Új hozzászólás Aktív témák

  • mcll

    senior tag

    válasz itanczos #26630 üzenetére

    Itthon nálam (UPC) nem is kellett. De anyáméknál nem megy másképp. Ráadásul a telefont ha a routerre dugom, akkor a beérkező hívás sehogy nem ok (több VOIP eszközzel is tesztelve), azaz a hívó félnél kicseng, de maga a telefon semmit sem csinál, jelez. Kifele telefonálás megy.
    Ha a modemre dugom közvetlen és nem állítok be port forwardot az 5060-as portra, akkor a bejövő hívás nem működik, ráadásul a hívó félnél az "ezen a számon előfizető nem tartózkodik" (vagy valami ilyesmi) hallható. Amint beállítom a port forwardot az 5060-as portra a T-s modemen rögtön kicseng a telefon. Szóval csak így működik.
    Azt tudni kell a router normálisan csak úgy működik a T-s modemnél ha a a modemben a router IP-jét DMZ-be rakom. Másképp a portok részben nem működnek. Mondjuk ezt sem vágom miért, de tény hogy így van, ráadásul van hogy egyik nap a portok egy része nem megy át, másnap meg minden ok azokkal, és előfordul hogy ilyenkor más portok nem működnek. Szóval DMZ-be rakva működik a dolog, egyedül a VOIP eszköz nem, az csak a modemre dugva ok, de ott is csak akkor 100%-os ha a modemben rajta van a VOIP IP-jén az 5060-as port forward.

    "Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."

Új hozzászólás Aktív témák