapjához kötődnek örökre, vagy idővel elavulnak?
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
movax
őstag
válasz Fred23 #52545 üzenetére
Nem, az a suli tulajdona. De 100 százalék, hogy a suli nem fogja visszavenni az oprendszert a tanár számgépéről, mert ahhoz (ha a tanár nem együttműködő), pert kell indítania és nyernie ellene (a laptopját nem veheti el, mert magántulajdon), ami hosszú ideig tart, ezt pedig a suli nem fogja bevállalni. Tehát egy "basszátokmeg, negyven év munkaviszony után jár nekem ennyi!!!" kiáltással kölcsönös megegyezéssel megoldható, ha szükséges, szerintem.
Ha meg nem, akkor egy Linux Mint mindent megold.
-
Fred23
nagyúr
Köszi mindenkinek! Ezek szerint, ha quailstorm nem téved, tanárunknak maximum fél év elteltével mindenképpen újra kell aktiválni a Windows-át egy új kulcs megvételével. Gondolom, a régi kulcs már nem működne semmiképp. Ha így van, biztosan lesz néhány nyugdíjas Windows Insider, aki nem akar már pénzért kulcsot venni!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest