Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz VGYke #108882 üzenetére

    Ha a meghajtóoptimalizálásnál szilárdtest-meghajtó szerepel az adott meghajtónál, akkor eleve nem hagyományos defrag fut, hanem TRIM. Ez alól max. pl. az USB-s csatlakozás lehet kivétel, ha ott nem működik USB-n a TRIM/UNMAP, de akkor eleve merevlemez-meghajtóként fog szerepelni a listában a külső SSD (példa).
    Ha pl. fájl/mappa törlése történik az SSD-n, akkor normál esetben utána lefut a TRIM, a Windows-kernel kiküldi a parancsot. Az előbb külön a meghajtóoptimalizálásról volt szó, ami HDD-knél = töredezettségmentesítés, SSD-knél = TRIM parancs futtatása. De ez az ATA TRIM is csak a SATA SSD-knél ennyire téma, az NVMe típusoknál be van építve az ottani megfelelője az alap működésbe, a Dataset Management parancsba.

    Ha elolvasod azt a hozzászólást, abban le van írva, hogy milyen pró/kontra lehet egyiknél és másiknál, azoktól is függ, kinek melyik használata a jobb választás. Az MCT egyik előnye amúgy a kisebb méretű ESD ISO, meg akik nincsenek tisztában a CSM/UEFI telepítéssel, annak megfelelő telepítési adathordozó létrehozásával, azoknak az univerzális telepítő.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák