Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz kraftxld #2150 üzenetére
ESXi-ből igen, de:
"The Guest OS Customization feature in vCenter does not support Windows 8 or Windows Server 2012 in vSphere 5.0."
Ezért kell vCenter 5.1Szerk:
http://blogs.vmware.com/vsphere/2013/04/vmware-vcenter-server-5-1-update-1-released.html
"vCenter Server now supports customization of the following guest operating systems:
Windows 8
Windows Server 2012"[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
addikt
-
bugizozi
őstag
válasz kraftxld #2148 üzenetére
Szia!
A host amire akarom rakni: ESXi 5.0.0, 1 117 897
A vCenter: 5.0.0, 455 964Lehet a vCenter build száma "kevés" neki?!
Amúgy van még másik két host, ami 515 841.Köszönöm mindenkinek a helpet
ps: hja és R2-t akarok telepíteni
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
addikt
válasz bugizozi #2154 üzenetére
http://blogs.vmware.com/guestosguide/2013/10/windows-server-2012-r2.html
Support for Windows Server 2012 R2 has been introduced for these products:
ESXi 5.0 Update 2, ESXi 5.1, ESXi 5.1 Update 1 and ESXi 5.5Ez alapján az ESXi verziód ok, a vCentert meg upgradeld szerintem (szívás az 5.1 upgrade, csak szólok ).
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bugizozi
őstag
Lehet az lenne a megoldás, mert most felraktam a 2012 R2-t egy 5.1 vCenterre amin 5.1 ESXi van és ott működni látszik. Ezen pl megy a View/Fit Guest Now míg az 5.0-n nem. Akkor lehet nem tetszik neki az a "windows 8 server" oprendszer?!
Az upgrade kb így néz ki?!
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
válasz bugizozi #2156 üzenetére
Az SSO-val lehetnek szép szopások...
Én először felraknám a legutolsó patch-et mindegyik ESXi-re, vagy legalább arra a host-ra ahová a Win 2012 R2-t akarod telepíteni, ha úgy sem akkor vCenter patch telepítés, de ha amúgy nem szükséges akkor nem frissítenék 5.1-re, hanem már kapásból 5.5-re.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
maajsz
senior tag
Hali!
Vmware Workstation 10-ben win98 alatt akad némi vga probléma egy szoftvernél, ami sajnos csak 98 alatt fut. 98hoz érdemes vissza állni ill eleve valami alacsonyabb hadwer compatibily-vel (5.x , 6 .. ?) használni? Vagy egyéb megoldás lehetséges? (Fel van telepítve a Toolsból a sgva driver, de így is hibádzik.. ) -
Konflikt
addikt
válasz bugizozi #2156 üzenetére
szamtalan jo KB, blog van az 5.0->5.1 upgrade temaban is.
el lehet itt ott csuszni, de szinte minden verziovaltasnal akad ez-az amivel lehet szivni. ilyen volt a 3.5-os ESX is, majd a 32bites 4.0-rol tovabb huzni 64-esre, aztan az 5.1-ben ugye szetszedtek a vCentert haromfele (SSO/Inventory Service/vC).kiindulasi alapnak jo lehet ez a KB, a best practices KB, eza blog, es termeszetesen az upgrade guide.
ha van elo SnS-ed, akkor oda is lehet fordulni ha valami nagyon nem ok.
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
-
maajsz
senior tag
válasz kraftxld #2160 üzenetére
Igen, 98 se, ez egy igazán ritka kresz okatató program, 96os , és bizonyos képek nem jelennek meg annak ellenére hogy többi animáció látható valamint az egér kurzor sem látszik. Átállítottam a hardveres gyorsítást minimumra, de azzal sem működik. Nem tudom érdemes e sima 98al próbálkozni?
-
addikt
válasz Konflikt #2159 üzenetére
"de szinte minden verziovaltasnal akad ez-az amivel lehet szivni."
2006 óta nekem az 5.0->5.1 vCenter update volt a messze a legnagyobb upgrade szívás pedig csináltam ESX 2.5-tal kezdődően
-
Immy
őstag
Sziasztok!
ESXi-n futó hostokat tudok irányítani vmware fusion alól? Vagy mindenképp fel kell telepítenem a vmware view-t?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Valami kavar lehet a fogalmakban, mert a VMware fusion az a Workstation megfelelője MAC-re, a View pedig desktop virtualizációs cucc.
ESXi-n futó VM-hez a vSphere klienssel tudsz csatlakozni ha csak egy host-od van esetleg VMware Workstation-el. vCenter esetén lehet a web klienssel is bütykölni, haladóknak powercli-vel vagy esxicli-vel| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Immy
őstag
válasz kraftxld #2165 üzenetére
Közben leesett, hogy tényleg keverem a szezont a fazonnal...
Pontosítanám akkor: vmware fusion-el lehet ESXi-n futó kliensekre csatlakozni, vagy mindenképp szükségem lesz a vSphere kliensre?
vCenter fizetős így ez nálam kiesett...Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
-
-
Immy
őstag
válasz kraftxld #2169 üzenetére
Mivel fusion-t megvették már, ezért kézenfekvő az esxi felé váltás. A jelenlegi virtualboxot kéne leváltani és gondolom annál jobb. Ha meg vmware márkánál maradunk, akkor egy esxi-n felhúzott rendszert ha lemásolunk, akkor azt a vmware fusion alá betudjuk rakni ugye? (így lenne logikus)
-
A fusion egy kliens virtualizációs megoldás, más rétegben fut mint az ESXi, de valamilyen szinten átjárhatóak.
A pontos igények, rendelkezésre álló hardver, pénz, jövőbeni tevek alapján lehet ajánlani bármiféle megoldást.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
Segitsegeteket szeretnem kerni!
Adott egy macbook pro retina late 13, es nehany munkamhoz elengedhetetlen a windows hasznalata, igy kenytelen voltam vmwaren keresztul futtatni egyet. minden tokeletesen mukodik,
DEUSB 3.0-as kulso vinyot egyszeruen hiaba csatlakoztatom, windowson nem ismeri fel, valaki tudna segiteni, hogyan tudnam orvosolni a problemat? (csak usb3.0 port van a mac-en!)
-
-
-
-
bugizozi
őstag
válasz bugizozi #2181 üzenetére
Bocsánat, ha a vCenteren akarok új VM-et telepíteni azon a hoston akkor nincs, viszont, ha direktbe arra hostra csatlakozom a vShpere-rel, akkor van.
Ha a hoston telepítek Server 2012-t ezzel az OS beállítással utána a vCenteren tudom majd macerálni?VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
PumpkinSeed
addikt
Keresek valamiféle tutorial/leírás/vagy valami hasonló dolgot amit összefoglalja, hogy mi is a VMWare és hogyan lehet ezt használni.
Előre is köszönöm a segítségeket.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Immy
őstag
válasz kraftxld #2171 üzenetére
2 processzoros SUN server van 8gb memóriával. A vmware compatibility checker azt mondja, hogy csak esxi 4.1u3-ig van support.
AMD Opteron 2384 cpu-val [link]
Ahogy nézem a proci támogatja az AMD-V technológiát, de más virtualizáláshoz használatos feature-t nem találok. Ezek fejében megpróbáljam még az 5.5 telepítését?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
válasz PumpkinSeed #2186 üzenetére
www.vmware.com ?
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
-
PumpkinSeed
addikt
válasz kraftxld #2188 üzenetére
Igen, ezt én is megtaláltam, viszont a VMWare szokott indítani ilyen drága képzéseket, szóval értelemszerűen olyan információkat, hogy hogyan kell az ilyet beállítani illetve mik a speciális beállítások? Ilyen leírások kellenének nekem.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
válasz PumpkinSeed #2190 üzenetére
Mit hogy kell beállítani, meg milyen speciális beállításokra gondolsz?
Rengeteg VMware termék van, mindegyikről ezer oldalakat lehetne írni. Itt a vSphere 5.1 dokumentációja, de tesztrendszer és/vagy termelési rendszer valamint virtualizációs ismeretek nélkül kb annyit ér mintha a Lenin összest próbálnád olvasni oroszul
[link]| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Thrawn
félisten
Mekkora különbség van teljesítményben két egyébként tökegyforma Intel proci között, ha az egyik támogatja a VT-d funkciót a másik pedig nem?
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Immy
őstag
válasz kraftxld #2189 üzenetére
A "VT-X"-re nincs szükségem? Mert ahogy nézem ez az Opteron 2384 csak "AMD-V"-t támogat. Ez nem hátrány, vagy az AMD-V tökéletes megfelelője a VT-X-nek és ezt az ESXi is tökéletesen kezeli?
Pontos típust hétfőre tudok mondani, valószínű ezek közül valamelyik:
Sun Fire X2200 M2
Sun Fire X4100 M2
Sun Fire X4140
Sun Fire X4200 M2
Sun Fire X4240AMD-Vi vagy VT-d szolgáltatásokra tipikusan mikor van szüksége az embereknek?
-
PumpkinSeed
addikt
válasz kraftxld #2191 üzenetére
A virtualizációt tanultuk suliba, de csak érintőlegesen, viszont szerintem ez egy rendszergazda életében fontos dolog ahhoz, hogy csak részlegesen tanuljuk.
-
-
válasz PumpkinSeed #2196 üzenetére
Épp a szakma húzóágát tanítják érintőlegesen Van rá egy doboz arany ászokom, hogy papíron még programoztatok
Amúgy le kell tölteni a VMware VCP tankönyveit és laborban gyakorolni ezerrel.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz PumpkinSeed #2196 üzenetére
Na, épp most találtam: [link]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs