Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz classic B #71671 üzenetére

    Legacy telepítés windows 7 oprendszerrel
    Windows telepítés DVD-ről

    A linkelt útmutató szerint kellene telepíteni Windows 7-et CSM (ha UEFI-s laptop, akkor a Launch CSM bekapcsolásával) módban, mivel az UEFI bootolási mód szerinti telepítés eleve problémás lehet (példa).
    Ahogyan az USB 3.X portok szintén probléma lehet a telepítésnél (példa), ezért ha vannak USB 2.0 portok a laptopon, akkor lehetőleg USB 2.0 porthoz kellene csatlakoztatni a pendrive-ot. Ha csak USB 3.X portok vannak, akkor az viszont szívás, akkor "patchelni" kell a telepítőt (példa), vagy (saját felelősségre) USB 3.X (és NVMe driverrel) integrált 3rd party telepítőt (példa) használni, vagy ha esetleg van optikai meghajtó, akkor DVD-ről telepíteni.

    "A driverek beszerzése sem lesz egyszerű valószínűleg"

    Egy mostanában gyártott új laptopnál jó eséllyel eleve csak Windows 10/11-hez lesz driver és ezért Windows 7-tel egy csomó hardverkomponens eleve nem fog működni, már csak ezért sem kellene erőltetni a Windows 7 telepítését. Ami ugye ráadásul már évek óta EOL, azaz megszűnt a támogatása és nem kap további biztonsági frissítéseket, a népszerű böngészők sem támogatják már, stb.

    A leírtak értelmében inkább Windows 10/11-et kellene telepíteni arra a laptopra, vagy ha gyárilag azzal van előtelepítve, akkor nyilván meghagyni azt és nem erőltetni feleslegesen olyan régi Windows-verzió telepítését, ami megfelelő driveres és egyéb támogatás hiányában eleve problémás lenne mind a telepítés, mind az utána történő működés szempontjából.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák