Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz Louloudaki #1958 üzenetére

    Nem lehet...
    A gyerek azért sír, mert amikor lázas és leginkább feküdne nincs kedve a kádban ülve játszani 20 percen át (nem akar semmit csinálni ha magas láza van, se játszani, se mást, csak fekszik és néz ki a fejéből), és akármennyire is test-meleg vizet engedek és hűtöm langyosra (28-30 fokosra), rohadtul fázik benne, mivel lázas és beteg és a víz nélkül is fázik. Eszembe nem jutna jéghideg vízbe betenni. De egy felnőtt embernek sem kellemes a hűtőfürdő, egy kisgyerek pedig adott esetben még nehezebben viseli az ilyesmit. Embere válogatja és lehet hogy korfüggő is, mert 1-1,5 éves korában elviselte gond nélkül, sőt el is játszogatott, de 2-3 éves korától már nem, főleg amikor 40 fokos láza volt és 5-6x ismételtük egy nap... a gyerek sem hülye hogy ezt élvezze, nyűgös, aludna, pihenne, én meg ráncigálom a kádba..

    Egyébként ha szükség lenne rá szívbaj nélkül megcsinálom ha hisztizik ha nem, csak ha nem muszáj inkább nem csinálom. Ezért szabok egy határt, hogy 39,5-ig nem csináljuk semmiképpen, mert pihenéssel és gyógyszeres lázcsillapítással az még eltűrhető egy egészséges szervezetnek véleményem szerint (és szerencsére ő egészséges).

    Nem tudom mire mennék a teszttel? Mármint attól nem lesz jobban a gyerek... és momentán sajnos 5000 Ft-om sincs erre :(
    Egy ilyen teszt elvégzése csak akkor számottevően fontos, ha szövődményes a betegség és súlyosbodik javulás helyett, de gondolom akkor elvégzik alapból is.

    Ma voltunk egyébként újra a dokinál, még mindig hőemelkedése van és köhécsel. Azt mondta a doktornő ez még mindig a vírus, egyelőre nem indokolt antibiotikumot szedni, és ha nem lesz holnap már hőemelkedése akkor csütörtökön már mehet óvodába.

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák