Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Üdv. újra! ;)

    3 dolgot nem értek. Kérlek, világosítsatok fel. Köszönöm! :R

    1.) A munkahelyen elvégeztem vagy 20 gépen a win10 frissítést. Pontosabban mindenhol azt játszottam el, hogy az aktuális win7-ről frissítettem a legfrissebb, MCT-lal leszedett win10 csomag segítségével win10-re, majd miután ez rendesen aktivált lett, minden gépen legyalultam a rendszermeghajtót, és felhúztam egy teljesen tiszta windows 10-et pendrive vagy DVD segítségével. 1-2 gépen kicsit körülményes volt a folyamat, de végülis szépen meg tudtam oldani, mindenhol rendes, aktivált, szemét nélküli win10 van fent.

    Erre ma reggel mit látok a gépeken? Mindenhol megjelent egy 16 gigás windows.old mappa (méretesebb, mint a rendes windows mappa). Miért, minek, és legfőképpen hogyan keletkezett ez ide, a leformázott SSD-kre, HDD-kre, a teljesen tiszta win10 telepítés után? :Y

    Visszaolvastam, és láttam, hogy elvileg ezek a mappák törölhetőek rendszerkarbantartóval. Dózerolhatom akkor, az ideiglenes telepítési file-okkal egyetemben? Nem lesz belőle gond?

    Most megint ülhetek vissza minden gép elé, nagyon örülök. De így azért mégis felszabadíthatnék ~20 gigát. Mondjuk ettől még mindig nem értem, hogy hogy a szarban keletkeztek ide ezek a mappák? Eszem megáll, komolyan... :(((

    2.) BIOS-ban belőttem a ház- és prociventiket "silent" beállításra. Ennek ellenére ezerrel pörögnek, pedig a procihasználat 2-3%-on van alaphelyzetben. Ezt is minek és hogyan? :F

    Pár alaplaphoz fel tudnék tenni ventivezérlő programokat, de ezt ha egy mód van rá, el akartam kerülni, mert csak visszafogják a gépeket. De most úgy néz ki, muszáj lesz felraknom. Mondjuk a régebbi alaplapoknál még ilyen lehetőségem sincs.

    3.) A múlt éjjel itthagytam az egyik gépet videót konvertálni. Erre reggel az fogad, hogy fut a win10, de minden program be van zárva. Megnéztem, elvileg végzett a konvertálás, de direkt nem pipáltam be az automata bezárást, ennek ellenére mégsem futott. Mit önállósodik itt nekem ez a fosch, miért nem ért a jó szóból és a parancsokból?

    Egyébként az 1-es pontban részletezett windows.old mappa is épp az éjjel jött létre, hajnali fél ötös a mappa dátuma. Érdekes.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó Panasonic G9 + Viltrox speedbooster + Sigma 10-20: https://t.ly/C88YY

Új hozzászólás Aktív témák