Új hozzászólás Aktív témák

  • hanee

    senior tag

    válasz dezz #1874 üzenetére

    Szia!

    Igen, olvastam erről én is, hogy ez egyre elterjedtebb nézet. A gyerekorvosunk sem ajánlgatja abszolút a hűtőfürdőztetést.
    Egyébként azt is olvastam, hogy állítólag ha semmilyen beavatkozás és lázcsillapítás nincs egy beteg embernél, 41,7 fok fölé akkor sem megy valamiért a láz, semmiképpen. Valamiért a szervezet ezt így szabályozza be. Persze nem cél elérni ezt a határt..
    Egyébként igen.. ő is inkább csak fekszik, nem eszik, alig iszik, de nem is erőltetem annyira, az innivalót kínálgatom egyedül, az ennivalóval nem piszkálom, mert amikor már a csoki sem kell neki, akkor.... :U nincs értelme..

    Gergő: Szerencsére eddig még soha nem érte el a 40 fokot a láza. De ha erre kerülne sor, akkor biztos felhívnám az ügyeletet, hogy kell-e bármit csinálni (meg mondjuk ekkora láznál menne a hűtőfürdő az tuti).

    Egyébként az is biztos, hogy a lázat kicsit túlértékeljük, főleg szülőként, mármint van egy ilyen láz-fóbia dolog, az emberek félnek a láztól, mert féltik a gyerekeiket, pedig ez igazából természetes immunreakció, felgyorsulnak az anyagcserefolyamatok, az immunrendszer gyorsabban dolgozik és ahogy írta dezz is, a baktériumok, bacilusok szaporodása lelassul. Így hatékonyabban tud a szervezet ellenanyagot termelni és legyőzni a betegséget. Egy komolyabb betegségnél akkor van baj, amikor MÁR nincs láza a gyereknek.. :B
    Anyósom mesélte, hogy párom öccsénél volt egyszer egy ilyen, hogy eleinte lázas volt, valami hányós-hasmenős fertőzés miatt, és a végén már annyira ki volt száradva, hogy nem működött jól a testhőmérséklet-szabályozás sem, és lement a láza. Szegény anyósom azt hitte jobban van a gyerek, de szerencsére jött az orvos és megállapította hogy nagyon nem, korház.. szóval a láz végső soron jó dolog is, mert jelez a beteg állapotáról!

    hanee

Új hozzászólás Aktív témák