Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz st3v3np3t3r #108426 üzenetére

    Annak okát a Microsofttól kellene megkérdezni, ahogyan más dolgokat is. De amúgy a Vista nem meglepő, arról nem támogatott az ingyenes váltás, oda 7 és 8.X kell, amely utóbbiak kulcsát 1511-es verzió óta közvetlenül is elfogadja a W10-es telepítő. Meg nem muszáj a telepítésnél megadni a kulcsot, lehet utólag a gépházban is. BIOS OEM Key pedig tudtommal rendszerint W8.X és W10 előtelepített gépeknél szokott lenni, a korábbi Windowsoknál a matricázás megoldás volt elterjedt.
    A licenc ára manapság pont kevésbé érv arra, hogy egy réteg miért nem használ még W10-et. Több lehetőség is van kedvezményes áron beszerezni (pl. egyes online források, onnan vásárolt olcsó kulcsok), vagy akár ingyen (7/8.1 free upgrade, munkahely, oktatás), W10-zel előtelepített hardver is akad olcsóbban, vagyis korántsem kell már mindenkinek ahhoz a bizonyos régi módszerhez folyamodni. Az ok inkább az szokott lenni, hogy (még) nem akarnak váltani, vagy az adott hardveren nem támogatott, nem működik megfelelően.
    Ha visszaolvasol, akkor nem azt volt állítva, hogy mindenképpen az, hanem hogy kérdéses lehet. Ugyanis hivatalosan nem erősíti meg az MS sehol az ellenkezőjét, sőt inkább azt írják, hogy már megszűnt ez a lehetőség és utána vegyed meg. De az igaz, hogy nem hivatalosan továbbra is engedik és vsz a részesedés növelése az elsődleges cél, sőt többeknél állítólag még tört alapról váltva is működött. :D

Új hozzászólás Aktív témák