Hirdetés
- World of Warships
- Call of Duty: Black Ops 6
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Le Mans Ultimate
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigrob
őstag
Sziasztok!
Villanyreszelő képzésen veszek részt, elkezdeném építeni a gépparkot.
Lakatfogót mit tudnátok ajánlani?
Uni-T UT210E ÉS UT210D között dinnyézek, már olyat vennék ami tud DC áramerősséget is mérni, hátha egyszer majd kell valahova...Köszönöm a segítséget!
Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
bigrob
őstag
válasz attiati #10787 üzenetére
Nekünk most azt tanítják az isiben, hogy 1,5mm2-es vezetékre max C10A, 2,5mm2-re C13, mert az a 1,5mm2 se annyi hanem kevesebb és amúgy is csak ötvözet, nem színtiszta réz.
Szóval attól függ hány Wattos fogyasztót tervezel rákötni, ha nagyobb fogyasztót huzamosabb ideig melegedhet a kábel, rosszabb esetben el is folyik a szigetelés, 1-2m-en is.
Tancibácsim alapján ~2500W-ig szabad elmenni 1,5mm2-n.
-
bigrob
őstag
válasz radi8tor #10879 üzenetére
Működni működik, csak nagyobb túlterhelésre csapja le, kábel bírja.
(Múltkor megköveztek a tancibácsim kijelentése miatt, hogy a C13 illik a 2.5mm2-es kábelre és C10 a 1.5mm2-re, mert nem tiszta réz és nem is feltétlen van meg az a keresztmetszet, bár a villanyszerelők 99%-a nem így szerel, illetve jó a C16 mindenhova, legalább nem b*ssza le mentalitás.)
Az viszont, hogy te X-et kértél és Y-t kaptál mert.ez volt nekik készleten elég trehány munka és hozzáállás szerintem.
Bár én még kiscsikó vagyok, fél éve tanulom, már mágneskapcsolôs motorvezérlőknél járunk.
-
bigrob
őstag
válasz Zolabol #11055 üzenetére
Gondolom 18650 cella, névleges feszültsége 3.7V, de effektív 4.2V-ra lehet feltölteni.
Ha tudsz venni ugyanilyen LG cellát akár egyesével is cserélhető, vagy ha veszel 7db újat abból építhető új akku pakk.
Forr. füllel kell kérni ha lehet és ponthegesztővel kell összerakni.
Ha már én vennék 7-et, biztos nagyobb ampert választanék, hogy tovább bírja. (pl LGDAS3186)Általában 3V alá nem szabad meríteni mert belehal, szerintem azt jelöli a tól ig. (De ezt lehet rosszul tudom)
-
bigrob
őstag
Ha már szóba került a fogyasztésmérős okosrelé..
Szeretném lemérni mennyit eszik otthon a villanybojlerem, mi lenne ennek a legegyszerűbb és költséghatékonyabb megoldása?
-
bigrob
őstag
-
bigrob
őstag
Ezen én is sokat dinnyézek, nekem is 2x3.5kw van, egy a nappaliban, egy a hálóban. 1 szibtes ház.
Ami a hálóban van azt este 10 körül kapcsolom be és megy amíg alszunk, asszony több műszakban.
Ilyenkor a nappaliban lévő kikapcsol, ablakok bukón és szellőztetés este.
Jobban járnék ha nyár elején bekapcsolnám.a végén pedig ki?Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!
-
bigrob
őstag
válasz Nordik #12454 üzenetére
Totál más területen dolgozom (pénztárgép műszerész, papíron meg fogtechnikus ), felnőtt képzésben próbálunk okosodni. (Pesten belül szerintem az egyedüli ingyenes képzés)
Kalap kaka az oktatás, 6 hónapja mágneskapcsolóval ismételgetjük ugyanazt az öntartást meg kereszt reteszelést és sztorizgatunk f@szságokról...
Mostanában foghattunk ismét csavarhúzót, kezünkbe kaptunk egy impulzus relét hogy akkor szereljük fel, oké, hogyan? Felszereltük, persze szarul aztán felrajzolta hogy kéne, működik.
Aztán belekérdez pl hogy ha több csengő kapcsolót szerelnénk fel, akkor sorosan vagy párhuzamosan kellene, hogy kiváltsunk egy 106-107-106 kapcsolót?
Elmondom, hogy párhuzamosan, erre jön hogy agyon vág, megkavar aztán már én sem tudom hogy fiú vagyol-e vagy lány...
Persze a végén a megfejtés az az, hogy párhuzamosan.
Ahogy mondtam elsőre...[ Szerkesztve ]
-
bigrob
őstag
válasz RAiN91 #12651 üzenetére
Rugós szerelvényt mondott, nem bedugod az alu kábelt és rácsavarod a csavart, simán bedugod és a szerelvény (dugalj) rugós csatlakozása megtartja. De ennek utána kell nézni, hogy a szerelvény adatlapján engedélyezett-e az alu vagy csak réz mehet bele.
B tervnek SZERINTEM a megfelelő wago (ha jól emlékszem Wago 222-413) + paszta és azzal tovább a dugaljba rézzel, ha van elég hely mögötte.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Óvodások homokozója
- Politika
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest