Új hozzászólás Aktív témák

  • fordfairlane

    veterán

    válasz Sk8erPeter #12977 üzenetére

    Érdekes kérdés, csak nem tudom a választ. Nem vagyok meggyőzve, hogy valamiféle "akadémikusi" nyelv lenne erre a legmegfelelőbb alap. Lehet, hogy azokban könnyebb azonnali feedbacket kapni, és ez jó, elismerem.

    Ugyanakkor azt is látom, hogy az ilyen nyelveket, amiket nem lehet gyakorlati problémák megoldására felhasználni, (sok esetben csupán amiatt, hogy nem találsz megfelelő futtatókörnyezetet az olcsó hosting cégeknél), nem igazán kötik le a tanulni akarók nagy részét, pont amiatt, hogy a gyakorlati használhatóságuk erősen korlátozott. Szóval emiatt azt hogy valaki pl. Haskellen kezdjen el tanulni, erősen ellenjavalltnak tartom.

    Ugyanis egy dolog a nyelvi szintaktika, annak barátságossága, és egy másik dolog a hasznosíthatóság. Manapság ugyanis a programozás nagy része nem matematikai műveletek elvégzését jelenti, hanem információk megjelenítését és feldolgozását. Márpedig ebben azok a jó nyelvek, amelyekben rapid módon lehet információkat megjeleníteni és egyszerűbb feldolgozási folyamatokat leírni, és hogy melyik mennyire alkalmas erre, az messze nem a nyelv szintaktikáján múlik.

    x gon' give it to ya

Új hozzászólás Aktív témák