Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Vartanus #105122 üzenetére

    Azt alapvetően neked kellene tudni, hogy mit szándékozol a rendszeren kívül a C-n tárolni, oda telepíteni és ehhez mérten megválasztani a méretét. Az egyes, nagy tárhelyigényű játékoknál még oké a D meghajtó, de a telepített programoknak alapesetben eleve a C-n a helye. Legalábbis általános, nem bődületes tárhelyigényű programoknak mindenképpen, azokat szvsz teljesen felesleges külön partícióra telepíteni, rakni.
    Ha van bruttó 500 GB (nettő ~ 465 GB), akkor kicentizni sem érdemes, mehet pl. 100 GB a C-nek. Illetve mehetne, de ez megint csak egy általános ajánlás, ellenben azt neked kellene tudni és mérlegelni, hogy az igényeidhez mérten ez sok / kevés, annak megfelelően tolni +/- irányban.

    Egyébként miért akarsz külön D partíciót létrehozni az SSD-n az utólag említett okon kívül? Ahol ráadásul nem feltétlen lesz megoldható, hogy a rendszert újratelepíted a 0-ról, aztán utána ugyanúgy fognak működni a korábbi telepítéshez tartozó és külön partíción lévő programok, játékok. De ha nálad ez már kipróbált és működő megoldás, akkor az más.
    A külön D meghajtónak amiatt lehet még értelme, hogy egy esetleges újratelepítésnél ne kelljen mindent törölni, formázni, hanem csak a Windowsnak fenntartott partíciókat ( C + a kicsik). Meg pl. egy komplett rendszermentésnél és visszaállításnál, hogy ne kelljen a Windows és a C-re telepített programok mellett mindent, a rendszermentés szempontjából felesleges tartalmakat (pl. letöltések) is belefoglalni a mentésbe (lemezképfájl) és ezzel jelentősen megnövelni a mentés / visszaállítás idejét.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák