Új hozzászólás Aktív témák

  • tambal

    csendes tag

    Sziasztok!
    A héten frissítettem én is win10-re. Előtte Ubuntu volt a gépen, majd utána felment a win7 a teljesen formázott HDD-re, végül pedig a tízes. Adtam a Windowsnak 100 gigát, a maradékot meg ketté akartam osztani programoknak és egyéb mentésnek. Na a probléma itt jött, mert nem számoltam azzal a helyreállítási partícióval amit a tízes csinált magának. Inkább felhasználói szinten vagyok otthon a témában, úgyhogy itt már megcsömörlöttem. Két dolog, ami merült fel bennem megoldásként:
    a) Megpróbálom növelni a C-t, hogy a telepített cuccok is elférjenek. De ezt nem tudom ugye olyan egyszerűen, mivel foglalt a mellette lévő rész. Tudom ezt növelni valahogy? Ideiglenesen le tudom törölni a 450Mb-s helyreállítási partíciót, hogy a maradékból lecsippentve megoldjam a dolgot?
    b) Csinálok egy kiterjesztett partíciót (vagy virtuális merevlemezt ha jól értelmezem a win lemezkezelőjét :F ) a nagyobbik részből. Viszont ebben se vagyok igazán biztos hogy kell pontosan és hogy jó megoldás lenne-e.
    Laikusként nekem az első ötlet tűnik jobbnak, nem fontos a külön partíció a programoknak, de azért megkérdeznék egy hozzáértőbb embert is a fórumon, járható-e ez az út.
    Köszi előre is minden segítséget! :R

Új hozzászólás Aktív témák