Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz tothjozsi96 #6157 üzenetére

    Üdv ismét!

    Az a webshop úgy működik hogy ami nincs készleten és nem rendelnek tőlük napi rendszerességgel, továbbá a gyártó is azt válaszolja hogy 4 hét helyett 3 hónap a szállítás, na azokat lehúzzák a listáról, de ha rájuk telefonálsz tudsz egyeztetni, csak persze ki kell várni a gyártói szállítást.

    Újra megugrottak a szállítási határidők 3 hónapra, szal sok jót ne remélj ha nincs lefoglalva egy példány. :D

    Ami a szabályozást illeti:
    Az adott mérőhely típusban alul két oldalt 1-1 mért "főelosztó" doboz van, onnan olyan kábelt viszel tovább amilyet akarsz.
    Szabad a lakáson belül karbantartási céllal áramtalanító eszközt beépíteni a hálózatba, az lehet például kiselosztóba helyezett Fi relé, vagy kismegszakító. Olyan berendezés ami fogyaszt, na azt már nem szeretik, pl mágneskapcsolók ilyenek.

    "H" tarifa esetén ezt ellenőrizhetik, tehát a lényeg hogy szerszám használata nélkül oldható kötés semmiképp se legyen rajta, továbbá külön kiselosztóba kell kerüljön a lehető legkevesebb berendezéssel(pl kismegszakítók) és a védőcsövezés is oldhatatlan legyen a mérő és a kiselosztó, valamint a kiselosztó és a "H" tarifás berendezés között.
    Tehát vagy be legyen vakolva, vagy ha szabadon van akkor ragasztva kell legyen hogy láthatóvá váljon ha valaki megvágja és belepiszkál. Mármint saját őrizeten belül(pl telek)!

    Lehet persze írni hogy "majd jól kibontom a csövet meglopom azampert vezetékbűl aztán visszajavítom a falat".
    Ezt hívják a szolgáltató jóhiszeműségének és bizalmának, mindenre kiterjedően nem lehet szabályozni a dolgokat.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák