Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz tothjozsi96 #5211 üzenetére

    "nem gondolom hogy bármit jobban tudnék csinálni másodjára"

    Végül is csak amit fentebb megírtam, mivel pont azért ajánlom a körbeszigszalagozást, hogy behúzáskor legyen "második köpeny". Ez így vékonyabb mint ha 3 eres kiskábelt húznál, könnyebben átmegy, ha folyamatosan beszappanozod a behúzási oldalról, így hogy maga a csőben ott van már a frissen behúzott másik szálak, szerintem át fog menni.

    Egyébként a szigszalag helyett vékonyka zsugorcsövet szoktak öngyújtóval rá melegíteni, de ettől még a fali szakaszon ismeretlen az állapota, 50% hogy rossz. Vagy igen, vagy nem.

    Az a műszer amit fentebb ajánlottak, annak önmagában 500-700k huf a beszerzése és maximum 2 évente hitelessítettni kell, továbbá szakértelem kell az adatok értelmezéséhez, hogy a szakipari rugalmasságon belül mi az ami tényleg elfogadható és mi az amire a vevő megnyugtatása érdekében ráfogják hogy elmegy, elfogadják a pénzt, aztán x évvel később meg gond lesz.

    1 ilyen célzott vizsgálat Neked biztosan nem éri meg, olcsóbb ha falon kívül elviszed. :D
    Ha nincs földelés, akkor meg gyakorlatilag előre vetíted hogy rengeteg olyan apró hiba lesz, amit egy teljes ingatlant érintő szabványossági felülvizsgálat során (ami indulhat kb 35-45k-tól, meg persze kiszállási díj is lehet, nem tudom pontosan), tutira fel fognak írni, amiket ki kell javítani.
    Persze hivatalosan minden lakóingatlan esetén kötelező vásárlás-bérbeadás-villanyszerelési felújítás esetekben (meg úgy általánosan asszem 5 évente) szabványossági felülvizsgálatot csináltatni.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák