Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaba951
veterán
válasz phenomHUN #42899 üzenetére
Mi windows-os (brand) gépeket szoktunk vásárolni. Gond nélkül tudtak még most is Win7-el szállítani.
Helyedben nem izgatnám magam! Mond meg a vezetődnek, hogy ilyen sokba kerül ha mac-en akarnak windows-t használni. Ennyi. Ha olcsóbb megoldás kell, akkor vegyenek band windows-os gépeket. Aztán majd ő eldönti, hogy menőzni akar inkább vagy spórolni!
Abszolút semmi esély arra, hogy a jogtiszta Win7 ára csökkenni fog a Redstone éles rendszerbe kerülésével. Továbbra is annyi fog kerülni, mint amennyiért most látod. Elmúlt pár hétben én is nézegettem a boltokat. Úgy nézz ki, hogy a windows-nak van egy egységes "alapára", cserébe te döntöd el hogy 7/8.1/10 kell.
Ez-ről: Se adószám, se telephely cím. Nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez egy hivatalos bolt. Net tele van hasonló kulcsboltokkal. Ilyen-olyan helyekről összevadászott kulcsokat árulnak. Attól, hogy ezeket be lehet aktiválni, még nem biztos, hogy jogtiszta lesz a windows-od.
Rólunk például egész addig nem szállt le a Microsoft, amíg nem tudtuk bemutatni a számlákat a windows-ainkról. Az hogy a band gépekben oem kulccsal be van aktiválva a windows (így lettek beszerezve), egyáltalán nem érdekelte őket.
(Egy ideje már nincs COA matrica az új brand gépeken. Olyan matrica van rajta gyárilag, hogy WIN8.1 helyet Win7-el lett szállítva az adott gép. De ezen túl semmi nincs rajta ami összefüggne az MS-el. Az összes többi gyári szám, service szám, model szám az mind a band-ehz tartozik, amivel az MS nyilván nem tud mit kezdeni.)
[ Szerkesztve ]
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Van egy többkamerás felvevő programom (dvr4000), ami csak teljes képernyős módban indul (nincs "window" mód). A problémám, hogy a program csak akkor indul ha a monitor 1024x768, 1280x800 vagy 1280x1024-es felbontásban van (kifolyik a szemem)
Win10 alatt létezik valami megoldás szerintetek a program "átvágására"? -
félisten
válasz (Bundás) #42905 üzenetére
Virtualbox, felraksz rá egy virtuális WinXP-t mondjuk, és arra telepíted fel a programot. A virtuális gép felbontását meg olyanra konfigurálod, amilyenre akarod, a virtuális gép 'ablakban' futhat gond nélkül.
Macerás, de hirtelen nem jut eszembe jobb...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Gbcrtrtlp
csendes tag
Azt meg lehet valahogy nézni, hogy a Microsoft oldaláról letölthető Media Creation Tool hányas build?
-
Balion
senior tag
Évfordulós update után is teljes értékű lesz a mostani verzió, és nem lesznek kompatibilitási problémák programokkal? Magyarul ez marad a win10 és nem lesz ketté választva, hogy 10, meg 10.1, vagy ilyesmi?
Mert ha nem, akkor marad a mostani, a frissítéssel úgy látom, csak további olyan szolgáltatások jönnek, amiket ki kellene kapcsolni/le kellene törölni. (számomra). -
félisten
válasz (Bundás) #42913 üzenetére
Némileg nagyobbat, de ha ez ennyire tétel, akkor egy régi gépet alulfeszelve futtatsz, vagy összeraksz egy új kis teljesítményű gépet (pl. Celeron J1900), ráraksz egy Win7-et vagy WinXP-t, és azon fut a program, a távolról elérést meg VPN-el, esetleg Teamviewerrel oldod meg, így még monitort sem kell rárakni.
A legegyszerűbb tényleg az lenne, ha Win10 alatt futna a program, de hirtelen nem tudok sajnos egyszerű és könnyen megoldható megoldást - a VirtualBox és a külön gép is pepecs dolog, de a legjobb szándékom ellenére se tudok mást felvetni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz (Bundás) #42913 üzenetére
Nincs alternatívája ennek a programnak? Analóg vagy IP kamerás a rendszer? Anno telepítettem / karban tartottam kamera rendszereket pár helyen, de képernyő felbontásból adódó gonddal nem találkoztam. Valami nagyon amatőr szoftver lehet ez amit kaptál hozzájuk.
[ Szerkesztve ]
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
félisten
válasz CPT.Pirk #42916 üzenetére
Szerintem ennek a rendszernek a szoftver-oldaláról van szó.
Ha jól értem van egy külső HDD-s rögzítő, és a számítógép hálózaton keresztül csatlakozik fel rá. A hozzá való szoftvert meg annyira nem könnyű kiváltani...
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Jó hír!
Megoldottuk, hogy FB live helyett youtube stream legyen. Bárki bekapcsolodhat, szólhat ismerősöknek, és jöhet kérdezni.
További részletek hamarosan !
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
bobalazs
nagyúr
windows 7 pro oa kóddal melyik w10-re lehet frissíteni?
-
ro_bert17
őstag
Ez egy lenovo thinkpad x220. Drivert lehet még találok is ([link] )?
Viszont amikor feltettem a windows10-t, sokáig azzal szivatott, hogy az ultranav drivert felülírta, amitől az használhatatlan lett. Természtesen az ébresztéskor történő fagyást se mindig csinálta. Nem lehet hogy valami drivert kell visszaállítani? -
sasa588
újonc
Sziasztok, ha letöltöm a gépemre a Win10-et, akkor július 29. után is tudom telepíteni? Most nem nagyon van rá időm.
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
válasz Balion #42911 üzenetére
>nem lesznek kompatibilitási problémák programokkal
Ááááááá, ilyen tutira nem lesz!
>ha nem, akkor marad a mostani,
Mert azt gondolod, hogy van választásod? Hát nincs! Kötelező lesz az új verziót használni. Legfeljebb arról dönthetsz, hogy mennyit halaszthatod a frissítés telepítését. De így is csak pár hónapig tudod halasztani.
A programoknál ez úgy fog jelentkezni, hogy meg lesz határozva, hogy minimum melyik verziót kell használnod az adott programhoz. Mint most pl. a 1511.
Egyébként annyi változás van ilyenkor a régi verzióhoz képest, hogy nem csoda ha egy program az előző verzióval még működött, az új verzióval már nem. Plusz simán lehet, hogy ilyenkor feljebb tolják a hw követelményeket vagy kiveszik pár hw támogatását. Ez is járhat azzal, hogy a régi gépen már nem megy az új változat.
-
Balion
senior tag
válasz csaba951 #42931 üzenetére
Milyen programokra gondolsz? Win (modern) appokra? Gondolom amely programok működnek az előző rendszerekkel (7, 8, 8.1), a mostani win 10-en is fognak működni. Pl. driverek, és 3rd party appok számomra a lényeg.
Update elhalasztása nem gond, minden szinten letiltottam. Win appokat letöröltem, kiírtottam, csupasz win10-em van. Ezért is érdekelne, hogy ha ebben az állapotában marad, megérzem e a változás kihagyásának következményeit. -
andrasferenc
tag
Újabban nálam is a start menü nem jön elő, akár egérrel kattintok rá, akár a Windows billentyűvel.
Van valamilyen megoldás? -
csaba951
veterán
válasz Balion #42932 üzenetére
>Milyen programokra gondolsz?
Antivirus és rendszer karbantartó programokat biztosan frissíteni kell majd a rendes működéshez. Driver-ek veszélyztetek lehetnek, valószínűleg lesz olyan ami nem lesz jó (>200 millió gépnél az lenne a csoda, ha nem lenne ilyen). A cégeknél lévő, egyéni fejlesztésű programok, amik igazán veszélyeztetettek. Ezeknél simán lehet, hogy részben/egészben nem működnek majd. Ha az adott program leállása/kiesése nem elfogadható a cégnél, akkor szerencsésebb nem erőltetni a Win10-et.
>Update elhalasztása nem gond, minden szinten letiltottam.
Ezért elég komolyan meg kell küzdeni a Win10-nél. Majd kiderül, hogy bezártál-e minden kiskaput vagy van olyan, amire nem gondoltál!
>ha ebben az állapotában marad, megérzem e a változás kihagyásának következményeit.
Többnyire nem. Ha van internet elérése a gépnek, akkor azért a biztonsági frissítések jól jönnének. A többi nem annyira kell. Főleg ha nem zavarnak a mostani kiadás hibái, következetlenségei.
-
(Bundás)
addikt
válasz CPT.Pirk #42916 üzenetére
Nem találtam működő alternatívát eddig. A jelenlegi programverzió 1.09-es, találtam egy 4.x-est, az már ablak módban fut, viszont nem lát egy kamerát se. Létezett 2.01 vagy 2.09-es guglizásaim alapján, de a programot magát nem találtam meg.
Analóg, a kártya amúgy kínai, pci foglalatos, tehát pc vesz. Ami jó, hogy 100 fps-es, tehát 4 kamera esetén 25-el vesz. Ismerős hozott helyette "tutit" (30e körül) max 50 fps, tehát 12.5 jutott kamerákra, valamit kezelőszoftverével is gondok voltak (geovision). -
bobalazs
nagyúr
válasz andrasferenc #42933 üzenetére
feladatkezelőt elinditod, kilövöd az explorer.exe-t és ujra elinditod belőle.
csaba951
(PH! addikt)Nem tudom megnézni haver gépén lett felrakva. ugyanaz lesz a verzioszáma ha letöltöd ma a techbench-es linkről.
WINDOWS 10 MULTIPLE EDITION ISO LETÖLTÉSE KÖZVETLENÜL A MICROSOFTTÓL! az összefoglalóban lévő linkről szedtem le. neked ugyanazt a verziót szedi le ha letöltöd, gyanítom.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
válasz bobalazs #42939 üzenetére
Windows-os szerverről akkor töltesz le aktuális (friss) ISO-t, amikor megjelenik és publikálják. Jelenleg nem lehet friss verziót leszedni a Microsoft szervereiről, mivel a Microsoft nem szokott frissített verziókat gyártani.
Frissített Windows-od akkor lesz, ha aktualizálod a Windows Update-tel, vagy valamilyen külsős frissítő programot használsz, vagy manuálisan letöltöd az msu (vagy cab) file-okat és telepíted őket.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
bobalazs
nagyúr
válasz andrasferenc #42941 üzenetére
-
Balion
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz andrasferenc #42941 üzenetére
Azt elfelejtettem mondani, ha nem tudnád, control shift escape gomb kombinációval elő lehet hozni a feladatkezelőt.
-
pzstm
titán
-
westlake
félisten
Maximum akkor, ha magára hagyod a gépet egy időre. Majdnem mindig online telepítek Windows-t, de még sosem fogadott első login után frissített Windows.
Egyébként ez szerintem fizikai képtelenség is lenne, mivel a nagyobb frissítések újraindítást követelnek meg. Telepítés után (első login előtt) meg nem fog újraindulgatni a Windows. Szerintem legjobb esetben is csak letölti a frissítéseket a gépre és login után elkezdi őket telepítgetni.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Ha már szóba került és valakit érdekel is:
MSDN / VLSC / Tech Bench / Media Creation Tool - 10586.164 (ISO)És ugye jelenleg a 10586.494 az aktuális Threshold 2-es line. Megjegyzem, van már 499-es frissítés is, de az még nem került fel a WU-ra. Vagy kiadják augusztus 2-án, vagy nem. Msu file-ként letölthető, telepíthető.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
akos_ur
aktív tag
na megnéztem újra, bár már rég nem foglalkoztam vele
szóval nálam a víruskereső tűzfala blokkolta a dolgot, azt kikapcsolva működik, kép+hang átmegy, de hát nem az igazi
késik a kép, nem annyira folyamatos, elindítottam egy zenét, egyszer megakadt
a TV-re hiába tükrözve van és beállítom, hogy igazítsa méretre a felbontást, nem csinálja meg, a TV közepén van csak a kép (a laptop 1366x768, a TV pedig 4K) ....és nem hajlandó kihúzni a TV-n a képet... pedig az Intel konfigjában nyomkodtam, de semmi...
szóval nem győzött meg, lehet valami erősebb konfiggal jobban megy, de nálam marad a HDMI
(Intel i3 4030U - HD4400, a TV wifin 5GHz N-es, pár méterre, a router és a laptop között pedig gigabites LAN)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest