Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Colos1

    őstag

    válasz Volfram42 #5342 üzenetére

    Valóban, az amerikaiak és angolok nem is szívesen szövetkeztek velük és szükséges rossznak tartották. De ő is a szövetség része volt, USA-Anglia-Szovjetúnió voltak a "három nagyok", Kínával együtt pedig a "Négy rendőr".

    Itt már látszik az USA hataloméhsége, mert nem elég, hogy ürüggyel lépett be a háborúba (Pearl Harbor), de amikor Hitler elküldte a békeajánlatát az angoloknak, hogy egész Nyugat-Európából kivonul, ha nem szólnak bele a Szovjetek elleni háborúba, elutasításra került - hivatalosan nem is tudunk róla - az USA közbeszólására, pedig nekik érdekük lett volna, hogy a németek legyőzzék a Szovjetuniót. A Németek nem csesztették volna őket, mert az angol népet - és az amerikait is - árja kategóriába sorolták. (Eleinte, aztán amikor meglátták, hogy mit művelnek a háborúban az amerikaiak, hogy az ejtőernyőn menekülő pilótákat lövik, meg sérült, hazafelé evickélő gépeket szednek le, meg civil lakosságot géppuskáznak, akkor megváltozott az álláspontjuk.)
    USA csak azért lépett be, hogy nagyobb hatalmat tudjon szerezni, és azért kellett ürügy, mert az amerikai lakosság ellenezte a háborúba lépést.

    Pearl Harbor azért volt "hadüzenet nélküli" támadás, mert a hadüzenetet kezében tartó japán küldöttet órákig váratták, ugyanis tudták, hogy mi van a kezében, és hogy mit mikor fognak támadni. A Japánok 4 órával a támadás előtt akarták átadni a hadüzenetet, és azért is voltak akkora túlerőben, mert ellenállásra számítottak.

    De ez a történelemnek azon része, amely nem teljesen hivatalos, mert a dokumentumok igaz, hogy már titkosítás alól kivontak, de feketével ki vannak húzva... Azonban van pár ember, aki még életében szólt erről, mint pl. az az amerikai katona, aki a halálos ágyán valamikor a 2000 -es évek közepén meggyónta, hogy tudott a Perl Harbor -i támadásról, mert dekódolták a japán rádióadást, de "egyéb okok" miatt nem, szóltak senkinek erről...

    [ Szerkesztve ]

    Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...

Új hozzászólás Aktív témák