Új hozzászólás Aktív témák

  • achleiten

    újonc

    Sziasztok!

    Szolár miatt fejleszteni szeretném a fűtési rendszerem, ezzel kapcsolatban szeretném A) az elképzeléseimet validálni (lásd alább), illetve B) valakit szerezni, aki az egészet tokkal-vonóval megcsinálja – nagyon köszönök bármi segítséget, ajánlást bármely pont kapcsán. Van egy jól működő, alig 2 éves gáz alapú fűtési rendszerem, a célom az, hogy használhatóság, megbízhatóság terén ennél rosszabb ne legyen az új rendszer, miközben az "ingyen" villannyal gázszámlát takarítok meg.

    Az adottságok: Immergas Victrix Terra 24 kw-os kondenzációs gázkazán 7 alacsony hőmérsékletű zónával (3 padló, 4 mennyezeti kör), egyszerű on-off elektromos zónavezérléssel, amiknek a végére 7 tado okostermosztát van drótozva az egyes szobákban. HMV-tároló is van a rendszerben, egy kisebb Hajdú.

    Mivel nagyon rövidesen 8 KW szolárkapacitásunk lesz, logikus irány lenne a levegő-víz hőszivattyú felé mozdulni (geotermikus egyéb okok miatt nem játszik), azonban a gázkazánt megtartanám a rendszerben (párhuzamos vagy soros bivalens fűtési móddal) a szélsőséges helyzetekre és az általános hatékonyság/komfortérzet javítására. Plusz a tado-kat is szeretném megtartani, mert egyrészt zseniális a használatuk, másrészt sokkal többet is tudnának, mint amire most használom őket (pl. OpenTherm vezérlés). A HMV-tárolót biztosan cserélném nagyobbra (legalább 200l), mert túl kicsinek bizonyult a gyakorlatban.

    Nagyon jó lenne legalább a rendszer alapvető karakterisztikáját érintő paramétereket a távolból felügyelnem (pl. tudni, ha leáll a fűtés), neadjisten vezérelnem.

    Nulláról indulva minderre kiváló rendszermegoldások léteznek, azonban a meglévő rendszerekhez illeszthető megoldásokról szinte semmi infó sincs.

    PS: 135 nm családi ház, 30 cm Porotherm "klíma" tégla + 10 cm EPS, CC energiabesorolás, 101.8 kWh/m2a fajlagos primer energiafogyasztás.

    Minden segítséget előre is köszönök!

Új hozzászólás Aktív témák