Új hozzászólás Aktív témák

  • joghurt

    addikt

    Help! Help! :O

    Jelenleg kékhal a gépem, INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE köpködéssel.

    Előzmények:
    A laptopomba az PCIe SSD mellé bekerült egy m.2 SATA SSD is. Ezt a "BIOS" rendben látta, bootoláskor a Windows viszont kerek 1 percig szöttyögött, mielőtt elkezdte volna a pöttyöket kergetni, majd elindulás után csak a régi meghajtóm látta (az eszközök között is).
    Mivel az új meghajtó SATA, minden más próbálkozás után az maradt, hogy hátha a RAID-ről az AHCI módra visszaváltás segít (mert ugye hátha a hülyéje össze akarja RAID-ezni a két meghajtót). Ennek keretében a javallatok szerint eltávolítottam az Intel RapidStorage meghajtót*, mielőtt újrabootoltam volna. Így nem indult a gép, ezért visszaváltottam RAID-be.

    *: A Storage controllers alatt összesen 4 vezérlő volt eredetileg. Volt két példány szemre egyforma Microsoft Storage Spaces Controller, volt egy sima Intel RapidStorage, és egy RST Premium controller. Már ez is furcsa volt, de az előtelepített Windows biztosan tudja.

    Jelen állapot:
    - A diskpart szépen lát mindenkit, attól eltekintve, hogy a C:-nél hiányzik a "boot" címke.
    - A bootrec /RebuildBcd azt mondja, hogy 0 oprendszert talál.
    - A bootrec /fixMbr sikeresen lefut.
    - A bootrec /fixboot azt mondja, hogy "Access is denied."

    Hogyan lehetne visszarakni az Intel RapidStorage-et, illetve rábírni a Windows-t, hogy ezt használja? Úgy tudom, az October Update óta kézzel csak úgy nem lehet meghajtókat berakni. :(( Nagyon szomorú lennék, ha újra kellene húzni a Windowst.

    A tej élet, erő, egészség.

Új hozzászólás Aktív témák