Új hozzászólás Aktív témák

  • #78032384

    törölt tag

    válasz pzstm #38883 üzenetére

    Megérkezett egy év után és 5 perc után eldobom a hajam megint hogy adhatott ki ilyen munkát az MS? Hagyományos kliensben és a weben van jobb klikk, az UWP appban nincs. Szintén előbbi kettővel ellentétben billentyűzet nem működik pl. control vagy shift kijelölés. Mappák-almappák nem látni elérési útvonalat csak egyesével lehet visszalépkedni a nyílra kattintva. Jobbra fent a "sort by" ikon az app közepére cseszi be a rendezési listát. Ha a jó öreg file explorert is ilyen elven "modernizálják" hát...

    Ha nem az asztali klienshez vagy a webes OneDrive-hoz hasonlítom, akkor is mint UWP appok egymás közt mi ez a káosz:

    Az UI megint nem egységes a többi UWP app-hoz. Pl. a Photos appnál thumbnail nézetben halványan ott a kijelölő négyzet alapból a képek sarkában, a OneDrive appnál ez miért maradt le? Külön kell kattintani a fejlécen hogy kijelölni szeretnék és csak utána lehet.
    Mailben a bal alsó fogaskerék jobb oldalt hozza be a settings panelt, a OneDrive a balon. Cortanában nincs fogaskerék látható helyen, hanem a Notebook ikon alá dugták el. OneNote-nál sincs fogaskerék szem előtt, először fent balra három csíkra kattintva úszik be balról egy panel aminek az alján ott a fogaskerék amire kattintva jobb oldalt jön be a beállítások. Hihetetlen összevisszaság. Az Edge-ben pedig jobbra fent három pöttyön keresztül érhető el a beállítások. Bal alsó fogaskerék jobb oldali panellel, bal fogaskerék bal panellel, bal felső három csík, jobb felső három pötty és a cortanás notebook ez 5 féle szarakodás éppen melyik appnál hogyan lehet a beállításokig eljutni. Tiszta vicc. Ahány UWP app annyi féle megoldás és ez mind MS app, akkor a 3rd party fejlesztők tulajdonképpen milyen UI design language alapján fejlesszenek? Mind máshogy néz ki, máshogy működik.

    Mail csak ikon egymás mellett nincs szöveg:

    OneDrive, OneNote, Photos a cuccok már inkább egymás alatt és van szöveg is viszont 3 féle ikon, még ezt se voltak képesek egységesíteni:


    Az UI amivel először találkozik a felhasználó. A fapados funkciókat ne is említsem. A Word app nem tud egyszerre két dokumentumot megnyitni. Mail bénán szinkronizál. Start menüben naptár csempére várni kell mire fordul a mai infoval. Photos app lassú és bugos. Első megnyitásra még egy mezei számológép is lassabban indul mint a régi. Settings is lassabb mint a régi control panel. Edge van hogy szó nélkül crash csak eltűnik, máskor nem lehet bezárni, van hogy az UWP mögötti runtime broker hal meg. Szép új UWP világ mondhatom. Számomra ezek egyelőre WTF appok inkább.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák