Új hozzászólás Aktív témák

  • RoyBatty

    aktív tag

    válasz ArthurShelby #118017 üzenetére

    Szerencsére (vagy sajnos, nézőpont kérdése) a NAV már régóta túllépett azon a szinten, hogy van róla számla, tehát minden legális, nincs itt semmi további látnivaló. A te példádra utalva hiába van az asztalostól egy számlád 1.000.000 + ÁFA értékre, ha csak egy hokedlit tudsz az ellenőrzéskor felmutatni, akkor bizony meg fognak büntetni. Persze simán lehet, hogy az általad vett kulcs teljesen jogszerű, de ezt lehet, hogy egy hosszadalmas (és költséges) jogi eljárásban kell majd bizonyítanod, miután megfellebbezed a számodra elmarasztaló NAV döntést. Mindezt persze úgy, hogy hónapokat/éveket ül közben a lefoglalt gépeiden a szakértő.
    Olyanokról már nem is beszélek, ha mondjuk a neked kulcsot eladó vállalkozás megbukik valamilyen ügyleten, akkor bizony a NAV végig szokott menni a partnereken is egy rendkívüli vizsgálattal. Az én cégemnél volt olyan vizsgálat, amit azért kaptunk a nyakunkba, mert az általunk teljesen jogszerűen kölcsönzött munkaerő kölcsönadó cégénél találtak valamilyen szabálytalanságot.
    Természetesen van rá elvi lehetőség, hogy valaki egy teljesen rendben lévő kulcsot vesz a neten töredékáron, de én azért erősen gyanakodnék, hogy vajon minden rendben van-e egy eredeti árának huszadrészébe kerülő licensszel.

Új hozzászólás Aktív témák