Új hozzászólás Aktív témák

  • #38742016

    törölt tag

    Ezt lehet valahol tiltani? [link]

    A gyűjtött adatokat az Ön által használt szolgáltatások és funkciók határozzák meg, és a következőket tartalmazzák:

    Név és kapcsolati adatok. Gyűjtjük keresztnevét és vezetéknevét, e-mail címét, postai címét, telefonszámát és más hasonló adatait.

    Hitelesítő adatok. Gyűjtjük a jelszavakat és a jelszó-emlékeztetőket, illetve a hitelesítéshez és fiókeléréshez használt egyéb biztonsági adatokat.

    Demográfiai adatok. Gyűjtjük az Ön korát, nemét, országát, választott nyelvét és más hasonló demográfiai adatait.

    Érdeklődések és kedvencek. Adatokat gyűjtünk az érdeklődéseiről és kedvenceiről, ideértve a Sport alkalmazásban követett csapatokat, a Pénzügyek alkalmazásban követett részvényeket, illetve az Időjárás alkalmazásban hozzáadott kedvenc városait. Az Ön által közvetlenül megadottak mellett más gyűjtött adatokból is kivonhatjuk vagy kikövetkeztethetjük az érdeklődéseit és kedvenceit.

    Fizetési adatok. Gyűjtjük vásárlás esetén a fizetéshez szükséges adatokat, ideértve többek között a fizetőeszköz (például bankkártya) számát és biztonsági kódját.

    Használati adatok. Adatokat gyűjtünk arról, hogy Ön és eszköze hogyan használja a szolgáltatásainkat. Ezek közé olyan adatok tartoznak, mint az Ön által használt funkciók, a megvásárolt elemek, a meglátogatott weblapok és a beírt keresési kifejezések. Ide tartoznak az eszközről és a szolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz használt hálózatról szóló adatok is, beleértve az IP címeket, eszköz azonosítókat (mint például a telefonok IMEI számai), regionális és nyelvi beállításokat. Ezen kívül ide tartoznak az operációs rendszerekről és az eszközre telepített egyéb szoftverekről szóló információk is, beleértve a termékkulcsokat. Ehhez tartozhat még a szolgáltatások teljesítménye, és a szolgáltatásokkal tapasztalt bármilyen probléma.

    Ismerősök és kapcsolatok. Adatokat gyűjtünk ismerőseiről és kapcsolatairól, ha Microsoft-szolgáltatást használ ismerősei kezelésére vagy más személyekkel/szervezetekkel való kommunikációra.

    Helyadatok. Adatokat gyűjtünk földrajzi helyéről, mely lehet pontos vagy pontatlan. Pontos helymeghatározási adat lehet a globális helymeghatározó rendszer (GPS) adata, illetve a közeli mobiltornyok és Wi-Fi elérési pontok adatai, melyeket akkor gyűjtünk, ha engedélyezi a helyalapú szolgáltatásokat és funkciókat. A pontatlan adatok közé tartozik az IP-címéből kivont helyadat, illetve a tartózkodási helyét kevésbé pontosan (például város vagy irányítószám szintjén) jelző egyéb adatok.

    Tartalom. Gyűjtjük a fájljai tartalmát és az átvitt adatokat, ha ez szükséges az Ön által használt szolgáltatások biztosításához. Ha például e-mailt kap az Outlook.com szolgáltatáson keresztül, az e-mail kézbesítéséhez, megjelenítéséhez és a válaszadáshoz be kell gyűjtenünk annak tartalmát, melyet tárolunk mindaddig, amíg úgy nem dönt, hogy törli azt. Az ilyen adatok közé tartoznak: a Microsoft szolgáltatásaiba, például a OneDrive-ba feltöltött dokumentumai, fényképei, zenéi és videói tartalma, valamint a Microsoft szolgáltatásokkal, például a Skype-al vagy Outlook.com-al folytatott kommunikációi tartalma, beleértve:

    az emailjének tárgya vagy szövege,
    egy csevegőüzenet szövege vagy más tartalma,
    egy videóüzenet hang- vagy filmfelvétele, és
    egy hangüzenet hangfelvétele melyet Önnek küldtek, vagy egy szöveges üzenet melyet diktál.
    Szintén begyűjtjük a nekünk küldött üzenetek tartalmát, mint például a visszajelzéseket és termékértékelőket, valamint az ügyfélszolgálatnak adott kérdéseket és információkat. Amikor Ön kapcsolatba lép velünk, pl. az ügyfélszolgálattal, a képviselőinkkel folytatott telefonbeszélgetéseket vagy csevegéseket megfigyeljük és rögzítjük. Amennyiben belép üzleteinkbe, képét biztonsági kameráink rögzíthetik.

    Önnek jogában áll az általunk gyűjtött adatokról dönteni. Ha Önt személyes adatainak megadására kérik, azt visszautasíthatja. De amennyiben az választja, hogy nem adja meg a szolgáltatás biztosításához szükséges adatokat, lehet, hogy bizonyos funkciókat vagy szolgáltatásokat nem tud majd használni.

    Az alábbi szolgáltatás-specifikus részek írják le az ilyen szolgáltatások használatára vonatkozó gyakorlatokat.

Új hozzászólás Aktív témák