Hirdetés
- PlayStation 5
- Dark Souls sorozat
- Bestbuy játékok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Test Drive Unlimited 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt_64
senior tag
válasz Csorbi #23200 üzenetére
A Driver Booster Pro fizetős. Ha nem fizetett érte akkor vmi Crack lesz. Innentől : Lerúgás...
De nem is értem ezt a driver miskulanciát, én az ilyen cuccoktól távol tartom magam."1 faszfej ajálotta a neten amikor tanulmányoztam, hogy miként kell Windowst telepiteni ."
na igen , brugo tekintse ezt tanulópénznek, szerencsére csak virtuális és nem valódi[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz zsolt_64 #23199 üzenetére
Nem mondtam hogy ez így jó!
Le is írtam ,hogy driver booster és hasonló jóságok kerülendők ,mert semmi szüksgég rá.
Ugyanakkor ott van a play áruházban (is) a progi ,és nem irányított semmiféle cirill betűs oldalra ahonnan "menekülni kell" .
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Noxy
veterán
-
zsolt_64
senior tag
Felőlem nyugodtan letölthetsz egy .ru végződésű oldalról egy vpn-nek mondott programot , és telepítheted a gépedre. Jó egészséget kívánok hozzá....
Csorbi: lehet , de én már a driver booster miatt is újratelepíteném a windows-t. Pláne hogy most történt és még nem lakta be...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt_64
senior tag
válasz boborján2 #23207 üzenetére
Néha érdekes dolgokat dobál a Google, ugyanarra keresésre másoknak eltérőeket
Csak elmélet: Mivel tudok lengyelül, ezért sok lengyel oldalra-kifejezésre keresek rá.
Ez már LEHET ok arra hogy valahogy befolyásolják a találatokat. (amilyen jóba vannak a lengyelek az oroszokkal mostanában ) Azért zajlik a kiberháború. De lehet hogy ez csak az én paranoiám...[ Szerkesztve ]
-
brugo
aktív tag
Máskülönben jelenleg minden a legnagyobb rendben van nemrég jelentett a Bitdefender ,hogy minden ok . Végignéztem a telepített programok listáját ott se láttam semmi gyanusat .
A legjobb lenne ha a Mikrosoft is zárt rendszer lenne mint az Apple
és csak az általa átszürt programokat engedélyezné telepíteni . -
roseA580
junior tag
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Egy törlős telepítéshez túlságosan belakott W10-es WinToGo-t szeretnék átépíteni W11-es WinToGo-ra.
Lehetséges a frissítés minden eredeti telepítés (egyebek, adatok letöltések...) megtartásával?...és ahogy illik:
-
King Unique
titán
válasz 5leteseN #23216 üzenetére
A Windows To Go alapesetben nem támogatja a standard in-place upgrade-et (kivétel "enablement package" módszer), meg ha pl. a Rufus vagy más hasonló programmal lett létrehozva, ilyenkor max. Windows To Go Upgrader és egyéb hasonló programokkal, virtuális környezetben lehet megoldani a verziófrissítést.
Ha szokványos módon lett telepítve a Windows 11 belső HDD / SSD meghajtóra, majd az utólag USB-n lett csatlakoztatva és Windows To Go módban használva (már ha jó esetben elindult átkonvertálás nélkül), akkor megoldás lehet a verziófrissítés idejére visszahelyezni a PC-be belső meghajtóként, majd a Windows 10
—►
Windows 11 in-place upgrade után ismét USB-n csatlakoztatni és úgy használni, már ha bootol utána egyáltalán USB-n.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz King Unique #23217 üzenetére
Újra-telepítgetések lesznek. ... azért Kösz!
-
krealon
veterán
"Windows 11 operációs rendszert használok.
PC bekapcsolást követően 3-5 percen belül megfagy a képernyő és csak az egér kurzor mozgatható, de más művelet nem hajtható végre. Újraindítást követően ismét ezt produkálja.
Mi lehet a hiba?"Az explorer.exe hasal el valószínűleg.
2 opciód van:
- nem érdekel az oka, csak működjön, akkor telepítsd újra a Windowst.
- meg akarod javítan, akkor a Task Manager ([Ctrl]
+[Shift]
+[Esc]
) segítségével el tudod inditani a Command Prompt-ot (Processes --> Run new task -->cmd
), onnan elérhető az Event Viewer (Eseménynaplóeventvwr.msc
+[Enter]
) onnan jó esetben kimazsolázható a hiba oka.Gyakran elég a grafikus alrendszer újraindítása a
[Ctrl]
+[Shift]
+[Win]
+[B]
billentyű kombinációval. -
zsolt_64
senior tag
Az én olvasatomban ez úgy tűnt hogy egyből az install közben/vagy utána közvetlenül jött az erőszakos vpn regisztráció. Nem tűnt fel hogy elindítottad a Driver Booster-t.
Az mindenképpen jó hogy megszabadultál tőle. Minden drivered rendben van ?
jobb egér a menü ikonjára és ott eszközkezelő. Nem szabad sárga ikonos figyelmeztetésnek lennie...[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
Sziasztok!
Volt egy Halmozott frissítés a Windows 11-en és azóta lassan áll le a Windows.
Mit tudok tenni, hogy újra gyorsan kapcsoljon ki a PC-m.Köszi.
-
VGYke
addikt
Ha már volt, bocsánat. Windows 11 24H2 - Nem kompatibilis a géped? DE IGEN! Még a 2009-es Phenom ii is! Mutatom hogyan!
Nem tűnik bonyolultnak.(?)kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
petakpa1
őstag
Végignéztem a videót, de nekem az jött le belőle, hogy Phenom II-re így sem lehet telepíteni. Illetve egészen pontosan, lehet, hogy fel lehet ezzel a boot.wim cserével megmókolt telepítő segítségével tenni SSE4.2-t nem tudo CPU-s gépre is a W11 24H2-t, és lehet, hogy be is bootol vele, de amikor majd olyan programot/W11 szolgáltatás alrendszert akarsz használni, amelyhez kell az SSE4.2 akkor le fog fagyni a gép.
Vagy rosszul értem a videót?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok.
Na az én hülyeségem miatt elindítottam egy vírust. (windows 11)
Axopac.exe a neve.
Utána folyamatosan kidobott a Discordról, telegramról..stb.jöttek az emailra hogy beléptek..stb.. próbáltam letisztítani a gépet, de szombaton jött 1 email, és egy ember elküldte a gépemről a képernyőképet, meg hogy mindent lementett a saját szerverére és fizessek jelszókat váltogattam de újra belépett alkalmazásokba.
Na gyorsan hálózat off, minden kép, fontos adat lement és legyalultam az egész gépet..
Új win, majd minden bejelentkezésemet, jelszavakat megváltoztattam és áttettem másik emailra.
Így akkor már biztonságban vagyok ugye?
Tudtok ajánlani jó vírusírtót egyébként?>>Youtube/Sziszifeca<<
-
félisten
válasz petakpa1 #23230 üzenetére
Jól értetted, a srác mondja is, innentől hallgasd meg, amit a kódbázisról mond kb. 40 sec.
Én is írtam már róla itt, egyértelműsítve, hogy mi is ez és miért nem lehet megkerülni, de hogy kódolás szintjén is látható legyen, ezért gyorsan írtam egy nagyon egyszerű kódot, csak hogy bemutassam, hogy mit is jelent ez kód szinten.
Assembly forráskód | Debuggolva
Ha ezt a kis, 1KB-s progit valaki olyan CPU-n futtatná, ami nem támogatja az SSE4.2 és ezáltal a POPCNT utasítást, ott "csodálatos" dolgok történhetnek.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
DrKapocs
őstag
válasz Sziszifeca #23231 üzenetére
Nem tudom mennyire látod át, de brutál nagy a baj. Azt sem tudom, hogy mennyire figyeltél korábban a biztonságra, használtáltál-e mondjuk Veracrypt-et, Cryptomatort (vagy valami hasonlót), jelszókezelőt. Gondolom a Google-nél tároltad a jelszavaidat és beléptek a Google fiókodba is, kvázi az összes jelszavadhoz hozzáfértek. De ez csak egy tipp. Nem tudom, hogy a bankkártya adataid ott voltak-e valahol vagy a megtakarítással kapcsolatos adataid. Szóval nehéz válaszolni ezek ismerete nélkül.
Én mit csinálnék? Első lépésként (remélem ez már megvolt) letiltatnám a korábbi bankkártyáimat, újat kérnék helyettük, illetve új netbanki, stb. azonosítókat kérnék. Ez a legfontosabb. Teljesen legyalulnám a rendszert, semmit nem tennék vissza a régi anyagok közül. Semmi hack, crack, okosban megszerzett szoftver. Nem tudhatod, hogy a Google fiókodhoz miket rendelt hozzá, jelenleg is belépve tartózkodik-e, visszaálltási kulcsok (recovery key) birtokában van-e, a kétlépcsős belépés QR-kódja, azonosítója megvan-e, stb. Szóval, szépen elmennék egy boltba és vennék egy Yubi Security fizikai hardverkulcsot. És rendelnék egy másikat, egy Token2-t is, hogy legyen tartalék. Tiszta install után az összes eszközt kiléptetném a Goolge accountomból. Nyilván jelszómódosítás újra és kb. 1-2 napi rendszerességgel egy ideig ezt megcsinálnám. Törölném a hozzárendelt telefonszámot, ugyan így az e-maillel. Törölném a Google Hitelesítőt, a recovery key-eket is. Hozzárendelném a fiókhoz a Yubikey-t, így csak fizikai hardverkulcs birtokában lehet belépni. Hozzáadnék egy frissen regisztrált biztonsági e-mail címet, mondjuk protonosat és egy újabb telefonszámot, ami más, mint a korábbi volt. Bár ez nem is igazán kellene. Majd jönne egy újabb QR-kód alapján a Google Hitelesítő (helyett az Aegis). Kimenteném az összes jelszavamat, majd gyosan használatba vennék egy jelszókezelőt, mondjuk Bitwardent. Az összes jelszavamat megváltoztatnám, ami brutál időigényes, mindenhol hasonló biztonsági megoldásokat csinálnék, mint a Google account esetén.
Tanulnék a dologból, fontosabb fájlok titkosítva vannak még a gépen is (Veracrypt vagy Crytomator), felhős tárhelyre csak Cryptomatoron keresztül töltök fel. Nem töltök le semmi tört programot, inkább kifizetem azt a kis összeget, amit kérnek érte, a biztonságom többet ér. Vagy keresek ingyenes alternatívát hozzá. Nem biztos, hogy más víruskereső a megoldás (mondjuk én korábban megvettem egy Avast Prémiumot, de még nekem sincs fenn a windows 11-re való áttérés óta, az MS megoldását is elég jónak írják). Én használok VPN-t is, nekem egy olcsóbb van, Cyberghost.
Szóval, nem fogsz unatkozni, hogy kitereld a beengedett farkast a házikóból.
P.S.: Igen, tudom, a megoldásaim nem ingyenesek, de az eszközök beszerzése a jövőbeni biztonság érdekében fizetendő díjaknak tekintendők.
[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
válasz DrKapocs #23233 üzenetére
Szia.
Köszi a részletes tájékoztatót.
Egyből gép teljes gyalulása megvolt, minden meghajtó.
Igen az egyik email címemhez volt lementve a google-ba az összes jelszó. Mindent kitöröltem.
Aztán telefonon kiléptettem az összes helyről az összes email címemet, és egy másik emailomhoz újra generáltam a hitelesítőket.
Minden fontos oldalon amit használok a meghekkelt email címemet kiiktattam.
Érdekes, mert csak az egyik email címemet piszkálgatta, amihez persze le voltak mentve a jelszók.
De hogy kiléptettem magam többször, így már nem lehet benne az emailomba gondolom, vagyis a google és firefoxba nem fogok lépni, hogy szikronizálja a könyvjelzőket...stb.
A telefonra ezzel a vírussal nem tud rámenni ugye? mármint ha telefonon módosítgatok, jelenleg azt biztosnak tartottam.
Semmi olyan programot nem szedek már le, fő a biztonság, de ez hüjeség volt amit csináltam...
3 napig szenvedtem a jelszók..stb...újragenerálással.. Azóta nem láttam semmi gyanúsat.
Ennek ellenére ő még a hekkelt emailomba benne lehet? Azt az emailt nem akarom használni már, törölni is akarom majd..
Google-ba a kártyám volt hozzárendelve (wise), de egyből töröltem, az nem ezzel az emaillal volt regelve..A képernyőkép amit küldött, az azon a napon készült amikor feltettem a vírust. Nem friss a kép. kb 2 hetes.. Olyan jelszavak nem voltak mentve ami bankhoz kapcsolódik..szerencsére. de mostmár semmi jelszót nem mentek.
Figyelgetem azért látok e valami gyanúsat, de így a gépembe már nem lát bele ugye, hiába lép be azzal a jelszóval? Használja nyugodtan, semmi olyan nincs már hozzárendelve.
Amitől félek, telefonra így akkor nem tudott felmenni ugye, csak a gépre?Utána nézek a hardverkulcsnak azért...
>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Noxy
veterán
válasz Sziszifeca #23234 üzenetére
Má ne haragudj, de hogy tudtál elindítani egy vírust W11-n?
Kikapcsoltad a defendert?
Ja mondjuk vannak "virágbolti" programok, amik erre kérnek telepítés előtt.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
aktív tag
-
DrKapocs
őstag
válasz Sziszifeca #23234 üzenetére
"Telefonra átmenni": Ha nem tettél fel semmilyen appot a telefonra, akkor nem.
"már nem lát bele ugye, hiába lép be azzal a jelszóval": Ha az összes eszközt kijelentkeztetted, megcsináltad az említett lépéseket, akkor nem.
"Olyan jelszavak nem voltak mentve ami bankhoz kapcsolódik": Az okés, hogy a böngészőben nem volt mentve. De vajon a különböző helyekről sem tudja összeguberálni a bankkártya adatokat, ahonnan pl. rendeltél már valaha (pl. emag, alza, stb.)? Elméletileg nem lehet csak úgy rendelgetni (2FA), de nem szerencsés, ha hozzáférhetett dolgokhoz.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Sejtem, hogy lerágott csont a téma, de van valahol arról összefoglaló, mennyivel több teljesítményt eszik win 11 alapból, mint a win 10? Esetleg milyen funkciókat lehet kikapcsolni, hogy a win 11 leginkább win 10-re hasonlítson cpu és hdd terhelésben? Gondolok főleg a temérdek sok extra logolásra.
A tippeket előre is köszönöm.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
Geth
veterán
Gondolok főleg a temérdek sok extra logolásra.
Ezt kifejtenéd? Érdekelne.Btw, támogatott rendszeren meglepően ugyanolyan a CPU és SSD terhelés, mint anno a 10-esen. Igen, szándékosan nem HDD-t írtam, olyanom win alatt nincs.
(MIndkét oprendszerből DISM-mel kioperáltam ami nem kellett capability-ket, feature-öket és beépített app-okat.) -
VGYke
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #23232 üzenetére
Most látom, hogy a 2013-as Intel Core i7-4820K CPU tartalmazza az SSE4.2 utasításkészletet.
Ha már nagyon nem lesz támogatott a Win10 és ne adj’ isten még vennék bele TPM modult is majd rámókolnám a Win11-et, akkor a Win11 a Win10 „kódjával” automatikusan regisztrálva lesz?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
coco2
őstag
Én még hdd-vel vagyok, és reboot után kb 5 percen keresztül akad a gép. Egyszer utána kotortam, ilyen 20k+ üzenet megy a log-ba. Régebben nem volt ilyen, de aztán jött egyik patch a másikra, szóval a tendencia azt jelzi, 11 alatt csak még olyanabb lehet. Amúgy igen, ssd-vel néztem egy laptopot, és azzal nem érzékelhető.
-
5leteseN
senior tag
Laposomban(Latitude 7390) lévő előtelepített W11-et szeretném külső USB-3.0/3.1 SSD adapterrel üzembe helyezni. Az a terv ugyanis, hogy (ha lehet) "átépíteném" ezt az előtelepített és automatikusan aktivált W-11-est WinToGo-ra, ami(immáron már W11 WinToGo-t) a korábbi itt olvasott infók alapján az eredeti laposban teljes(aktivált) jogosultsággal tudok majd használni, másutt pedig az aktiválatlan WinToGo jogosultságokkal.
Más gépek megesett tapasztalataim alapján a külső adapterre telepített WinToGo nem tudott elindulni az azonos alaplap SSD foglalatában. Ez a lehetőség jó lenne, ha rendelkezésre állna.
...ahogy "jár":
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ha veszel TPM 2.x modult, akkor -elméletben- minden W11 követelménynek megfelel a vasad, ergó már nem kell "mókolni"... Azért a W10 Retail kulcs legyen kéznél, mert -ezt nem tapasztalatból írom- előfordulhat, hogy egy külső TPM hozzáadását és engedélyezését követően nem fogja automatikusan aktiválni magát a W11, ha tiszta telepítéssel pakolod fel. Ha a TPM élesítése után a W10 nem "nyafog" az aktiválással kapcsolatban, akkor a W11 sem fog.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
coco2
őstag
Nem tudom, mennyire releváns, de itt egy lista a w11 által támogatott régi cpu-król.
Edit:
És ezt a rövid thread-et is figyelmedbe ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
válasz DrKapocs #23239 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszaidat.
Na megcsináltam mindent amit lehetett.. Egyenlőre még nincs gond..kopp.kopp.
Ha nagyon bele tudott volna nyúlni, akkor szerintem már rég lehúzott volna..nem írja azt hogy kapok 48 óra időt hogy utaljak 1000$-t, miközben többet simán leszedett volna amúgy is.... Megnéztem azt az emailom amit lenyúlt, ilyen netes email ellenőrzővel és 22 adathalászat meg 2 valami van még vele..nem semmi.
A steam-on volt most csak 4 Eurom, azt leszedte.. Kültse gyógyszerre
Na ebből is tanultam.. Soha nem fogok szinkronizálni semmilyen böngészővel, és nem szedek le olyan programot..>>Youtube/Sziszifeca<<
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest