Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    Köszi a válaszokat ! :R

    Egészen más témában lenne még egy Win10-es kérdésem.

    A legutóbbi Win10 telepítésem óta kapok heti 1-2 DPC_WATCHDOG_VIOLATION kékhalált, szétkerestem már az internetet, de nem jövök rá, mi okozza, és hogyan szüntethetném meg.

    A DPC latency-m [így] néz ki, ez nem tűnik egészségesnek, és maga a monitorozó program is tippeli, hogy a megfejtés valamilyen driverben lehet (bár életemben először monitorozom, ezért nem tudom, miként kéne a látottakat értelmeznem).

    Amikkel eddig próbálkoztam :
    - Win10-es RAM check (nem volt hiba)
    - Külső programos SSD check (nem volt hiba)
    - Minden létező driver legfrisseb verziója (DriverEasy-vel, nem volt változás)
    - VGA driver kézi törlés + újra telepítés (nem volt változás)
    - Chkdsk (nem volt se hiba, se változás)
    - Vírusirtó letörlés (nem volt változás)
    - Minden nélkülözhető program törlése (nem volt változás)
    - SATA AHCI-vezérlő kézi driver módosítás (nem volt változás)

    A jelenség :
    - Ugyanezen a gépen dolgozok is, meló közben még egyszer sem kaptam kékhalált, pedig van benne vagy 500+ óra idő. A kékhalált konkrét programok használatához tudom kötni, de ott sem mindig jelentkezik, csak máshol látszólag nem.
    - Az USB audio interface-em működésével valami biztosan nem stimmel, mert gyakran hallok recsegő hangokat (akár hangfalon, akár fejhallgatón), de nem hardveres recsegésnek tűnik, hanem valamilyen szoftveres eredetű problémának (szintén, meló közben tudok minden egyes nap 9 órán át zenét hallgatni egyetlen reccsenés nélkül, aztán indítok egy Discord-ot, és össze-vissza recseg).
    - Egy kivétellel az összes kékhalált "Discord + játék (PoE / WoW)" kombó mellett kaptam, egyetlen egyet pedig úgy, hogy csak a Discord futott, más nem.
    - Az USB audio interface-t próbáltam driver nélkül használni, próbáltam minden egyéb hangeszközt eltávolítani (eszközkezelőből letiltani / törölni), de csak nem akar megszűnni a kékhalál.
    - A kékhalálok után ha nem nyomok kézi restartot (nem állítom le a belőle újrainduló win10-et), egészen extrém hibákat tapasztalok (pl Discord-on egyszer így "lassítva" hallottam mindent, konkrétan mint ha 50%-al lassított felvételt hallgattam volna).

    A fentiekre lenne a legújabb ötletem egy tiszta telepítés, de fogalmam sincs, hogy megoldást fog-e jelenteni.

    Esetleg van rá ötletetek, hogy mi lehet a fenti rejtély megfejtése ?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák