Hirdetés
Aktív témák
-
Grass
aktív tag
Sziasztok!
Mi a különbség az x86 és x64 között? Wikipedián olvastam róluk, de nem teljesen értem hogy miben is különböznek. Most akkor proci függő, hogy melyiket kell választanom?
Illetve annyi "féle" windows-zal találkozni mostanában, ezek közt mi a különbség?
Microsoft.Windows.7.ULTIMATE.x86.Integrated.December.2009.OEM.DVD-BIE
Microsoft.Windows.7.ULTIMATE.x86.Integrated.November.2009.OEM.DVD-BIE
Microsoft Windows 7 x86 Ultimate Retail HUN MSDN DVD
A válasz jöhet akár privátba is.
Előre is köszönöm a segítséget!"Ne vedd készpénznek mások gondolatait" - Good Will Hunting
-
Tiger_Norby
csendes tag
válasz band1103 #4699 üzenetére
Egyszoval most tuti hogy nem olyan mint a win xp x64? mert attol majdnem ongyilkos lettem hot s.z.a.r volt alig par program futott rajta. Meg a yahoo messengert sem tudtam ra felpakolni. Biztos vagy benne hogy bevallo a 7 x64? ne vegyek potyara meg 1 GB DDR-2 ot xD. Es fokeppen megeri-e lecserelni az xp-t erre? Mert kisse unom ezt a szokvanyos op-t.
A legjobbra torekszem gep szempontjabol :D
-
Morden24
nagyúr
x64 vs. 86 -> Az x64 a 64 bites os, az x86 meg a 32 bites os.
Amiben különböznek, röveiden, tömören:
- 4Gb-nél több memóriát tud kezelni a 64 bit
- 2Gb-nél többet is tud osztani egy programnak a 64 bit
- tudsz 64 bites programokat futtatni a 64 bites os-ed alattErgo a kettő gyakorlatilag egyezik, csak a 64 bitesnek van pár előnyös tulajdonsága.
A felsorolt Windows verziókat még nem láttam a boltokban, így feltételezem, hogy lopott szoftverek. A véleményeket talán ott kérdezd meg, ahol terjesztik ezeket a szemeteket
Sectumsempra - For Enemies
-
rigo88
aktív tag
válasz Tiger_Norby #4703 üzenetére
én már március óta azt használom. gyakorlatilag nem volt olyan program - a du super controler-en kívül - amit nem tudtam volna felpakolni rá. gondolom az ilyen rezidens programok nem szeretik de nagyon ritka.
és igen, én is kipróbáltam régen az xp x64et és katasztrófális volt
[ Szerkesztve ]
Dirr
-
adam_
senior tag
Ha megosztottam egy mappát és ezt követően már nem szeretném, hogy megosztva legyen, akkor hogyan tudom róla levenni a megosztást?
-
Csapi007
veterán
Hy
Mi a legegyszerűbb módja a Win másik winyóra/partícióra költöztetésének?
Próbáltam Ghostal megoldani de nem ment. Esetleg egy egyszerű copy partíció jó lenne?
Megfelelő a Wines meg a külső programos megoldás is."Csak úgy mondom"
-
Morden24
nagyúr
Minden kedves fórumozónak
(és itt kiemelném a teljesség igénye nélkül pzstm, hackeeeee, bobsys, Clemi, polonic, Barthezz2, D1Rect, pincehely és Csabee. kollégákat)
nagyon kellemes, boldog és egyéb klisékben gazdag Karácsonyt kívánok így másfél üveg chardonnay után
P.S.: Persze Lauda és SymbianOS uraknak is jár a kitüntető jókívánság csak mennének már végre Linuxra
Sectumsempra - For Enemies
-
patriky
csendes tag
Hali! Még mindig nem tudom a telepítést megoldani, harmadjára írtam ki a Win 7-et, be is bootol, kiválasztom a nyelveket, de kijön egy hibaüzenet, " Egy CD/DVD- meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Ha az illesztőprogram hajlékonylemezen, CD-n vagy DVD-n, ill. USB flash meghajtón található, helyezze be a lemezt vagy csatlakoztassa az eszközt most. " Erre most mit lépjek? Minek az illesztőprogramja kell? Légyszi segítsetek mert már szétb*sz az ideg, h nem bírom megcsinálni, itt áll az új konfig 2 napja.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Psychonaut #4718 üzenetére
Registry-ben át lehet írni valahol, hogy ne mutasson 1 adott meghajtót a sajátgépben...
Csak az a gáz, hogy nem emléxek, hogy mit kell átírni, hülyeséget meg nem akarok mondani..
Nem ez rémlik, de pl. [link]
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Zolás
addikt
Üdv urak kis gondom támadt.
Felraktam a Chrome nevü böngészöt és amióta bezártam nem indul el ujra. És letörölni se tudom. Se hibaüzi se semmi extra csak nem csinál semmit. Ilyenkor mi a lótúrót lehet vele csinálni?
Restart megvolt nem jött be.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
válasz hackeeeee #4726 üzenetére
Háizé szóval azt hogy is kell?
Még marharégen xp-nél tudtam de istené se ugrik beCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Vasinger!
nagyúr
Szerintetek érdemes lenne a karácsonyra kapott pendriveomat ready boostra használni? Mennyire gyorsul a rendszer? Van valakinek személyes tapasztalata? 30 MB/s a max olvasási sebessége a mérések alapján, nem tudom elég e ez valamire.
-
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Win7 re milyen codecet kell tenni hogy dts szóljon 1álltalán legyen opticain kimenő jel /asus m4a79t deluxe/ lapról van szó
Óvakodj a csavarhúzóval közlekedő programozótól!
-
rigo88
aktív tag
válasz Norb3rto #4732 üzenetére
ez
de alapból is megy az s/pdifre a hang. én már telepítéskor bedugtam így azt vette alapértelmezettnek. egyébként fogod és rányomsz a hangszóróra az óra mellett, jobbklikk, lejátszóeszközök és ott beállítod a s/pdifet alapértelmezettnek.
hogy a winamp - vagy bármilyen más lejátszó - lejátszon .dts fájlokat azt még nem sikerült megoldania senkinek eddig. várjuk a friss realtek drivert.
film simán megy 5.1be ac3 telepítés után.
játék és hang -még - nem.
Dirr
-
adam_
senior tag
Hogyan lehet Win7-ben a már megosztott mappákról levenni a megosztást? Sehol nem találom, ott ahol meg lehet osztani, nem tudom, hogy lehet "visszaosztani", az adott mappát a hálózat számára...
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Tegnap vettem egy SATA2-es 1TB-os Samsung F3 winyót, amire ma telepítettem oprendszert(tegnap csak az adatokat másoltam). LAN driverrel és anélkül is azt csinálja, hogy néha elmegy a net, böngészni nem tudok, a lenti hálózati ikon ugyanúgy jelzi a netet, mint előtte, a torrent up/down meg megy, de a trackert már nem tudja frissíteni. Vissza nem jön, csak restarttal. Az előbb újrahúztam az egészet negyed óra alatt, és 5 perc után megint elkezdte.
Van valakinek ötlete?
Előre is köszi, sürgős lenne.
szerk.: Előtte ugyanezt az x64-est használtam a 300GB-os döglődő IDE winyómon hónapokig gond nélkül.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - Asus RX 6600 XT eladó
-
-
nyunyu
félisten
B+
Multkor azon szenvedtem, hogy anyamnak karacsonyra osszerakando gepen legyen parhuzamos port a nyomtatonak, erre ma dugom ra a nyomtatot, ez fogad:
HP oldalan meg csak annyit talaltam, hogy nem tamogatjak, hasznald a Vista beepitettjet.
Ertem en, hogy 10 eves a nyomtato, de konyorgom, ez business modell volt (Utodai legalabbis Business InkJet neven futottak), nem egyszerhasznalatos SOHO termek...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
z0d1AK
nagyúr
Kellemes ünnepeket első körben.
Érdekelne engem, hogy van ugye a pendriveról bootoló install. Ezt meg lehetne-e oldani egy több partíciós külső vinyó egyik partíciójával,hogy a többi partíció biztosan ép maradjon?
a szitu bővebben a következő:
Tehát volna egy 500gigás 2,5"-os vinyóm, és azon van két 192gb-os fat32 partíció, illetve egy 81gb-os ntfs. A fat32 partíciókon van vagy 3000giga adat,aminek nem kellene elvesznie. Az ntfs partíciót be lehet állítani úgy. hogy arról bootoljon a telepítő,és a másik két partíció épen maradjon???Ez a ReadyBoost engem is érdekelne, bár én elsősorban a netbookhoz gondoltam valami hasonló megoldást esetleg egy memória kártyával. Volna bármi értelme, vagy haszna?
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
nyunyu
félisten
-
Poo
senior tag
hello
tudna nekem valaki olyanba segiteni hogy alaplapon van 7.1 hangkártyám de le volt tiltva telepítéskor biosban mert egy creativ audigy-t használtam eddig de hát azzal nincs csak 2.0 hangom és kiszeretném próbálni az alaplapit de sehol nem találom hogy hogy kéne felismertetni win 7-el,eszközkezelőben nem jelenik meg.
thx a helpet előre is.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én azzal szívok, hogy a hálózatban megosztott nyomtatót, hiába telepíti fel másik gép, nem nyomtat, ahogy rányomok a nyomtatás gombra, azonnal hibaüzenet fogad....
Esetlegesen letölthetős vistás driver nincs hozzá, és azt megpróbálni megetetni vele eszközkezelőben?
@z0d1AK: Szerintem nem, vagy hát nem tudom, hogy mit kínál fel az USB tool, de sztem az csak 1 lemezt lát, és kész, nem lát rajta külön partíciót, de ha mégis, akkor nem szóltam. Readyboost-ot én írtam lejjebb, 1szer próbáltam, semmi különbséget nem éreztem. Akkor van értelme, ha kevés ram van a gépben, szerintem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
negyedes
addikt
Fentebb volt emlitve ez a vinyos dolog(en soha nem probaltam es nem is barmolnek el 1 kulso vinyot ezert), hatha megprobalta az illeto es visszair, hogy mi lett a vege.
Nalam feldob egy ablakot, hogy akarom-e hasznalni a memkartyat readyboostra. Szoval lehet hasznalni. Hogy mennyi ertelme van es mennyit gyorsul azt nem tudom, soha nem volt ra szuksegem egy probat azert meger.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Poo
senior tag
válasz sfdrakex #4744 üzenetére
hát ez az hogy egyik sem valósult így meg mert ezt próbáltam már.
megpróbálom azt hogy kiveszem a slotbol a creativot lássam akkor mit csinál....mert ahogy olvasgatom az első hszben szereplő dolgokon már végigrágtam magam de nem segített és azé nem olyan fasza hogy nincs basszusom egyáltalán de ha esetleg tudsz más megoldásról szívesen várom.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
z0d1AK
nagyúr
válasz negyedes #4747 üzenetére
Utána nézek, csak közben 3 más dolgot is csinálok,így nem sok időm van keresni.
Azért volna jó, ha menne rendesen, mert nincs 4 gigás pendrive-om, mivel ha valami adatot kell hordozom, arra használom az 500-ast is. Viszont mivel netbookra telepítenék, így kellene valami, mert nem akarom megint az usb~sata átalakítót elkérni ismerősömtől.A readyboost-ot nekem is kiírja,még a külső vinyónál is. Viszont a netbooknál nemtom, hogy volna-e haszna.
2giga ram van benne, isten igazából nem érzem lassúnak, hibátlanul fut is. De olyan árban vannak a memória kártyák, hogy dobják az ember után, és ha volna valami haszna, akkor lehet megérné.Most gondolkozom, hogy a pendrive-ról telepítős módszer még memória kártyán is menne, elvileg!
Szerk.
Nyunyu: nálam is a régi tally lézer nyomtató úgy megy, hogy az xp drivert tallóztam be, és azzal már kezelte hibátlanul![ Szerkesztve ]
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest