Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rita7107
aktív tag
Sziasztok, honnan lehetne megtudni ha nem teszem be a gépbe az eszközt, hogy szerepel e a win8 driver listájában? Egy Pinnacle dv500 pro van egy régi gépemben amin a win xp fut. Viszont szeretném áttenni a win8-as gépembe, de csak akkor ha szerepel a belső eszköz listában mert a pinnacle nem készít már hozzá drivert.
-
mrhitoshi
veterán
W8-as Sony Hibrid. Komoly cucc. Szerk.:Erről a Sonyról bemutató.
És ez is az: Unreal Engine 3 for Windows RT[ Szerkesztve ]
PS4
-
pzstm
titán
válasz mrhitoshi #12952 üzenetére
En most epp hazaut kozben nyalaztam at a twitteremet, es kb. Minden masodikat retweeteltem....
Es ez meg csak az elso hullam kis resze.....karacsonyra lesz valasztek....durva miket olvasokiPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
icons
addikt
válasz Taifa Díaz #12935 üzenetére
Azt hiszem, ez még picikét túlmutat a képességeimen, de ha lesz időm, keresek majd hozzá anyagot / dobok privátot!
-
mrhitoshi
veterán
És a Samsungről még csak most látok képeket. Sasmung S5 Ultra Touch
Samsung S5-S7 Slate.PS4
-
pzstm
titán
válasz mrhitoshi #12955 üzenetére
Lattam oket. S7 tan szep proci es win8pro, 4gb ram....csak akkor mar surface pro full hdval
Most latom hogy S7 is full hd es core i5
Jesszum mik lesznek itt...jah meg bejelentettek wp8as samsungot is
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
-
mrhitoshi
veterán
Mondjuk az ilyen hibridek láttán megfordul bennem az a kérdés, hogy az ilyen (Samsung Windows 8 ATIV Tab) hagyományos Tableteknek, lesz e piaca.
PS4
-
pzstm
titán
válasz mrhitoshi #12959 üzenetére
jah hogy ehhez nincs bill mint plusz akksi/dock szereplő? hát figy....700dollár körüli összeg, odakint megveszik a gyereknek karácsonra, és rajzol rajta a pici
nézem ezt a sony hibridet...
8GB ram, corei7, 256-os SSD, de valahogy ez a slide dolog nem tetszik. Akkor már asus transformer book bár azt még most nem mutatták be.....[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
-
pzstm
titán
válasz mrhitoshi #12962 üzenetére
330-ért vettem pont ma négy éve a 14"-os laptopomat, ami akko nagy szó volt, hogy 1gigás dedikált DX10-es vidkari és 1440x900-as kijelző...
1200EUR körül lesznek szerintem...
-
pzstm
titán
van tán egy XE currency app,ami valutaváltó, de nem találom store-ban...valaki tud segíteni?
-
t72killer
titán
válasz Visormail #12927 üzenetére
A comodo fórum szerint nem jó még win8-ra az 5.12-es, bugokkal, kékhalállal szenvednek.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
ubid
senior tag
Helló!
Valaki nem tudja hogy az mitől van , (meg van e rá megoldás) hogy a facebook-ra mióta megadtam az accountot folyamatosan magától feljelentkezik ( mármint a chat részére)Erre nincs valami megoldás? nagyon idegesítő.
-.-
-
vlevi
nagyúr
válasz Воланд #12948 üzenetére
Nem mondtam, hogy sosem jelenik meg értesítő, csak azt, hogy én még csak elvétve ha láttam. Mert van, amikor beraksz egy pendrájvot, satöbbi.
De a metrós email app nem üzen semmit.
A másik meg, ha nem vagy éppen a gépnél, amikor ez előjön, sosem tudod meg, hogy volt.
Desktopon ott figyel az értesítő területen az ikon, satöbbi. -
-
pzstm
titán
válasz fatallerror #12975 üzenetére
-
-
t72killer
titán
A jobboldali banner állandóan bent van? így nem illik a képbe. A színvilág is brutális, erről legjobb, ha egy hölgyismerőst/rokont megkérdezel. A bugyikék, lila, sötétkék elemek nem valók ilyen tájkép elé, ha már skin, akkor legyen egységes, pl áttetsző, "aerós" csempék.
-
pzstm
titán
Elérhető a Skydrive app Android-ra
Ha vlakit érdekelne esetleg
-
Воланд
titán
"A másik meg, ha nem vagy éppen a gépnél, amikor ez előjön, sosem tudod meg, hogy volt.
"ize, pont ezert van a start kepernyo az elo lapkaival. egy gombnyomas es at lehet nezni mindent.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
afgk2012
tag
Szépnapot mindenkinek!
Elolvastam és próbáltam részleteiben megérteni ezt a cikket.
Majd felraktam a Windows 8 magyart RTM-et aktiválás nélkül. (Azért ezt, mert feltehetően ilyen notebookom lesz majd Karácsonyra) Egy napig játszottam vele, hogy kiismerjem. Tetszik! Végül persze felraktam én is ezt, mert érintőképernyő nélkül nem az igazi az új felület. (Megszokható, de szerintem túl sok felesleges mozdulat és kattintás kel a használatához.)
Kérdésem hozzátok a következő: Mi az a kézzelfogható előny számomra (aki csak internetezésre használom a számítógépet) ami a Windows 7 -től megkülönbözteti ezt az új fejlesztésű operációs rendszert?
Azért kérdezem ezt, mert jelenleg Windows 7 Home Premiumos notebookom van, illetve egy Ubuntus asztali gépem, de mint mondtam, szeretnék Karácsonyra új notebookot kapni. El kellene döntenem, hogy kell-e nekem az új rendszer, vagy jó a régi is. (Talán a régivel, vagy linuxal sokkal olcsóbban megúszhatnám a vásárlást.)
Kérlek, adjatok nekem tanácsot ebben a dilemmámban.
[ Szerkesztve ]
-
Krissz5435
aktív tag
válasz afgk2012 #12983 üzenetére
Hát az előny pont a metro lenne, de mivel azt kvázi kikapcsoltad, max a gyorsaság lehet neked mérvadó, meg egy két újítás. Én amondó vagyok, hogy ha tényleg nem használod a metrót, akkor nincs értelme olyan gépet venned amit win8-cal árulnak. Pl lényegében azért fizetnél tízezrekkel többet, hogy gyorsabb legyen a rendszer(a többi újdonságot most nem mondom).
"Ha én pm-et kapok válaszolok is rá. Ezt mástól is elvárom akinek írok."
-
afgk2012
tag
válasz Krissz5435 #12984 üzenetére
Köszönöm. Még várok másoktól is véleményt.
-
< CyberBob >
őstag
válasz afgk2012 #12983 üzenetére
A metro csak egy kis része a rendszernek és részben ki is lehet kapcsolni. A lényeg ami alatta van és így első körben kicsit gyorsabb mint a hetes. Ha olcsón hozzá tudsz jutni (pl. új géppel veszed) akkor érdemes tenni vele egy próbát.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
nagyúr
válasz afgk2012 #12985 üzenetére
Én is az újat(Windows 8) javaslom,e felé tendál a jövő.Jelenleg sokaknak nem tetszik az új felület,ez csak megszokás kérdése,de ugye aki ragaszkodik a régihez,azt is felrakhatja.
Viszont sokat javult a gépigény,mind memória,mind processzorhasználat,netkezelés,stb terén.
Erről vannak is cikkek,ott le van írva minden-bár szerintem nem is minden!
Ha veszel egy gépet még az idén pl. 64 bites Windows 7 Home Premiummal,azt 4500 Ft-ért upgradelheted Windows 8-ra,és akkor jogtiszta marad minden. -
afgk2012
tag
válasz < CyberBob > #12986 üzenetére
Próbát tenni most is tudok. Ezért is tettem fel a 3 hónapig szabadon használható verziót. Persze az lenne a sebességteszt, ha ugyanazon a gépen futtatnám a w7-et és w8-at. Mivel a notebookomban csak 1 winchester van és azt nem akartam megosztani, az asztali gépemre tettem fel egy külön winchesterre. Az asztali gépem sokkal gyorsabb és sokkal több RAM is van benne mint a notebookom. Így a sebességkülönbségről fogalmam sincsen. Ráadásul az asztalimon meg csak linux van. Egy Ubuntu. Ahhoz tudnám csak mérni a sebességet, de az meg értelmetlen lenne. Ha mégis megteszem, akkor elmondható, hogy a linux kb. fel idő alatt indul és kb. egynegyed idő alatt kapcsol ki mint a w8. Használat közben (firefox 15.) semmi különbséget nem látok. Lehet hogy az egyik két szempillantás alatt, míg a másik csak egy szempillantás alatt csinálja meg ugyanazt, de az ilyesmi elenyésző különbségek engem nem tudnak lázba hozni.
Várom még a véleményeket.
(#12987) Mikulásbá: "Ha veszel egy gépet még az idén pl. 64 bites Windows 7 Home Premiummal,azt 4500 Ft-ért upgradelheted Windows 8-ra,és akkor jogtiszta marad minden." Ezt nem is tudtam. Ez biztos? Hol olvastad?
"Jelenleg sokaknak nem tetszik az új felület,ez csak megszokás kérdése,de ugye aki ragaszkodik a régihez,azt is felrakhatja." Szerintem is gyorsan megszokható. Ha tablettben gondolkodnék (és lehet hogy Karácsonyra már lesz választék), akkor egyértelmű lenne az új felület előnye. Egérrel azonban "munkásabbnak" érzem[ Szerkesztve ]
-
afgk2012
tag
Egyébként ebben a cikkben sok dolog le van írva részletesen. Kézzelfoghatóan viszont én nem tapasztaltam semmi különbséget egy windowsz 7-hez képest. Talán ez az egy (amit lehet ki is fogok próbálni):
"A Windows 8 új terítési módja a "Windows to Go". Ez nem más, mint egy legalább USB3-as pendrive-ra telepített Windows 8, amely képes minden, külső USB-ről rendszert indítani képes gépen futni. A "Windows to Go" sokféleképp használható. Tartalék gép helyett működő operációs rendszert kaphtunk a segítségével. A felhasználók a gépeik cipelése helyett vihetnek csupán egy pendrive-ot. Külső szerződő partnereknek biztosíthatunk – a saját gépén futó – de a mi felügyeletünk alatt álló operációs rendszert, drága VDI környezet kiépítése nélkül stb. stb. A "Windows to Go" nem minden szituációban használható, de amikor szükség van rá, ott nagyon jó szolgálatot tesz."
Valaki már kipróbálta közületek?
[ Szerkesztve ]
-
afgk2012
tag
válasz negyedes #12990 üzenetére
Köszönöm. Nem világos, hogy majd ezt kinek fogom kifizetni és mit kapok érte. Euróban közvetlenül a Microsoftnél? Vagy Forintban, ott ahol a gépemet vásároltam? És mikortól? Nekem nem éppen friss már a Windows 7 Home Premium rendszerem. A notebookon volt rajta jogtisztán. Akkor ezt most gyorsan regeljem? És utána csak ahhoz fogom tudni használni?
Ezek fontos kérdések, de mivel még meg sem kelent a Windows 8 hivatalosan, gondolom túl korán kérdezek.
-
icons
addikt
válasz afgk2012 #12988 üzenetére
Az upgrade-ra keress rá, nem bírok nem belebotlani a weben GIYF
És egyetértek, a W8 nem csak W7 + Modern UI. Sokkal jobb memóriakezelés, gyorsabb, nyilván biztonságosabb, stb. Gyakorlatilag W7.6-nek tekintem. A Modern UIt meg nem használod, de még mindig vissza lehet kapcsolni, szerintem nincs olyan ok, amiért ne érné meg váltani! (főleg 4,5k-ért)
-
afgk2012
tag
"szerintem nincs olyan ok, amiért ne érné meg váltani! (főleg 4,5k-ért)"
Ez egy meggyőző érv. Köszönöm.(#12993) kleinguru: "A 4,5K-n van a hangsúly, ezért már megvenni is érdemes volna, s el lehet felejteni a warezt"
Szintén. Azt hiszem nincs is már kétely bennem.Köszönöm nektek nyomós érveket!
[ Szerkesztve ]
-
afgk2012
tag
válasz Mikulásbá #12987 üzenetére
"Jelenleg sokaknak nem tetszik az új felület,ez csak megszokás kérdése"
Térjünk vissza ehhez egy picit. Uninstalláltam a Startmenű-programot. Gondoltam szokom a metrózást. Gondjaim adódtak.
Hol vannak a programjaim, amiket felinstalláltam. Például felraktam a Libreoffice-ot, de az istennek sem találom hol kellene megnyitnom a Writert.
A biztonsággal is vannak gondjaim. Olvasom, hogy nem jó rootként használni a Windowst. OK, mondok csinálok egy vendéget, korlátozott jogokkal. Igen ám, de az újraindítás után nem jelent meg a választási lehetőség. Megint csak rootként vagyok a rendszerben. Mit csináltam rosszul?
Illetve az is elég lenne már, ha például egyes alkalmazásoknál (például Firefox) definiálni tudnám a program jogosultságait. De ezt sajnos szintén nem találom hol kellene megadni. Ezt közben megtaláltam.
Aztán érthetetlen okból bizonyos alkalmazások kint vannak a metróban (pl VLC), míg mások (pl Libreoffice) meg nincsenek ott. Hogyan tudok rendet teremteni. Például ha le akartam szedni a "Reset VLC Medi Player" nevű kockát, elkezdte volna uninstallálni. Pedig én csak azt nem akarom, hogy a képernyőn ne legyen rajta.
Segítsetek nekem ezekben a dolgokban legyetek olyan jók!
[ Szerkesztve ]
-
Drag77
senior tag
Aki esetleg fel szeretné tenni a "metros" beta skyepot: link
http://draginet.hu , MCSA, MCSE, UEWA, Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associa Microsoft Certified: Windows Server Hybrid Administrator Associatete,
-
vlevi
nagyúr
válasz fatallerror #12975 üzenetére
Baszki, a hátteret beállíthatod bármilyenre. Ez csak úgy ott maradt. Amúgy pedig a gyári startképernő is ugyanilyen fos ződ, bilikék, lila csempékben pomázik.
-
t72killer
titán
Nem a háttérrel van gond, hanem a csempék és a jobboldali bannerben maradt négyzetek bugyikék/lila színével. Ez a fekete bannerhez se megy... Ez nekem az eredeti metroban se túlságosan tetszik, de ott legalább "megy hozzá" a háttér. Mind1, stíluskérdéseket mint mondtam hölgyismerősnek/rokonnak tégy fel, ő tuti ki fog osztani.
Amúgy a biliződ megy a bugyililához, az egyszínű puritán háttér a szocreál csempéhez. Ami nem passzol: szocreál csempe win7 aero környezetbe!A win7-et is el lehet rondítani, ha akarja az ember á'la szürke kockás ing+lilacsíkos nyakkendő - de abba is hagyom, mert ez szakmai topic...
+könyörgöm hagyjuk abba a skinezést, mert akkor a következő 3000HSZ is erről fog szólni, én meg végleg kiköltözöm a topicból. Esetleg létre kéne hozni egy win8 skinezős topicot, ez meg megmarad a valós problémáknak - hardver/szoftverkompatibilitás, teljesítmény, stb.
[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
Alakul ez. [link]
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz afgk2012 #12995 üzenetére
Azt hiszem kicsit összekuszálódtak a dolgok a Startmenü uninstallal. Először is kellene egy rebót, ha még nem volt. Ha le akarsz valamit szedni a csempék közül legtöbbször két lehetőséged van. Levétel a kezdő képernyőről és az alkalmazás törlése. Neked az első opcióra van szükséged.
Menj a C:\Program Files mappába és ott keresgéld a Writert. Másik lehetőség, hogy egeret a jobb alsó sarokba, bejön egy csík ahol több minden lehetőséged van. Neked a legfelső (nagyítóra emlékeztető) ikonra kell kattintani akkor bejön a kereső képernyő. Ott csak beírod, hogy writer és ha megtalálta már indíthatod is. MEgoldás még a Baloldali vindows gom és "R" együttes menyomása. Oda is írhatod amit keresel.
Windows 8 alatt, ha az UAC nincs kikapcsolva nem vagy igazán root jogokkal felruházva ezért nem is vagy nagy veszélybe ha a 8-as védelmi a rendszere aktív. Persze, tökéletes védelem nincs!
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD A10, A8, A6, A4 7xx0 "Kaveri" & "Godavari" APU
- Elektromos autók - motorok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- Xbox One
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- PC játékok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest