Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Kékes525 #124113 üzenetére

    Oké, akkor Secure Boot enabled, nem kellett az utólagos bekapcsolás miatt újratelepíteni sem a Windows 10-et, szuper, ez volt a cél.
    A Secure Boot meg amúgy arra jó, ami pl. ebben a leírásban van részletezve, azaz a bootolási folyamat biztonságosabbá tételéhez, nem a Windowson való antivírus szoftver használatának kiváltásához.

    (#124114) Doky586:
    Ha nagyobb az install.wim fájl mérete 4 GB-nál, akkor azt darabolás nélkül egyik ilyen program sem képes FAT32 fájlrendszerre formázott pendrive-ra másolni, ez nem a Rufus sajátossága. :N Az utóbbi az UEFI-NTFS beállítással viszont már áthidalja, de értelemszerűen csak NTFS alapon (+ FAT segédpartíció), aminek csak az SB kompatibilitás a szépséghibája, ellenben olyan hardvernél is lehetővé teszi az UEFI-s bootolást és telepítést, ami ott csak FAT16/32 fájlrendszerű telepítési adathordozót támogat. Ha kisebb méretű 4 GB-nál a .wim/.swm/.esd fájl, akkor meg eleve FAT32-re formázza a Rufus is a pendrive-ot és ugyanúgy bootolható bekapcsolt Secure Boot mellett is. A Ventoy meg amúgy exFAT-ra formázza a pendrive-on lévő partíciót, amiről a legtöbb hardvernél eleve nem menne a bootolás, ott a +ban létrehozott ESP-n lévő GRUB a trükk, az teszi lehetővé a bootolást. Meg amúgy ez a program csak erre jó, multiboot létrehozásához, mást nem tud, ellenben a Rufus igen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák