Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz gsc73 #2893 üzenetére

    Hali!
    Nincs mit! :)

    A PHP-vel történő fájlbemásolás egyébként sokkal egyszerűbb, mint amilyennek látszik, megpróbálom elmagyarázni a példát, amit írtam:
    <?php include 'header.html'; ?>

    Itt a <?php egy nyitótag, amely alapján a böngésző tudja, hogy ott PHP-kód következik.
    Az include függvény vár egy paramétert, ami egy fájlnév, amennyiben az létezik, akkor annak a tartalmát fogja "bemásolni" a megfelelő helyre, oda, ahol meghívtad.
    Tehát itt pl. a header.html fájlnak a tartalma fog ott látszani, ahol az include függvény szerepel. Ez megkönnyíti a dolgodat, mert nem kell minden egyes fájlba bemásolni az egész fejlécet (pl., vagy lehet ez egy menü is, vagy akármi, ami pl. sokszor ismétlődik), hanem minden fájlba csak ezt az egy sort teszed be (persze figyelve, hogy a megfelelő helyre kerüljön be!), és kész. Azt az egy fájlt kell csak módosítanod, ha át akarod alakítani pl. a fejlécet.
    Az utána következő pontosvessző csak lezárja az utasítást, a ?> elem pedig jelzi, hogy a PHP-kód eddig tartott.

    Persze ez a PHP-nek csak egy nagyon kicsi szelete, gondoltam elmondom, hátha szeretnéd alkalmazni ezt, kényelmesebbé teszi a honlapkészítést, és el lehet vele kerülni pl. a frame-ek használatát, amennyiben utóbbiakat azért használja valaki, hogy bizonyos tartalmakat csak egy-egy fájlból kelljen módosítani, és az mindenhova bekerüljön.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák