Hirdetés
Aktív témák
-
steve24
aktív tag
és a videokártya is elég neki? nert ugy tudom nem egy nagy szám, melette még lehetne használni Counter Strike 1.6 ra? remélem nem lesz gond vele
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
-
hamikike
tag
Bizonyára lehet leírás a problémámra, de 39554 hozzászólás átnézése őrülethez vezet.
A problémám:
Töredezettség-mentesítést akartam csinálni a Paragon Harddisk Manager-el (2008-as és lehet hogy ez az ok), de ezt csak indulásnál lehet.
Újraindult a gép, el is kezdte, de valahol 3/4 résznél hirtelen, se szó se beszéd abbahagyta és elindult az oprendszer, más probléma nem látszódott.
Csak hogy a Win7 töredezettségmentesítője nem látta ezután a C: meghajtót, a súgó szerint azért, mert más használja a meghajtót ilyen célra.
Ez talán érthető is, hiszen a Paragon elkezdte, de nem fejezte be és bizonyára ennek a nyoma megmaradt, amit a win7 foglaltságnak érzékel.
Kérdésem:
1. Egyrészt jól sejtem-e?
2. Másrészt hová tehetet bejegyzést az indulásra a Paragon?
3. Harmadrészt hogy lehetne ezt az állapotot feloldani.
4. XP nél valahová a boot rekord "környékére" kerülhetet az ilyesmi és elég volt a bootrekord újraírása, Win7-ben ez hogy van és lehet ez megoldás a problémámra?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz hamikike #39555 üzenetére
Az szerintem nem megy win7-en, vagyis hibás. Az újabb verziókkal nincs baj.
Miért ezzel csinálsz töredezettség mentesítést? A windows-os jobb."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Runner_fxr
Ármester
válasz kraftxld #39484 üzenetére
Szia! Nos megcsináltam ma amit tegnap javasoltatok, de csak részben működik a dolog. Először feltelepítettem az xp-t az egyik vinyóra, eközben le volt húzva a másik. Majd visszadugtam másikat is és arra felraktam a win 7-et. Az eredmény az lett, hogy nincs boot menü, hanem biosban kiválasztom melyik vinyó legyen elsődleges és akkor arról indítja az oprendszert. Mindkét oprendszer működik de sajnos nincs boot menü. Végül is nekem így is jó csak nem értem miért nem jött úgy össze.
-
nagyúr
válasz Runner_fxr #39557 üzenetére
Easybcd-vel csinálj hozzá boot menüt.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
félisten
[link]
Topikban keress rá, találsz leírást hozzá.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
sfdrakex
nagyúr
Windows 7 ben a vezérlőpult/rendszer/speciális rendszerbeállítások/ speciális fülecske itt a rendszer indítás helyreállításnál beállításokban nézd meg hogy van e pipa a rendszerek listájának megjelenítésénél.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Fire/SOUL/CD #39559 üzenetére
Köszönöm! Ma megpróbálom ezt is! Még lenne egy hülye kérdésem. Az xp-ben mi az alapértelmezett betűtípus? Nem tudom miért de valahogy átállítódott és nem a megszokott a betűk vastagsága hanem ilyen vékonyabb típusú lett. A böngészőben is ilyen, a total commander ben is mindenhol. Ezt hol tudom alapértelmezettre visszaállítani?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Runner_fxr #39561 üzenetére
Hogy én is egy kicsit OFF legyek, az XP-ben Tahoma az alapértelmezett betűtípus. De ezt az XP-s topikban is feltehetted volna.
-
negyedes
addikt
Irtam regebben hogy magatol visszajon a noti standbybol. A hetevegen megint visszajott, de most a szemem lattan. Felgyujtom az ejelilampamat, a gep bekapcsol, teker kb 10 masodpercet es utanna visszamegy stand by-ba vagyis hw-es gond lessz vele.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Psychonaut
veterán
Hali!
Már korábban is felvetettem ezt a problémát, akkor nem érkezett rá válasz, külföldi fórumokon sem jártam sajnos sikerrel. A gond a következő: nem tudok fájlokat másolni a merevlemezem egyik partíciójáról - de csak bizonyos fájlokat (pl. filmek, iso fájlok, mp3-mak). Állandóan írásvédettségre hivatkozik, de én nem tettem a fájlokat írásvédetté, és egy frissen letöltött .exe fájlt (VLC telepítő, de akármi más is lehet) simán tudok oda-vissza másolni, egyik partícióról a másikra. Összefoglalva: csak egy partíciónál (nem rendszer, de ugyanaz a merevlemez) jelentkezik a gond, és ott sem minden fájl esetén. Take Ownership és manuális saját tulajdonba vétel sem segít. Víruskeresés megvolt (MBAM+avast!), nem talált semmit.
Valakinek bármi tipp?[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
válasz Psychonaut #39567 üzenetére
Egy 6 magos gépen, GTX480-al sztem ennek a problémának nem kéne megjelennie
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
-
psg5
veterán
Win 7 re Firefox legújabb feltelepítve és tálcán , de még az intézőben is, nem rendeli hozzá a rókás ikont, hanem egy "semmilyen ikon" van. Miért?
F.K.T.
-
Steelmanus
addikt
Ujra inditottad a gepet miutan feltelepitetted a rokat? Altalaban helyre jon, ha nem akkor torolni kell az ikonok adatbazisat az %userprofile%\AppData\Local mappabol. A W7 majd keszit egy ujat, miutan ujrainditod a rendszert.
Lehet csinalni hozza egy *.bat fajlt is:taskkill /IM explorer.exe /F
cd /d %userprofile%\AppData\Local
del IconCache.db /a
shutdown /r /t 0Ez lenne a tartalma.
-
nfsu17
veterán
válasz Psychonaut #39571 üzenetére
Érdekes. Mert játék alatt én nem vettem észre lassulást, ha valóban nem kapcsolta ki az aerot.
-
current
tag
Sziasztok!
Próbáltam rákeresni a fórumban itt, de sehogy sem sikerült így leírom, hátha valaki segít. Win 7-ben szeretném egy vagy több adott file-nak az ikonját megváltoztatni, úgy értem, hogy pl a VLC player játssza le nekem a videó file-okat, avi, mkv, stb, de így minden ilyen kiterjesztésű file ikonja egy csúnya csíkos kúp, ráadásul a különböző videóformátumokat jó lenne "ikonilag" is megkülönböztetni. Sajnos sehol sem találom, hol van erre mód a Win 7-ben, jobb egérre csak a program társítást lehet megváltoztatni, azt, hogy milyen ikont kapjon, nem. Valaki tudna ebben segíteni? Köszönöm szépen!
current -
psg5
veterán
válasz Steelmanus #39572 üzenetére
Cache törlés nem oldotta meg. Firefox újratelepítés és utána rögtön újraindítás viszont igen.
Köszi.
F.K.T.
-
-
Morden24
nagyúr
válasz Psychonaut #39578 üzenetére
Videólejátszó, zenelejátszó stb. nagyrészt ízlés kérdése, minimális speciális esettől eltekintve.
Ha elégedett vagy azzal, amit éppen használsz, tök felesleges másra váltani, ha meg ki akasz valamit próbálni, akkor telepítesz és megnézedSectumsempra - For Enemies
-
-
Midway
senior tag
Hi!
1600*900 felbontást használok egy 22" monitoron.
A "start -> futtatás -> parancssor" után olyan kicsi az ablak,hogy olvashatatlan.
Illetve az ablak nyujtható lefelé ,de a betűket nem látom benne olyan aprók.Hogyan lehet ezt átállítani , hogy olvasható legyen?
-
current
tag
válasz Morden24 #39586 üzenetére
No, kösz, erre voltam kíváncsi. Igen, találtam több fajta módot a neten erre, de iszonyú bonyolult, átírni mindenféle dolgokat a regeditben, hááát... nem tudom. Egyébként ez egyáltalán nem felesleges funkció. Ugyanis az rendben van pl, hogy egy lejátszó elég már minden videóformátum lejátszására, de formátumokból meg sok van, és nekem nem jó, hogy az avi file ikonja tök ugyanolyan mint az mkv vagy a mov file ikonja. Engem igenis zavar... és sztem nem vagyok ezzel egyedül. De kösz mindenkitől a segítséget, mert akkor nem keresem tovább a win7 beállításaiban.
-
Morden24
nagyúr
válasz current #39588 üzenetére
Hát nézd, én ezt azzal oldottam meg, hogy van telepítve codec, ergo minden szépen kap thumbnailt a WinExplorerben, no meg egyébként sem ikonok alapján keresek, mert videók a "Videos" folderben vannak (mármint a Videos-ba be van csatolva többek között a külső vinyó is, ahol a sorozatokat tartom), és így minden fasza.
Na meg persze, nem állítom, hogy haszontalan, de nyilván nem sokakat érdekelt, ezért került ki, aztán meg vissza már nem
De ettől függetlenül persze idegesítő tud lenni. Nem olyan bonyolult az a regedit dolog, csak figyelj oda. Nem harapSectumsempra - For Enemies
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Dos parancssort windows indítás előtt hogyan érhetem el?
A bootolható pendrive és freedos működik, de nem tudok alóla firmware-t frissíteni."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Morden24
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #39590 üzenetére
Csinálsz egy 1,44-es bootlemezt, Windows lemezformázóban van ilyen funkció.
Sectumsempra - For Enemies
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Szeretném a C meghajómat tömöríteni.Fogja az lassítani a gépet? -
sfdrakex
nagyúr
válasz current #39588 üzenetére
KMPlayerhez társított videók ikonjában kiírja a fájl típust és különböző színekkel jelöli a különböző videó kiterjesztéseket. Mondjuk én total commandert használok és ott meg látszanak a fájlok kiterjesztései
[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #39593 üzenetére
Minek a firmware-t akarod frissíteni, újabban mindent lehet szerintem windows alól is.
(#39592) dodopek
Szerintem ha a C a rendszer meghajtód azt inkább ne tömörítsd ha kevés a hely Easus partition managerrel tudsz hozzá adni pár gigát másik partícióból ha azon van üres helyed.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #39593 üzenetére
Hátizééé... itt egy oldal, hátha ez nyújt segítséget
Sectumsempra - For Enemies
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #39599 üzenetére
A pendriveon ne legyen más csak a firmware, úgy próbálj bootolni róla.
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rap, Hip-hop 90'
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest