Hirdetés
Aktív témák
-
félisten
válasz wiggen123 #3681 üzenetére
Hali!
A W7 jó eséllyel szinte mindent fel fog ismerni az alaplapon, amit meg esetleg nem, ahhoz jó eséllyel használhatod a Vista x64 drivereket. De ki kell próbálni, 15 perc alatt lehet telepíteni a W7-et, ennyi időt rá lehet szánni.
kbalazsa
Sokat segítene driver ügyben, ha laptop pontos típusát megadnád, nem pedig egy olyan linket raksz be, amin egy chipset van, amivel rengeteg pl laptop rendelkezik...Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Morden24
nagyúr
válasz wiggen123 #3681 üzenetére
Alapban szerintem telepíts, és Windows Update után nézd meg az eszközkezelőben, hogy van-e bármilyen problémás eszköz.
Ha van x64-es Vista driver, akkor 90%, hogy meg tudod oldani a gondodat, ha adódna. De a lényeg az, hogy NE telepíts semmilyen eszközillesztőt, csak akkor, ha a Windows nem ismeri fel magától/WU-n keresztül.
Persze VGA meg ilyesmi az kivétel, az alá nyugodtan dobd fel a legfrissebbet
Sectumsempra - For Enemies
-
pzstm
titán
válasz wiggen123 #3708 üzenetére
Jó étvágyat! Pendrive-os telepítést javasolnék, ha van egy kézközelben esetleg. Meg ha már optikai adathordozót akarsz használni, akkor CD helyett DVD-t javasolnék
A Cd -s verzió nagyon lájt lesziPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
_stick_
őstag
válasz wiggen123 #23413 üzenetére
Az Aero és az UAC kikapcsolása az első dolgom volt, sokat javult utána.
Néha "üresjáratban" el kezdd dolgozni a vinyó és proci, de ezt betudom annak, hogy nem mai a gépem.Laccoss: Bármilyen program. Játék, kémprogram kereső, Nero, de ha jobb klikkel akarok kicsomagolni winrarral akkor is. Próbáltam úgy, hogyha lelövöm a védelmet, de nem az fogta meg. A körülményekhez képest (gépem) végülis teljesen jól fut, Vista után meg nem is panaszkodhatom.
-
Antigabo
tag
válasz wiggen123 #23467 üzenetére
alaplap: P5VD2-VM
3GB RAM
Gigabyte 9800GTX+ (1GB GDDR3)Processzor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6700 @ 2.66GHz (2800 MHz)
Operációs rendszer: Windows 7 Ultimate, 32-bit
DirectX verziója: 11.0
GPU processzor: GeForce 9800 GTX/9800 GTX+
Illesztőprogram verziója: 197.45
CUDA magok: 128
Központi óra: 740 MHz
Árnyaló óra: 1850 MHz
Memóriaóra: 1000 MHz (2000 MHz adatsebesség)
Memóriainterfész: 256 bit
Összes rendelkezésre álló grafikus memória: 2303 MB
Kijelölt videomemória: 1024 MB
Rendszer videomemória: 0 MB
Megosztott rendszermemória: 1279 MB
Video-BIOS verziója: 62.92.59.00.10
IRQ: 24
Busz: PCI Express x16további válaszok :
bobsys - a felbontást beállítja nem az a gond hanem hogy leveszi 16 bitre a színmélységet[ Szerkesztve ]
Szégyen a tudás - de hasznos !
-
ClioRS
őstag
válasz wiggen123 #23505 üzenetére
Még nem csináltam semmit, csak annyit, hogy lementettem a gyári programmal meg Ghost-al a rendszert. Szóval még mindig várom az ötleteket.
Amúgy az Xp-n lesz a boot partíció, mert az lesz felrakva először, csak utána megy fel a win7. Vagy rosszul gondolom?
Steelmanus: Különben is úgy csináltam volna, csak kérdés, hogy menni fog-e.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz wiggen123 #34508 üzenetére
Semmi jelentősége nincs, eddig sem volt. Az alignálás(partíció eltolás/Partition Alignment) kizárólag SSD-k esetén használatos, ott viszont nagyon ajánlott.
Itt egy remek cikk a témában, amiben még számos hasznos beállítás/info/érdekesség találhatóMindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz wiggen123 #34751 üzenetére
Az nem túl bonyolult megoldás számodra(ezt most tényleg nem "gonoszkodásból" kérdezem, csak nem biztos, hogy csináltál már ilyet), hogy megfelelő szoftverrel átméretezed a rendszerpartíciód? (adatvesztés nélkül persze)
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Lenry
félisten
válasz wiggen123 #34751 üzenetére
és az sok?
nekem csak a WINDOWS mappa több, mint 17 GB...
no mindegy, aminek a tartalmát törölheted:
Windows\temp
Windows\Softwaredistribution\Downloads
Users\<felhasználóneved>\AppData\Local\Temp\áthelyezheted a lapozófájlt, és ha nem használod, akkor kapcsold ki a hibernációt, így törlődik a memóriamennyiségeddel egyenlő méretű hiberfil.sys
admin módú parancssorba: powercfg -H offvégeztethetsz lemezkarbantartást, azzal is elég sok szutykot takaríttathatsz (jobb klikk a partíción, tulajdonságok, ott lesz a nagy tortadiagram alatt a gomb)
töröld a régi rendszervisszaállítási fájlokat
vagy felteheted a CCleaner nevű ingyenes programot, ami mindezt elvégzi helyetted
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
TRob1
veterán
válasz wiggen123 #34771 üzenetére
750GB winyó mellett 20GB-ot hagyni a rendszernek??? Megéri ezt a sok x@arakodást a "helyspórolás"? Szerintem aki így tesz, az magára vessen. (Nekem a 320as winyóból 100GB a rendszerpartíció, persze nem mondom hogy kell annyi, de egy 50est mindenki hagyhatna nyugodtan, és akkor nincsenek ilyen, vagy ehhez hasonló gondok)
A rendszervisszaállítást kikapcsolni, na ez meg a másik okos dolog, de persze mindenki maga dönti el hogy neki mi a "jó". (ezeket most nem kifejezetten neked szántam, mert elég sok hasonló problémát lehet olvasni itt is és máshol is)¤ R'n'R ¤
-
nagyúr
válasz wiggen123 #34780 üzenetére
De röhögök. Ez nem xp, hanem windows 7. Nem ugyan annyi a hely igénye a 2 rendszernek. Nekem 80-as vinyón van külön a rendszer. Ott nőhet, le se sz@rom.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
válasz wiggen123 #34771 üzenetére
Feltételezem 3 partíciód van ezek szerint
C->Rendszer(20G) Elsődleges
D->Adat(150G) Ezt nem tudom, hogy elsődleges vagy logikai
E->Adat(~570G) Ezt nem tudom, hogy elsődleges vagy logikaiAmúgy Én is azt a progit javasoltam volna, amit Sweet Lou 6
Egyszerűbb megoldást nem tudok, mivel alapvetően annyi az egész, hogy az E elejéből elveszünk, D-t kibővítjük és az elejéből elveszünk, C-t kibővítjük.
Persze ehhez tudni kell, hogy melyik partíció(k) logikaiak![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz wiggen123 #34786 üzenetére
Igen, a biztonsági mentés fontos, fontos/pótolhatatlan adatokat lementeni.
Készítettem egy videot, hogy elméletileg ennyi az egész
Semmi más alkalmazás ne legyen megnyitva, és imádkozz, hogy áramszünet ne legyen a művelet ideje alatt, ami a partíciókon található adatmennyiségtől függően, jó ideig is eltarthat.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
-
-
válasz wiggen123 #40027 üzenetére
A tartományban a PDC emulator role-t futtató kiszolgálóról szinkronizálják a gépek az időt a kerberos hitelesítés miatt, ha több mint 10 perccel tér el mint a tartományvezérlő akkor hitelesítési gondok lehetnek.
Tehát a szerveren kellene először megcsinálni az időszinkront.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Morden24
nagyúr
válasz wiggen123 #42306 üzenetére
Bármelyik.
Az Office esetén vannak olyan csomagok, amik korlátozott felhasználási jogkörrel rendelkeznek, ilyen pl. a Home & Student. Ilyen különbség a Windows-ok kiadásai között nincsenek, egy Home Premium is használható céges környezetben, ne legyen megtévesztő a neve[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
Aktív témák
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest